This version of the page http://kpi.ua/fl (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-02. The original page over time could change.
ФЛ | Національний технічний університет України

ФЛ

Факультет лінгвістики НТУУ "КПІ"

Факультет лінгвістики

Декан: професорСаєнко Наталія Семенівна
Адреса: 03056, Київ, проспект Перемоги, 37, корпус 7, ауд. 618, 622
Телефони: 454-94-18 (приймальна декана ), 454-92-69 (заочне відділення), 406-83-57 (деканат)
Сайт: http://fl.kpi.ua
e-mail: fl@kpi.ua

[анонс - 7.11.11, 9.11.11] До уваги всіх шанувальників рідного слова!

Кафедра української мови, літератури та культури ФЛ запрошує вас взяти участь у предметній олімпіаді, яка відбудеться 9 листопада 2011 року о 16.00 в ауд.115 (7 корпусу).

До Дня української мови (09.11) оголошуємо конкурс для молодих поетів та прозаїків на кращий твір малої форми. Надсилайте свої роботи на адресу: onowak@ rambler.ru до 7 листопада цього року.

Пересопницькому Євангелію – 450 років

Про що може розповісти давній рукопис? Найчастіше у нього немає ні автора, ні назви. Пересопницьке  Євангеліє – одна з небагатьох рукописних книг, історія створення якої описана в самому рукописі. 

Пересопницьке  Євангеліє було написано в 1556–1561 роках у монастирі князів Заславських при церкві Святої Троїці та в Пересопницькому монастирі на Волині (зараз Ровенська область).

Наукові конференції: крок у майбутнє [Формула компетентності перекладача]

Організована факультетом лінгвістики міжнародна науково-методична конференція "Формула компетентності перекладача", яка пройшла 23 березня 2011 року зібрала116 вчених-філологів із восьми міст України (Київ, Ужгород, Луганськ, Бердянськ, Полтава, Чернівці, Суми, Біла Церква) та трьох представників з Німеччини.

Університетський тур олімпіади з англійської мови в НТУУ “КПІ” 2010

21 квітня в 101-й аудиторії 7-го корпусу відбувся університетський тур олімпіади з англійської мови, в якому взяли участь студенти першого та другого курсів, що відзначилися на факультетських турах олімпіади. Олімпіада була організована та проведена кафедрою англійської мови технічного спрямування №1.

Міжнародна онлайн-конференція ФЛ 2011

Кожен рік ФЛ проводить науково-практичну студентську конференцію “Innovations in Science and Technology” для студентів технічних факультетів. Робочими мовами є англійська, німецька та французька. Завдяки технології телеконференцій та мережі Internet у студентів з’явилась можливість обмінюватись не лише новинами та начальними матеріалами, а й брати участь у онлайн конференціях.

Вшановуємо Великого Кобзаря

­

І мене в сім'ї великій,
В сім'ї вольній, новій,
Не забудьте пом'янути
Незлим тихим словом.

Тарас Шевченко

Прихід весни в Україні пов'язаний з пам'ятними днями – спомином великого сина українського народу, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. По всій країні проводяться урочистості з нагоди річниці, покладаються квіти до монументів, звучать його вірші.

Вікторина до Шевченківських днів

Результати вікторини в статті "Вшановуємо Великого Кобзаря"

Він був сином мужика – і став володарем
у царстві духа. Він був кріпаком – і став велетнем
у царстві людської культури
 Іван Франко

9 березня в Україні відзначатимуть день народження нашого славетного поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди свята Укра­їнський освітньо-культурний центр НТУУ «КПІ» запрошує всіх шанувальників українського слова взяти участь у студентському конкурсі «Шевченківські читання» на краще виконання творів великого Кобзаря та вікторині, присвяченій життю та творчості поета.

Науково-практична діяльність студентів ФЛ

Відносно молодий факультет лінгвістики (ФЛ), який минулого року відсвяткував своє 15-річчя, займає належне місце серед майже 30-ти факультетів та інститутів НТУУ «КПІ».

Результати плідної та злагодженої роботи нашого педагогічного колективу – це, насамперед, ціла плеяда випускників, які залишилися працювати на ФЛ і успішно викладають іноземні мови студентам університету. Всі вони є молодими науковцями-аспірантами та пошукачами. Серед найуспішніших є вже і «свої» кандидати педагогічних та філологічних наук. І цей процес бурхливо набирає обертів зважаючи на те, що з минулого року ФЛ має свою магістратуру та аспірантуру з підготовки фахівців зі спеціальностей 10.02.04 – германські мови  та 13.00.02 – теорія та методика навчання: германські мови.

Ми – переможці [підсумки огляду-конкурсу на кращу роботу профспілкового бюро підрозділу НТУУ “КПІ” за 2009-2010 рр.]

25 травня 2010 року у Великій фізичній аудиторії університету відбулось засідання профспілкового комітету співробітників НТУУ “КПІ”, на якому були підведені підсумки огляду-конкурсу на кращу роботу профспілкового бюро підрозділу НТУУ “КПІ” за 2009-2010 рр.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • далі ›
  • в кінець »

Останні новини сайтів ФЛ

  • До уваги всіх шанувальників рідного слова!
  • На гостину до Майстрині
  • Забуттю не підлягає
  • Зустріч з генеральним менеджером DSE в ІТС
  • Космацька Наталя Валеріївна
  • До уваги студентів 3-5 курсів - методичні рекомендації з написання курсових, дипломних робіт та магітсерських дисертацій
  • Le concours de journalisme lancé par le service de presse de l'Ambassade de France en Ukraine
  • Інтернет як глобальна економічна платформа
  • ІV ВСЕУКРАЇНСЬКА науково-практична конференція “СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ВИКЛАДАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У ВИЩІЙ ШКОЛІ: ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ”
  • Конкурс на найкращу аудиторію