This version of the page http://www.agromage.com/stat_id.php?id=549 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-29. The original page over time could change.
Особенности выращивания дыни

Актуально:

Краткие данные об испытаниях препарата «Вымпел» на озимой пшенице

Додавання «Вимпелу-К» під час протруювання насіння дозволяє захистити рослини від кореневих гнилей, підвищити схожість, сформувати потужну кореневу систему, посилити кущіння рослин. Для передпосівної обробки доцільно застосовувати «Вимпелу-К» спільно з хімічним протруйником в дозі 500г/т.

Вегетативні обробки «Вимпелом» сприяють посиленню зростання вторинних коренів, дозволяють краще захистити рослини від аерогенний хвороб (бура іржа, борошниста роса, септоріоз та ін), знімають стрес пестицидних обробок, підвищують жаро-і посухостійкість рослин, сприяють формуванню додаткових зерен у колосі. Обприскування посівів «Вимпелом» проводяться у фазі кущіння і колосіння. Норма витрати «Вимпелу» 500г/га. Вартість продукту за обробки посівів становить 61грн./га.

Читать далее >>>

Читайте также:
  • Краткие данные об испытаниях препарата «Вымпел» на озимом рапсе в Украине
Технология выращивания
Удобрения, регуляторы роста
Семена
Защита растений
Хранение и переработка
Сельхоз. техника
Селекция и генетика
Экономика, логистика
Тепличное хозяйство
Экология
Общие сведения

Дыня - технология выращивания:
Особенности выращивания дыни

автор:
источник: Биологические основы овощеводства // Барабаш О.Ю., Тараненко Л.К., Сыч З.Д.

Особливості вирощування дині у відкритому ґрунті

Насіння дині висівають у достатньо вологий ґрунт, коли верхній його шар прогріється на глибину 6-10 см до 15-16°С. Схема сівби: 140×70 або 140+70×70 см, а довгоогудинних — 140×140 або 210×140 см. Норма висіву насіння залежить від способу сівби і становить 2-4 кг/га. Глибина сівби до 5 см, залежно від механічного складу та вологості ґрунту. Горщечкову 25-30-денну розсаду висаджують, коли мине загроза весняних приморозків.

Догляд за рослинами полягає в 2-4-разовому розпушуванні міжрядь, проріджуванні рослин у рядках та гніздах, 2-4 поливах, залежно від погодних умов у південних районах та боротьбі зі шкідниками та хворобами. На початку квітування на площу вивозять вулики з бджолосім’ями з розрахунку 1-2 на 1 га. За 30 днів до збирання врожаю поливи припиняють, що сприяє підвищенню цукристості плодів.

Стиглість плодів визначають за такими ознаками: вони набувають жовтого кольору з характерними для сорту відтінками і специфічного динного аромату, на корі з’являються відповідні візерунки та сітка. Збирають плоди вибірково в біологічній стиглості через кожні 3-4 дні. Плоди пізньостиглих сортів і гібридів більш лежкі та транспортабельні. їх збирають у ще недозрілому стані при понижених плюсових температурах. Середній урожай плодів — 10,0-20,0 т/га.

Особливості вирощування дині у закритому ґрунті

У закритому ґрунті диню вирощують у теплицях, парниках та в утепленому ґрунті. У теплиці горщечкову розсаду віком 30-35 діб висаджують, коли ґрунт (субстрат) прогріється до 15°С, за схемою 160×50 або 70×70 см. Рослини формують в 1-3 стебла, залежно від сили росту. Коли на рослині утвориться зав’язь діаметром 4-5 см, на одному пагоні залишають один найкраще розвинений плід. Після плода пагін прищипують над 5-м листком, неплодоносні пагони — над 8-м. При залишенні двох плодів верхній не буде розвиватися, доки не виросте нижній.

Температуру повітря підтримують на рівні 25-30°С в сонячну погоду, 22-25°С — у хмарну, 18-20°С- вночі, ґрунту — 22-23°С, вологість ґрунту — 65-70% НВ, відносну вологість повітря — 65-70%; у період росту та достигання плодів — відповідно 30-40°С, 24-27°С, 20-22°С і 24-26°С, 65-70% та 60%. У сонячну погоду рослини поливають через 3-5 Діб, у хмарну — через 5-6 діб, а при достиганні — один раз на 7-8 діб. У разі зниження відносної вологості повітря проводять освіжаючі поливи.

У разі потреби рослини підживлюють. Після підживлення їх поливають. На початку квітування в теплицю завозять вулики з бджолосім’ями (одна бджолосім’я на 700-1000 м² площі). Великі плоди в сітках підв’язують до шпалери. Середня врожайність плодів — 5-7 кг/м².

У парниках розсаду висаджують 20-30-денного віку з розрахунку 2 штуки на парникову раму. Формування рослин полягає в прищипуванні головного пагона над четвертим листком, пагонів другого порядку — над сьомим, третього — над другим листком вище зав’язі. Неплодоносні пагони видаляють. Урожай становить 5-9 кг із рами.

Під плівкове покриття розсаду висаджують у такі ж строки, що й огірка. Схема висаджування 90+50×70 см. З настанням теплої погоди плівку знімають. Догляд за рослинами такий самий, як у відкритому ґрунті. Урожайність плодів — 6-8 кг/м².

      Содержание главы:
  • Особенности выращивания дыни
  • Ботанические и биологические особенности дыни
  • Сортовые технологии выращивания дыни

Реклама
Поиск
Общение
О нас
  • О проекте
  • Научная группа проекта
Интернет ресурсы
©Agromage.com 2000—2011
Перепечатка материалов допустима только в случае указания ссылки
на сельскохозяйственный отраслевой сервер Agromage.com, а также на автора материала.