This version of the page http://www.superleague.ua/news/25043.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-05. The original page over time could change.
Суперліга Асоціація баскетбольних клубів України - офіційний сайт. Іван Полежаєв: «Моя професійна кар'єра почалася в БК «Київ»
Авторизація
Пошук

Іван Полежаєв: «Моя професійна кар'єра почалася в БК «Київ»

22/08/11, 12:07
Пов'язані теги: Іван Полєжаєв
Оцініть новину
         
У минулому сезоні Іван Полежаєв був лідером дублюючого складу БК «Будівельник».

Одним із новачків баскетбольного клубу «Київ» цього літа став екс-лідер дублюючого складу «Будівельника» Іван Полежаєв. Незважаючи на те, що молоді «будівельники» завершили сезон у нижній частині турнірної таблиці, форвард потрапив до топ-десятки бомбардирів і ребаундерів за підсумками чемпіонату дублерів. До вашої уваги інтерв’ю гравця прес-службі БК «Київ».

 
- Іване, розкажи, з чого почався твій шлях у баскетбол, і чому вибір припав саме на цей спорт?
 
- Я був високим, тому, коли прийшовши до ДЮСШ, не замислюючись, обрав саме секцію баскетболу. Через деякий час мене запросили в Київський спортивний ліцей-інтернат. У 10 класі, після виступу на чемпіонаті Європи за збірну U16, я потрапив до другого складу БК «Київ», який тоді грав у Вищій лізі. Можна сказати, що саме в цьому клубі почалася моя професійна кар'єра.
 
- Як вона складалася далі?
 
- Після закінчення школи, обираючи між професійною спортивною кар'єрою та навчанням, я зробив вибір на користь освіти. Зовсім кидати баскетбол не хотілося, тому я вступив до Київського політехнічного інституту, де завжди була хороша баскетбольна команда. Через два роки я став її капітаном.
 
- А як відбулося твоє повернення у професійний спорт?
 
- На початку минулого сезону Станіслав Медведенко запросив кількох гравців збірної КПІ до дублюючого складу БК «Будівельник». Серед них був і я. Сезон у «Будівельнику» став гарним поштовхом для розвитку професійної кар'єри, тому я вирішив спробувати йти далі.
 
- Як ти опинився в БК «Київ»?
 
- Після однієї з товариських ігор між університетською збірною та дублем БК «Київ» до мене підійшов Віталій Олександрович Лебединцев і запросив до команди. Я вирішив, що це хороший варіант продовження кар'єри, й погодився. На моїй позиції в команді досить висока конкуренція – це чудова мотивація для роботи над собою.
 
- Як проходить підготовка до сезону?
 
- У червні я тренувався під керівництвом Дмитра Брянцева. Потім приєднався до студентської збірної України під керівництвом Віталія Чернія. Збір зі «студентами» в Конча-Заспі став хорошим досвідом, там були дуже інтенсивні тренування. Але до фінальної заявки на Всесвітню Універсіаду я не потрапив, тому зараз продовжую підготовку до сезону разом із дублюючим складом БК «Київ».

Коментарі

 

Опитування

Перехід якого гравця найбільше вплине на результати його нової команди?
Чарльз Томас («Азовмаш» – «Дніпро»)
373
16%
Максим Пустозвонов («Азовмаш» – «Донецьк»)
117
5%
Деніел МакКлінток («Азовмаш» – «Миколаїв»)
474
21%
Брайан Грін («Миколаїв» – «Говерла»)
501
22%
Рамел Каррі («Азовмаш» – «Донецьк»)
802
35%
Всього проголосувало : 2267

Пов`язані новини

15.03.2011:: Іван Полежаєв: «Команда стала більш дружною на майданчику та поза його межами»
всі новини

Спонсори

Партнери