This version of the page http://ye.ua/news_717.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-27. The original page over time could change.
"Хмельницька народна газета "Є" | В останній бій
новини НарКор оголошення фото / відео блоги контакти
Економіка Суспільство Політика Культура Спорт Здоров'я Історія
Політика

11 Жовтня 2010

Григорій ПОДІЛЬСЬКИЙ. Фото Фото Євгена ДОРОФЄЄВА.

В останній бій

За словами голови обласної ради, на відміну від своїх колег у Верховній Раді обласні депутати V скликання трибуни не блокували, не вступали в бійку.

Вони пішли, та обіцяли повернутися….

Депутати Хмельницької обласної ради закінчили свою роботу. Напередодні виборів у місцеві органи влади в Хмельницькому білому домі відбулася заключна, 31 сесія депутатського корпусу V скликання.
Чергова каденція завершилася для обранців народу без особливих ексцесів. В принципі, як і завершальне засідання чергової каденції. Навіть останнє питання, під багатозначною назвою «різне» було схвалено депутатами одностайно. Хоча, про це згодом…
Цього разу депутатів не залишили без пам’ятних подарунків. Ще під час реєстрації обранців народу, кожному з присутніх презенту- вали книгу під назвою «Хмельни- цька обласна рада V скликання  (2006-2010 роки)». На 271 сторінці видання вмістилася інформація про апарат обласної ради, кожного представника депутатського корпусу, довідка про регіони та населені пункти Хмельниччини та, звісно, інформація про здобутки, які вдалося втілити нинішній депутатській каденції за ці чотири роки. Також депутатам вручили й суто діловий подарунок – ручку «Паркер».
А так, остання чергова сесія нічим не відрізнялася від усіх попередніх. Хіба що палкими промо- вами про те, як добре працювалося усі чотири роки. Навіть найзав- зятіший критик депутат Іван Рудик, після традиційного щорічного звіту голови обласної ради Івана Гладуняка, взявши слово, не був скупий на позитивні епітети на адресу своїх колег. Та побажав їм, у разі перемоги на наступних виборах, плідної роботи та співпраці.      
Загалом, на порядок денний ни- нішньої сесії було винесено тридцять питань. Щоправда, розгляд вже традиційних депутатських за- питів цього разу вирішили відкласти. Точніше, залишити цю «ва- лізу» на розгляд наступників, кот- рі, за словами депутатів, «свіжим оком» зможуть поглянути на існуючі проблеми.
Хоча, наостанок, народні мужі встигли зробити декілька призначень та одне звільнення. Зокрема, звільнили з посади директора спеціалізованого ремонтно-будівель- ного підприємства «Хмельницьк- ліфт» В’ячеслава Гавчука. Як пояснив голова обласної ради Іван Гладуняк, це рішення назріло вже давно, проте, із зрозумілих причин, відкладалося у довгий ящик. Нині, за словами Івана Васильовича, з В’ячеславом Карловичем просто було вирішено не продовжувати контракт через величезні борги підприємства. Одночасно рішенням сесії було призначено й нового керівника підприємства. Віднині «Хмельницькліфт» очолює Микола Довгалюк, колишній голова Держкомпідприємництва у Хмельницькій області.       
 Також остання сесія призначила нового директора Кам’янець- Подільського медичного училища. Крісло керівника закладу зайняла вже колишня в.о. директора училища Ярослава Смольницька.
Остання сесія нинішнього скликання ознаменувалася й прийнят- тям двох важливих для регіону програм. Одна з них стосується будівництва та придбання доступного житла. Зокрема, підтримка держави та органів місцевого самоврядування буде полягати у сплаті за рахунок бюджетних коштів  певного відсотка вартості житла для громадян, які перебувають на обліку та потребують поліпшення житлових умов.  В рамках програми найбільше буде побудовано та придбано квартир у Хмельницькому та Кам’янці, де знаходиться найбільша кількість незавершеного будівництва, а на квартирному обліку перебуває понад 36,5 тисячі чоловік. Плану- ється, що на програму буде витрачено 852,45 мільйона гривень. Щоправда, без урахування щорічної інфляції та із залученням коштів населення. З місцевого бюджету піде більше 40 мільйонів гривень.  
Погодили на останній сесії обранці і зміни до обласного бюджету. Зокрема, згідно з рішенням, виділено 45057,7 тисячі гривень на проведення виборів.
Ще майже три з половиною мільйони гривень було направлено на фінансування заходів із соці- ально-економічної компенсації ризику отримає населення області, яке проживає на території зони спостереження ХАЕС. Зокрема, це Білогірський, Славутський райони, міста Нетішин, Славута та частина Шепетівки.
Останнім питанням, яке у переліку зазначалося як «різне», розглянули звернення від жителів Хмельниччини стосовно утримання під вартою мера Кам’янця Анатолія Нестерука. Одностайно депутати прийняли рішення підготувати звернення до Президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради взяти під контроль справу Нестерука та змінити запобіжний захід від утримання під вартою на підписку про невиїзд, поки триває слідство.





Погода,Новости, загрузка...
X
Ok Назад