This version of the page http://www.buderus.ua/?page_id=852 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-08. The original page over time could change.
Історія компанії Buderus
  Головна Інфоцентр Контакти
Про компанію Про компанію Історія компанії Buderus

Історія компанії Buderus

В 2006 році компанії Buderus виповнилось 275 років

Розвиток опалювальної техніки фірми Buderus йде з виготовлення плит для печей і вогнищ за часів створення фірми в 1731 році через технічно довершені печі пічного горіння в 19 столітті до високоякісних продуктів в 20 сторіччі і до виробництва інноваційної опалювальної техніки для 21 сторіччя.
Збільшити
Металургійний завод Фрідріхсхютте в Лаубахе, 1820
1731 Заснування підприємства Іоганном Вільгельмом

Іоганн Вільгельм Будерус (Johann Wilhelm Buderus) засновує підприємство, орендуючи металургійний завод Фрідріхсхютте в Лаубахе, Обергессен. Доменний завод на деревному вугіллі проводить відливання і чавун для подальшої переробки. З самого початку роботи металургійного заводу в 1707 році елементи для печей і вогнищ є частиною програми постачання.

1895 Початок відливання секційних котлів в Лолларе

Створене в 1884 році сімейне акціонерне товариство «Металургійні заводи Будеруса» ("Buderus'sche Eisenwerke") вже в 1891 році продає завод Хирценхайн у Фогельсберге Гуго Будерусу. В середині дев'яностих років і металургійний завод Майн-Везер в Лолларе, Обергессен входить в недавно створене акціонерне товариство «Металургійні заводи Хирценхайн & Лоллар», яке знаходиться під управлінням Гуго Будеруса.
Виробництво опалювальних і кухонних печей з цих пір здійснюється переважно в Хирценхайне, тоді як в Лолларе за замовленням компанії Рудий. Отто Майер з Гамбурга від'єднав секції для чавунних секційних котлів, мова йде про чавунні секційні котли, котрі інженер Йозеф Штребель запатентовав у 1893 році.

1898 Перші власні патенти на секційні котли

Щоб розпочати виробництво секційних опалювальних котлів власної конструкції, металургійні заводи Хирценхайн і Лоллар самі починають проектні роботи і отримують патент на секційний котли, вступаючий в силу з 22 квітня. З 8 грудня підприємство отримує патент на наступний тип чавунний-секційного котла. Якщо в основу першого патенту покладено вертикальне розташування один над одним елементів котла, в другому патенті конструктивний принцип полягає в горизонтальному розташуванні круглих секцій котла.
Після того, як ще в попередньому році в Лолларе були початі досліди по виготовленню чавунних батарей (радіаторів), цього року вдається налагодити за підтримки майстра-ливарника німецького походження з Північної Америки виробництво радіаторів по американському зразку.

1913 Будерус пропонує весь спектр опалювальної техніки

У 1911 році Металургійні заводи Будерус, які в 1905 році викупили металургійний завод Майн-Везер, заснували фірму зі збуту «Торгове товариство Будерус Г.м.б.Х» (Buderus’sche Handelsgesellschaft m.b.H.“) з резиденцією у Ветцларе. Ще в 1910 Будерус побудував склад в Берлін-Шенеберге. Відтепер розташовані по всій Німеччині і частково в найближчому зарубіжжі філіали і бюро зі збуту торгового суспільства продають в додаток до власного асортименту продукції також приладдя для опалення.

1918 Будерус поставляє котли великої потужності на рідкому паливі і розробляє в двадцятих роках перший німецький спеціальний рідкопаливний котел

Котли великої потужності, що виробляються компанією Будерус з 1912 року, вперше поставляються з пальником на рідкому паливі, для цього підготовлена обмуровка для режиму роботи на рідкому паливі. У двадцятих роках Будерусу вдається виготовити перший німецький спеціальний рідкопаливний котел. У виданому в 1930 році проспекті конструкція описана таким чином: «Основною відмітною ознакою спеціальних котлів Будерус-Лоллар для рідкого палива є простора топкова камера, розміри якої були визначені на підставі багаторічних дослідів і в співпраці з фахівцями по рідкопаливним пальникам. Об'єм камери згорання визначений таким великим, щоб у жодному випадку не бути нижче за необхідний для різних пальників мінімум для досягнення повного і бездоганного спалювання палива. Також і її ширина витримана так, щоб навіть при застосуванні пальника з найширшим конусом полум'я було неможливе торкання із стінками котла».

1927 Початок виробництва сталевих радіаторів

Якщо раніше всі радіатори, що вироблялись на металургійному заводі Майн-Везер, відливались, то тепер для розширення програми виробництва почато виготовлення сталевих радіаторів, які штампуються з листової сталі і з'єднуються за допомогою зварки.

1936 Впровадження котлів великої потужності нової конструкції на вугіллі

Для установок великої потужності Будерус впроваджує новий котел великої потужності на вугіллі. Вугілля з бункера рівномірно зсипається на розташовані похило колосники. У тому ж році зафіксований найвищий рівень виробництва опалювальних котлів і радіаторів за часів третього рейху. Починаючи з наступного року обмеження випуску цивільної продукції приводить до скорочення об'ємів виробництва, разом з цим підприємство все більше залучається до виробництва зброї.

1946 Відновлення виробництва котлів і чавунних радіаторів

У лютому стало можливим відлити перші секції котлів після закінчення війни і відновити випуск котлів. Відновлення виробництва чавунних радіаторів затримується через нестачу кваліфікованих фахівців до середини квітня.

1952 Перші масштабні інвестиції в Лолларе після Другої світової війни

На заводі Лоллар, що раніше називався металургійний завод Майн-Везер, встановлюється сучасна установка формування і відливання для радіаторів. У поєднанні з нею будуються нове устаткування для приготування формувального піску і нова вагранка.

1958 Loganatherm – поєднання чавунного опалювального котла з інтегрованим накопичувачем гарячої води і початок виробництва пристроїв регулювання

Враховуючи потребу в більшому комфорті, до якого також відноситься постійна наявність гарячої води, Будерус виводить на ринок новий тип котла «Loganatherm». В даному випадку йдеться про комбінацію чавунного опалювального котла з інтегрованим накопичувальним баком гарячої води, завдяки якій досягається новий рівень комфорту у сфері котеджів і багатоквартирних будинків. У поєднанні з котлом Loganatherm Будерус починає виробництво пристроїв регулювання.

1964 Відкриття інформаційного центру Будерус в Лолларе

На початку липня на старій віллі з новою прибудовою в парку заводу Лоллар відкривається інформаційний центр Будерус – перший в галузі опалювальної техніки. Цей центр навчання в першу чергу служить для підвищення кваліфікації власників і співробітників спеціалізованих підприємств опалення, а також ширшого кола осіб, таких як проектувальники і сажотруси.

1969 Спеціальний газовий опалювальний котел Loganagas

«Будерус» виводить на ринок спеціальний газовий опалювальний котел Loganagas з вбудованим атмосферним пальником. Топкова камера цього котла забезпечена розташованими вертикально водяними камерами з опуклостями для підвищення коефіцієнта корисної дії котла. Цей основний принцип стане прикладом майже для всіх майбутніх газових спеціальних опалювальних котлів.

1977 Технологічний стрибок завдяки низькотемпературним опалювальним котлам фірми Будерус

На міжнародній виставці «Сантехніка Опалення Клімат» (ISH) у Франкфурті після багаторічної випробувальної фази Будерус представляє низькотемпературний опалювальний котел під маркою «Ecomatic». З цією розробленою унаслідок нафтової кризи технологією Будерус знов встановлює критерії для всієї галузі. Завдяки застосуванню сучасного автоматичного регулювання стало можливим плавно встановлювати робочу температуру опалювального котла залежно від зовнішньої температури.

1981 Чавунний секційний котел «Экоматик-плюс» — конденсаційне устаткування майбутнього, що використовує теплоту конденсації димових газів

На міжнародній виставці «Санітарія Опалення Клімат» (ISH) представлений чавунний секційний котел Ecomatic-Plus — конденсаційне устаткування майбутнього, що використовує теплоту конденсації димових газів, і подальший розвиток розробленою фірмою Будерус ідеї низькотемпературної опалювальної техніки. Конденсаційне устаткування Будерус Ecomatic-Plus з газовим пальником двома роками пізніше поступає в серійне виробництво. Завдяки сильнішому охолодженню димових газів стало можливим досягти конденсації водяної пари, що містилася в відпрацьованих газах. Подача додаткового тепла, що стало доступним таким чином, в опалювальний контур означає нове вимірювання економічної експлуатації опалювальної техніки.

1987 «Будерус Опалювальна Техніка ГбмХ» (Buderus Heiztechnik GmbH) – найбільше дочірнє суспільство компанії «Будерус АГ» (Buderus AG)

Нова структура компанії «Будерус АГ» з цільовою установкою, створити чітко обкреслені сфери продуктів, веде до створення оперативних дочірніх товариств. Найбільшим дочернім суспільством стає «Будерус Опалювальна Техніка ГмбХ» з резиденцією у Ветцларе. Разом з до цих пір самостійним збутовим суспільством з 35 філіалами нова фірма включає все виробництво опалювальної техніки «Будерус АГ».

1990 Реорганізація системи збуту усередині країни і створення мережі філіалів в Східній Німеччині

На початку року підприємство змінює організаційну структуру свого збуту усередині країни. Замість дирекцій по збуту створюються збутові області Північ, Центр і Південь. На початку квітня до них додається збутова область Схід.
Як виробник різноманітних високоякісних опалювальних продуктів ім'я Будерус із самого початку має гарний імідж у громадян в Східній Німеччині. У другому півріччі різко зростає попит, враховуючи який Будерус Опалювальна Техніка ГмбХ починає створення східногерманской мережі філіалів.

1991 Початок концентрації виробництва радіаторів в Саксонії і запуск в експлуатацію перших инфо-мобілів

Вже навесні 1990 Будерус почав планувати створення в Східній Німеччині виробничого відділення відповідно до західних стандартів. З 1 липня Будерус вступає у володіння підприємства по металообробці Нойкирхен/Пляйсе (Neukirchen/Pleiße). Вже у вересні тут змогли почати випуск радіаторів Buderus-Solido.
За допомогою перших чотирьох инфо-мобілів Будерус закладає основу для сучасного, мобільного інформування клієнтів. Перша область застосування автомобілів – нові федеральні землі.

1992 Конденсаційний настінний опалювальний котел включений в програму постачання

Першим результатом створеного роком раніше партнерства по розвитку і збуту з голландською групою Нефіт (Nefit), європейським лідером у виробництві настінних газових конденсаційних опалювальних котлів, стало включення в програму постачання Будерус розробленого для німецького ринку конденсаційного настінного опалювального котла GB 102W.

1993 Новий дизайн продукції і опалювальний котел з технологією Thermostream

На міжнародній виставці «Санітарія Опалення Клімат» представлено нове покоління опалювальних котлів «Будерус» нового функціонального дизайну.
Значний прогрес в розвитку чавунних опалювальних котлів означає оснащений атмосферним пальником з попереднім змішуванням газовий котел G 134.
На основі запатентованої технології Thermostream вдається запобігти пониженню температури нижче за точку роси в топковій камері і послідовно підключених поверхнях нагріву. Принцип даного патенту фірми «Будерус» полягає в змішуванні теплої води з подаючої лінії з холодною водою зворотної лінії. Тим самим температура котлової води підвищується всередині до того, як холодна вода зворотної лінії приведе до утворення конденсату і тим самим до можливої надалі корозії в топковій камері. Разом з довговічністю котла технологія Thermostream гарантує також економічність, тобто завдяки плавному температурному режиму відсутність температурних стрибків.

1994 Придбання «Нефіт Фасто» (Nefit Fasto) підсилює європейські позиції «Будерус Опалювальна Техніка»

Після того, як роком раніше компанія «Будерус Опалювальна Техніка ГмбХ» придбала 40 відсотків паїв в холдингу «Нефіт Фасто Б.В.» (Nefit Fasto Holding B.V.), відтепер і решта частин перейшла до компанії. Завдяки цьому «Будерус Опалювальна техніка ГмбХ» включаючи фірму «Нефіт» з її заводами «Буінен» (Buinen) і «Девентер» (Deventer) стає виробником європейського масштабу.

1997 Техніка, що використовує сонячну енергію, інтегрується в опалювальні системи фірми «Будерус»

Починаючи з 1993 року компанія Будерус Опалювальна Техніка ГмбХ продає в секторі устаткування для використання сонячної енергії виключно продукцію створеної в 1978 році компанії Солар Діамант Системтехник ГмбХ (Solar Diamant Systemtechnik GMBH) з Веттрингена-на-Рейні в Мюнстері, що веде виробника в області техніки для використання сонячної енергії. Це підприємство відтепер входить до складу Будерус, а його високоякісні продукти повністю інтегруються в опалювальні системи Будерус. Разом з сонячними установками Будерус представляє на виставці ISH нове покоління пальників блакитного полум'я на рідкому паливі, які економлять паливо, забезпечують згорання практично без утворення сажі і тим самим не вимагають частого обслуговування, і зберігають навколишнє середовище.
Як підприємство, що пропонує весь комплекс продукції, Будерус представляє блокові теплоелектроцентралі. Застосування теплоелектроцентралей передбачається на додаток до звичайних котельних установок у великих будівлях, де є одночасна потреба в електроенергії і теплі.

1998 Подвійний ювілей: 100 років патенту на чавунний опалювальний котел і п'ять мільйонів опалювальних котлів на модернізованому заводі «Лоллар»

100 років потому після отримання Металургійними заводами «Хирценхайн» і «Лоллар» першого патенту на вперше сконструйований секційний опалювальний котел завод «Лоллар» випускає 5-ти мільйонний чавунний котел. У ювілейний рік почата на початку дев'яностих років модернізація ливарного виробництва і монтажної ділянки заводу в «Лолларе» завершується цехом остаточної збірки. Тим самим відбувається поліпшення робочого простору зайнятих тут співробітників, які, – у поєднанні з початим в 1996 році переходом до роботи в групах — отримують оптимальні умови роботи завдяки зменшенню фізичних навантажень за рахунок використання автоматичних транспортних засобів, а також комфортної температури в приміщенні і хорошого освітлення.

2001 Представлення інноваційного продукту Газовий тепловий насос Loganova GWP на стадії польових випробувань і договір про кооперацію з фірмою UTC Fuel Cells для використання паливних елементів

Великий інтерес на виставці ISH привертає представлений компанією «Будерус» газовий тепловий насос. Застосування теплового насоса Loganova GWP, що працює на газі, для опалення житлових приміщень і підігріву питної води для одно- і двоквартирних будинків дозволить досягти річного коефіцієнта корисної дії приблизно 130 відсотків, з урахуванням використання тепла навколишнього середовища, наприклад, з повітря або грунту. На виставці ISH між компанією «Будерус» і американським підприємством UTC Fuel Cells, одним з провідних світових виробників паливних елементів, продукція якого використовувалася для електропостачання в більш ніж 100 космічних польотах з людиною на борту, було поміщено угоду про ексклюзивну співпрацю в розробці і передпродажній підготовці паливних елементів малої і середньої потужності.
Також на ISH представлений котел Logano G134 multigas, який задає нові орієнтири для техніки спалювання палива. Інноваційний, саморегульований пальник газового опалювального котла G134 multigas автоматично реагує на використовуваний у кожному конкретному випадку вид палива.

2002 Програма сонячних елементів доповнюється прототипом електронагрівального елементу на паливних елементів і відкриває двері в майбутнє опалювальної техніки

Власна фотогальванічна система Logasol PV, завдяки якій сонячне світло перетвориться на електричну енергію, виходить на ринок. Тим самим програма використання сонячної енергії «Будерус» набуває завершеності. За розмірами вона відповідає сонячному колектору SKS 3.0 і розрахована на ту ж систему монтажу. Таким чином, стає можливою ідеальна комбінація термічних і фотогальванічних сонячних компонентів. В середині року в центрі розвитку компанії «Будерус» введений в експлуатацію перший добре функціонуючий прототип електронагрівального приладу на паливних елементах, що базується на початих роком раніше сумісних дослідженнях з компанією UTC Fuel Cells. Прилад розрахований на електричну потужність 4,5 кіловата і теплова потужність 6,5 кіловат. Тим самим він покриває, наприклад, середню потребу в електроенергії багатоквартирного будинку на шість квартир. Для покриття потреби в теплі потрібний додатковий опалювальний котел.
У будь-якому випадку, необхідний для цієї технології водень відсутній в достатній кількості і є складнощі з його доставкою. З урахуванням необхідного розвитку технології і продукту «Будерус» виходить з готовності виходу на ринок не раніше 2006 року.

2003 Розвиток рідкопаливних опалювальних котлів в компактні, розміщені біля стіни конструкції в низькотемпературному і конденсаційному виконанню

До видатних представлень новинок компанії «Будерус» на виставці ISH відноситься розвиток опалювальної техніки на рідкому паливі в компактні, виключно малогаласливі, такі, що розташовуються біля стіни конструкції в низькотемпературному і конденсаційному виконанню.
За свій переконливий дизайн вже був удостоєний премії чавунний компактний опалювальний котел Logano plus GB135, підлоговий конденсаційний котел на рідкому паливі в діапазоні потужностей для котеджів, який можна експлуатувати на всіх представлених на ринку видах рідкого палива. Всі компактні котли оснащені системою регулювання нової конструкції Logamatic EMS, яка застосовується на підлогових і настінних котлах нового покоління.

2003 Концерн Будерус А.Г. придбаний групою «Роберт Бош Г.м.б.Х.»

Знаменна подія відбулася в 2003 році у опалювальній галузі: після покупки компанією Robert Bosch контрольного пакету акцій концерну Buderus AG було утворено новий структурний підрозділ групи Bosch з найменуванням BBT Thermotechnik (Bosch-Buderus Thermotechnik), яке об'єднало в собі декілька брендів (Buderus, Bosch Thermotechnik, Junkers, Dakon, Geminox і ін.). Зараз BBT Thermotechnik є найкрупнішим виробником і продавцем опалювальної техніки в Європі. Знов освічена компанія налічує близько 10,5 тисяч співробітників в різних країнах світу, а її оборот в 2003 році досяг 2 мільярди Euro, з яких 52 % - за рахунок зарубіжних представництв компанії. Завдяки злиттю декількох виробників під один купол BBT Thermotechnik, розширився спектр продукції, яка тепер проводиться на 16 заводах в семи країнах Європи і Азії.

2004 Заснування компанії BBT Thermotechnik GmbH

У липні цього року в Германії була зареєстрована компанія BBT Thermotechnik GmbH (Bosch Buderus Thermotechnik), об'єднуюча всі структури групи «Роберт Бош Г.м.б.Х.», що займаються виробництвом опалювальної техніки під торговими марками Buderus, Bosch Thermotechnik, Junkers, Dakon, Geminox і ін.
Збільшити
Заводи в Лолларе і Хирценхайн приблизно 1900 рік
Збільшити
Ливарники металургійного заводу Майн-Везер, 20 ст.
Інформація
>  Новини
>  Про компанію
>  Продукти
>  Інфоцентр
>  Каталог цін та обладнання
>  Навчання Buderus
>  Сервіс
>  Контакти
history.pdf