This version of the page http://www.railroad.od.ua/celebration/index.asp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-24. The original page over time could change.
До 145-річчя Одеської залізниці -=Одеська залізниця=- офіційний сайт
 

Уважаемые посетители!
Сообщаем Вам, что официальный сайт Одесской железной дороги
сменил свой доменный адрес на
odz.gov.ua
Через несколько секунд вы будете перенаправлены на новый адрес.
Для немедленной переадресации перейдите

по этой ссылке

До 145-річчя Одеської залізниці


Шановні колеги-залізничники!

3-го грудня 1865 року є відправною точкою славетної історії Одеської залізниці, однієї з перших в Україні. В цей день була здана в експлуатацію залізнична гілка Одеса - Балта, довжина якої складала 222,52 версти, сьогодні ми святкуємо 145-річчя нашої рідної магістралі експлуатаційна довжина якої сягає 4070 км. Історія не стоїть на місці - вона відкриває нам нові горизонти для досягнень та удосконалень. Головне наше досягнення на сьогодні - це те, що ми посіли своє місце в транспортній галузі, стали її невід’ємною частиною. Залізничні перевезення на сучасному етапі - найбезпечніший та найякісніший вид перевезень. Це розуміють наші пасажири, наші вантажовідправники.
Для мешканців Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Кіровоградської та Вінницької областей Одеська залізниця завжди була, є і буде тією основною ланкою, що об’єднує їх з рідними, близькими, колегами по всій Україні та далеко за її кордонами. Крім того, залізниця Південної Пальміри сполучає порти і підприємства передових галузей України, адже безцінна особливість нашої залізниці у її приморському та прикордонному розташуванні. В межах Одеської залізниці зосереджені 9 державних морських торгових портів, на які у сукупності припадає близько 80% вантажообігу портів України. Таким чином, забезпечуються зовнішні транспортно-економічні зв’язки з більш як 70 країнами світу. Зростають обсяги контейнерних перевезень - за останні 5 років переробка вантажів на припортових станціях зросла в 1,2 разу, тоді як об’єм контейнерних перевезень за підсумками першого півріччя по залізниці становить10748 контейнерів, що на 45,4% більше відповідно до минулого року. Поряд з потужною динамікою зростання кількісних показників для залізничників залишається на першому місці якість і безпека перевезень.
Всі досягнення залізниці - це результат наполегливої праці багатьох поколінь залізничників, які своїм високим професіоналізмом, активною участю у розбудові транспортної галузі країни утвердили стандарти, яким відповідає наша робота сьогодні. Залізничники завжди відзначались самовідданістю, добросовісною працею та почуттям високого громадянського обов’язку. Завдяки цьому нам нині є чим пишатися: модернізовані та капітально відремонтовані сотні кілометрів головних та приймально-відправних колій, кілометри штучних споруд, відновлюються вокзальні комплекси, рухомий склад, постійно підвищується якість обслуговування пасажирів. Ці успадковані надбання, які ми повинні зберегти та примножити, і наша з вами робота сьогодні - це гарант стабільності майбутнього залізниці.
Бажаємо міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, добробуту та нових професійних звершень! Успіхів на всіх життєвих дорогах! Спасибі за самовіддану працю, за вашу вірність професії залізничника, любов до рідної Одеської залізниці!

[Новини] [Структура залізниці] [Про залізницю] [Картосхема залізниці] [Рух поїздів]
[Послуги] [Інформація] [Закупівлі, партнери та рекламодавці] [Залізничні WEB ресурси]