This version of the page http://kpi.ua/faks (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-02. The original page over time could change.
ФАКС | Національний технічний університет України

ФАКС

Факультет авіаційних і космічних систем

Декан: професор Збруцький Олександр Васильович
Адреса: вул. Боткіна, 1, навчальний корпус 28, кiмн. 212
Телефони: 406-82-24, 454-96-65
e-mail: faks@ntu-kpi.kiev.ua
Cайт: http://faks.kpi.ua

Володарський Євген Тимофійович. Викладач має бути діючим

На початку року в КПІ підводять підсумки конкурсу "Викладач-дослідник", який покликаний стимулювати науково-дослідницьку роботу викладачів та сприяти залученню до неї студентів. Наш університет традиційно сильний науковою елітою. Тож не дивно, що дехто удостоївся цього звання вже 4-5 разів (щороку від дня заснування конкурсу). Серед таких лідерів Євген Тимофійович Володарський – професор кафедри автоматизації експериментальних досліджень ФАКС.

Виставка-конкурс учнівських робіт до Всесвітнього дня авіації та космонавтики

Факультет авіаційних та космічних систем  НТУУ "КПІ" вже декілька років активно співпрацює з  Національним центром аерокосмічної освіти молоді України ім. О.О. Макарова (НЦАОМУ). Викладачі ФАКС беруть участь у конкурсах "Мирний космос" та "Діти Всесвіту" як члени журі та рецензенти, читають лекції під час аерокосмічних змін у таборах відпочинку "Зоряний" та "Артек".

Відкриття лабораторії геоінформаційних технологій

21 квітня 2011 року відбулося урочисте відкриття навчально-наукової лабораторії геоінформаційних технологій ім. Елрея Б. Джеппесена (Elrey Borge Jeppesen) на кафедрі приладів і систем керування літальними апаратами факультету авіаційних та космічних систем (ФАКС). Лабораторія оснащена сучасними комп'ютерами та мультимедійним обладнанням, супутниковою навігаційною апаратурою та навігаційними картплотерами.

Міжнародна весняна науково - освітня школа в НТУУ «КПІ»

10 травня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» підбито підcумки Міжнародної весняної науково-освітньої школи за програмою Європейської ради студентів BEST (Board of European Students of Technolodgy – Рада студентів технічних університетів Європи). Заняття, в яких цього року взяли участь студенти з 18 країн Європи, проходили з 30 квітня по 10 травня.

Олімпіада з теоретичної механіки: 2011

З 6 по 8 квітня в НТУУ "КПІ" було проведено ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з теоретичної механіки. Олімпіада проводилась для двох груп вищих навчальних закладів: технічних та класичних університетів. У ІI турі взяли участь 69 студентів – переможці І туру університетських олімпіад, з них 52 учасники з 34 технічних ВНЗ та 17 – з семи класичних університетів з усіх куточків України.

Навчання – це наполеглива праця [Антон Шантир, студент ФАКС]

Традицією стали розповіді про студентів НТУУ "КПІ", які отримують стипендію Президента України. Особливо цікаво спілкуватися зі старшокурсниками, адже вони вже визначились, чим займатимуться після закінчення університету, й можуть оцінити пройдений шлях. На наші запитання відповів Антон Шантир, студент ФАКС.

– Антоне, що спонукало тебе обрати Київську політехніку для здобуття вищої освіти?

Зустріч в університеті DeNayer

У 2009 році в рамках програми TEMPUS було розпочато проект CRIST – “Реформування освітніх програм у галузі космічних технологій”. Головна мета проекту полягає у спільній розробці та впровадженні нової навчальної програми за напрямом “Проектування та використання малих космічних апаратів: мікро- та наносупутників”. У НТУУ “КПІ” розробка мікросупутника такого класу для зондування земної поверхні здійснюється з 2006 року в рамках програми “Космічна техніка і робототехніка”.

Авіакосмічна конференція READ-2010 в Польщі

«На інших подивитися, і себе показати» – керуючись саме цим принципом, студенти ФАКС Катерина Третьяк, Олеся Мокренко й Ілля Кривохатько поїхали до Польщі на міжнародну конференцію READ-2010, присвячену сучасним проблемам авіації та космонавтики.

Шляхом співпраці [візит делегації компанії Джеппсен корпорації Боїнг]

30 березня 2010 року делегація компанії Джеппсен корпорації Боїнг на чолі з керуючим директором паном Бредом Томанном відвідала Київську політехніку. До складу делегації також входили: директор департаменту передових досліджень доктор Єнс Шіфіле, директор українського представництва компанії доктор О.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • далі ›
  • в кінець »