This version of the page http://hram.lviv.ua/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-29. The original page over time could change.
Історія » Веб-сайт храму Всіх Українських Святих і Львівського молодіжного православного братства "Нев'янучий Цвіт"
13 жовтня 2011
Відбулась науково-практична конференція до 90-річчя відродження Української Православної Церкви

 
Категорія: Академія, Єпархія, Історія      

13 жовтня 2011 року у конференц-залі палацу Сапєг, де знаходиться Львівська обласна організація українського товариства охорони пам’яток історії та культури (вул. Коперника, 40а) із благословення Високопреосвященнішого Димитрія (Рудюка), митрополита Львівського і Сокальського відбулась науково-практична конференція “Відродження Українського Православ’я у ХХ ст.“, яку організували Львівсько-Сокальське єпархіальне управління спільно із Львівською православною богословською академією УПЦ КП.

Переглядів: 80   Відгуків:Читати більше...
 


13 жовтня 2011
Сьогодні відбудеться науково-практична конференція на тему «Відродження Українського Православ’я у ХХ ст.»

 
Категорія: Академія, Єпархія, Історія      

Львівське єпархіальне управління
Української Православної Церкви Київського Патріархату
спільно з Львівською православною богословською академією


запрошує Вас узяти участь у науково-практичній конференції

на тему: «Відродження Українського Православ’я у ХХ ст.»
(до 90-річчя відродження Української Православної Церкви)

яка відбудеться 13 жовтня 2011 р.
у конференц-зал ЛОО УкрТОПІК (Львівська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури) за адресою м. Львів вул. Коперника 40 А
Початок о 11:00
Початок реєстрації учасників з 10:15

Переглядів: 47   Відгуків:Читати більше...
 


07 вересня 2011
Вишгородська ікона Пресвятої Богородиці

 
Категорія: Історія УПЦ, Церковний календар      

Вишгородська ікона Божої Матері, відповідно до Передання Церкви, була написана євангелистом Лукою на дошці від столу, за яким був за трапезою Спаситель з Пречистою Матір'ю і праведним Йосипом. Божа Мати, побачивши цей образ, промовила: «Віднині ублажатимуть Мене всі роди. Благодать Народженого від Мене й Моя нехай буде з цією іконою». В 1131 році ікону була надіслано до Руси з Константинополя святому князеві Мстиславові († 1132, пам'ять 15 квітня), і вона була поставлена в Дівочому монастирі Вишгорода – давнього помісного уділу святої рівноапостольної великої княгині Ольги.
8 вересня за н.ст. Православна Церква молитовно згадує стрітення або зустріч Вишгородської (Володимирської) ікони Пресвятої Богородиці.

Переглядів: 977   Відгуків:Читати більше...
 


22 серпня 2011
Митрополит ДИМИТРІЙ: «Ми є справжніми спадкоємцями Володимирового Хрещення Руси»

 
Категорія: Історія, Міжцерковні стосунки, Церковний календар      

Інтерв’ю з митрополитом Львівським і Сокальським

Димитрієм (Рудюком)

Переглядів: 108   Відгуків:Читати більше...
 


01 серпня 2011
ПРЕПОДОБНОМУЧЕНИК АФАНАСІЙ БЕРЕСТЕЙСЬКИЙ

 
Категорія: Українські святі, Закон Божий, Історія УПЦ      

Сучасником приснопам'ятного Петра Могили та преподобного Іова Почаївського і великим захисником православної віри був також преподобномученик Афанасій Берестейський. Він мав шляхетних батьків, здобув добру освіту. В 1627 р. він прийняв постриг у Вільні і незабаром став намісником Дубойського монастиря, що біля Пінська, а потім ігуменом Берестейського Симеонового монастиря. Преподобний Афанасій часто і гаряче молився Божій Матері перед Куп'ятицьким Її образом про спасіння віри православної, а також заступався перед владою за православний народ. Відданість преподобномученика Афанасія православній вірі стала причиною утисків, образ і навіть ув'язнення його.
Пам’ять - 18 вересня, а знайдення мощей - 2 серпня за новим стилем.

Переглядів: 376   Відгуків:Читати більше...
 


23 липня 2011
Ідеал мудрості. Рівноапостольна княгиня Ольга

 
Категорія: Українські святі, Історія УПЦ      

Щороку 24 липня православна церква вшановує пам`ять великої княгині Ольги. Серед вітчизняних діячів, канонізованих церквою, за часом свого життя вона є перша з найдавніших святих Київської Русі. Вславлення та вшанування княгині Ольги набрало значного масштабу вже невдовзі по її смерті, за часів правління внука її, великого князя Київського Володимира Святославича. Головною й найпершою заслугою Ольги, взятою при цім на увагу, було прийняття нею християнства. В княжому роду Рюриковичів вона була першою княгинею-християнкою, торуючи онукові шлях до подвигу. Він офіційно запровадить християнство на Русі. Тож Ольга і Володимир здійснюють апостольський подвиг, заслуживши тим імення "рівноапостольних".
Пам'ять - 24 липня (нов. ст.).

Переглядів: 1395   Відгуків:Читати більше...
 


07 липня 2011
День закоханих по-православному

 
Категорія: Історія, Молодіжна сторінка, Церковний календар      

8 липня православні християни згадують святих Петра і Февронію. Вони жили в 13-му столітті. Церква вшановує їх як заступників любові, сім'ї та шлюбу. За переказами, Петро був князем у місті Муром. В юності він захворів проказою. Вилікувати його лікарі не могли. Вдалося це лише селянській дівчині Февронії. Після першого ж сеансу князь одужав і одружився на ній.
У щасливому шлюбі вони прожили тридцять років. У старості подружжя прийняло чернечий постриг. Вони життя своє прожили чисто, побожно, свято і гідно. Дбали один про одного. Святий князь Петро та княгиня Февронія померли в один день і час, і відспівування їх було у храмі Божому, і лежали вони в одній домовині.
У стародавні часи історія кохання Петра і Февронії передавалася з уст в уста, обростаючи новими подробицями.

Переглядів: 387   Відгуків:Читати більше...
 


03 червня 2011
Пам’ять ІІ Вселенського Собору (381)

 
Категорія: Богослів'я, Історія      

Святий імператор Феодосій скликав у 381-му році Другий Вселенський Собор у Константинополі, де були присутні 150 єпископів. Собор засудив єресь і встановив догмат Трійці, доповнивши Нікейський Символ Віри вченням про Святого Духа, Господа Животворного, який сходить від Отця, і з Отцем і Сином єдиносущний. Другий Вселенський Собор знову засудив аріанство і похідні від нього єресі.

Пам'ять - 4 червня (новий стиль).

Переглядів: 121   Відгуків:Читати більше...
 


24 січня 2011
350 років Львівському національному університетові імені Івана Франка

 
Категорія: Єпархія, Історія, Освіта      

20 січня 2011 р. на запрошення ректора Львівського національного університету імені Івана Франка проф. І. О. Вакарчука Високопреосвященний Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій взяв участь в урочистій Академії з нагоди відкриття ювілейного року. Саме у цей день 350 років тому польський король Ян Казимир видав привілей на заснування у Львові Університету на основі школи при єзуїтському колегіумі.

Переглядів: 938   Відгуків:Читати більше...
 


29 листопада 2010
Розмова з Ректором ЛПБА

 
Категорія: Академія, Історія УПЦ, Освіта      

Розмова з Ректором Львівської Православної Богословської Академії кандидатом богословських наук, доцентом, митр. прот. Ярославом Ощудляком.

Переглядів: 431   Відгуків:Читати більше...
 


29 листопада 2010
Патріарх Філарет відвідав м. Кам’янець-Подільський

 
Категорія: Історія, Події      

Під час перебування 25 листопада 2010 року в м. Кам’янці-Подільському Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив новозбудований храм Св. Іоанна Богослова та звершив чин освячення наріжного каменю на місці колишнього кафедрального храму міста – Казанського собору.

Переглядів: 485   Відгуків:Читати більше...
 


27 листопада 2010
ЗВЕРНЕННЯ з нагоди дня пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 рр.

 
Категорія: Історія      

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-33 рр.
З людської точки зору історія часто видається лише певним набором подій, фактів та їхніх оцінок і пояснень. Але не даремно історичні книги, опис історичних подій складають невід’ємну частину Священного Писання, Біблії, бо історія обов’язково має моральний вимір, адже окрім людини в історії діє також і Бог.
Саме тому ми повинні знати правду про своє минуле і не забувати його – щоби вчитися на помилках попередніх поколінь і не повторювати їх.

Переглядів: 192   Відгуків:Читати більше...
 


27 листопада 2010
Запали свічку пам'яті жертвам Голодомору

 
Категорія: Відео, Історія      

Переглядів: 264   Відгуків:Читати більше...
 


27 листопада 2010
ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО КОМІТЕТУ ІЗ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ-ГЕНОЦИДУ 1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ

 
Категорія: Історія, Події      



У суботу, 27 листопада, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років.
Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності, зламати їй хребет. Поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам'ять народу. Викорінити навіть думки про свободу та власну державу.
Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім'я їй – Голодомор. Її суть – геноцид.
Україна та світ схиляють голову у скорботі.
Ми не забули.
Ми пам'ятаємо.

Звертаємося до церков та релігійних організацій із проханням провести панахиди й узяти участь у жалобних заходах зі вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.
Закликаємо політичні партії, громадські організації та інші інституції громадянського суспільства на аполітичній основі, за відсутності партійної чи іншої символіки, під національними прапорами з жалобними стрічками в Києві та в регіонах приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції "Запали свічку" 27 листопада 2010 року.

Переглядів: 493   Відгуків:Читати більше...
 


Сортувати новини по: даті новини | популярності | відвідуваності | коментарях | алфавіту

Розділи новин

» Академія» Для і про дівчат» Києво-Печерські святі» Для хлопців» Історія УПЦ» Великий піст» Біблія» Богослів'я» Братство» Від народження до смерті» Відео» Гідність людини» Дитяча сторінка» Духовність» Єпархія» Життя парафії» Життя святих» Закон Божий» За тверезість» Історія» Молитва» Молодіжна сторінка» Музика» Народження» Ні порно» Освіта» Піст» Події» Поетична сторінка» Проти ТБ» Притчі» Проблеми сьогодення» Проповіді» Різне» Сайт» Сім'я» Cмерть» Творіння святих отців» Міжцерковні стосунки» Церква і держава» Церква і молодь» Церква і суспільство» Церковне мистецтво» Церковний календар» Українські святі

Календар

«    Жовтень 2011    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Увійти

Архів новин

Жовтень 2011 (62)
Вересень 2011 (21)
Серпень 2011 (42)
Липень 2011 (22)
Червень 2011 (58)
Травень 2011 (10)

Опитування

Як часто Ви читаєте Біблію?
Щодня
Кілька разів на тиждень
Кілька разів на місяць
Приблизно раз на місяць
Рідше, ніж раз на місяць


Стрічка новин

У МОН МС вивчать питання визнання дипломів та ...
Текст доступен только на украинском языке  Прийнявши до уваги неодноразові звернення Церков та релігійних організацій, зокрема і Української Православної Церкви, у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України утворено робочу групу, яка має вивчити питання щодо визнання дипломів і наукових ступенів вищих духовних навчальних закладів. Подробнее...

Відбулося засідання круглого столу
Текст доступен только на украинском языке  27-го жовтня 2011 року з благословення єпископа Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Епіфанія, ректора КПБА, в Актовій залі академії за ініціативою Студентського наукового товариства ім. митрополита Даниїла (Чокалюка) відбулося засідання круглого столу на тему: «Христологічний та пневматологічний аспекти Церкви; богословський погляд». Подробнее...