This version of the page http://zk.isuo.org/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-12. The original page over time could change.
Закарпатська область. ІСУО
Україна. ІСУО > Закарпатська область. ІСУО
Портал “Закарпатська обласна освітня мережа: Шкільна мережа” являє собою головну частину інформаційної системи “КУРС: Освіта” і включає набір засобів та інструментів, призначених для автоматизації управлінської діяльності адміністрацій загальноосвітніх навчальних закладів регіону, управлінь і відділів освіти рай/міськдержадміністрацій, обласного управління освіти і науки облдержадміністрації. Комплекс дозволяє створити єдину систему збору, обробки та зберігання інформації Закарпатської області в розрізі закладів загальної середньої освіти. Одночасно вирішується проблема забезпечення районних, міських відділів/управлінь освіти та обласного управління освіти і науки повною оперативною інформацією про діяльність загальноосвітніх навчальних закладів, що дає можливість здійснювати освітній менеджмент на більш високому рівні, ефективніше планувати витрати міських та районних бюджетів в рамках реалізації освітянських програм, раціонально та обґрунтовано корегувати напрями для подальшого розвитку загальної освіти Закарпатської області, а з іншого боку – забезпечувати відповідний рівень контролю за діяльністю навчальних закладів регіону.

Комплекс побудовано з використанням дворівневої архітектури. В ЗНЗ регіону встановлені програмні рішення “КУРС: Школа”, які працюють автономно з використанням сучасних клієнт-серверних технологій і одночасно потрібна інформація за допомогою спеціальної служби обміну передається на WEB-сервер. Доступ до нього користувачами може бути організовано через будь-який сучасний браузер, (наприклад, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera тощо). Завдяки такій архітектурі Комплекс надає можливість ведення баз даних в ЗНЗ та відділах/управліннях освіти без тимчасового доступу до мережі Інтернет з подальшим доповненням внесених даних до загальнообласної бази.

Структурно Комплекс складається з програмного забезпечення, яке використовується в ЗНЗ, районних, міських відділах/управліннях освіти та центрального WEB-сервера, який розміщено в одному із найбільш надійних та захищених дата-центрів України. При цьому користувачі отримують доступ до потрібних даних як локально, так і через мережу Інтернет. Об’єм даних, якими може оперувати кожен з користувачів, визначається в залежності від прав, наданих адміністратором Комплексу. Для користування WEB-порталом гості можуть бачити лише обмежену частину даних, а відповідальні особи отримують авторизований парольний доступ з використанням шифрованих протоколів обміну даними.

Можливості програмного Комплексу:

· Розвинена система доступу на різних рівнях в залежності від прав доступу;
· Ведення баз даних кадрового складу навчальних закладів (в розрізі категорій, встановлених Законом України "Про загальну середню освіту");
· Ведення списку дітей (учнів та дітей мікрорайону)
- Доступ до архіву кадрового складу та випускників;
· Ведення бази даних шкільних приміщень;
· Шкільна мережа (розподіл на паралелі та класи);
· Складання навчальних робочих планів;
· Формування навантажень учителів;
· Складання та перегляд табелю відпрацьованого робочого часу;
· Складання та ведення розкладу занять;
· Автоматичне формування та друк звітів.

В розробці:

· Тарифікація педагогічних працівників;
· Облік замін, занять з учнями за індивідуальними робочими планами;
· Автоматизація обліку приміщень і матеріальної бази навчального закладу.