This version of the page http://sna.in.ua/biblio (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-23. The original page over time could change.
Соціал-Національна Асамблея » Бібліотека
Бібліотека
“Холодний Яр” – Юрій Горліс-Горський
Автобіографічна повість Юрія Горліс-Горського про національно-визвольний рух 1918-1922рр в Україні.
 
Холодний Яр — це одна з найяскравіших сторінок визвольної боротьби в Україні. Це живий приклад, як невеликі числом, але сильні духом — можуть успішно боротися з незрівнянно сильнішим ворогом.
 
На жаль, по цей бік межі мало хто знає, що після того, коли московська червона орда захопила Україну, над Дніпром існувала своєрідна “республіка”, яка під українським національним прапором провадила запеклу збройну боротьбу аж до 1922 року. То були села в околицях Холодного Яру на Чигиринщині.
Ю. Горліс-Горський 
 
Завантажити

“Білі та чорні: 100 фактів”

На сторінках цього буклета наведені 100 фактів, більшість із яких може бути легко перевірена за всілякими енциклопедіями, альманахами, статтями з психології та іншими довідковими матеріялами, які можна знайти в будь-якій громадській бібліотеці.
 
Завантажити

Конституція Сціборського

“Конституція”  Миколи Сціборського – проект Основного Закону від ОУН для України.
 
Завантажити


“Доба націоналізму” – Ярослав Оршан

Книга, викладена тут, не дивлячись на поважний вік, до сих пір не втратила актуальності.

Сподіваємось, що її відкриття широкому загалу допоможе прояснити ключові моменти ідеології українського націоналізму і усунути деякі суперечки, які є невід’ємною частиною розвитку будь-якого політичного руху і в процесі яких на передній план виходить Істина, служінню якій ми віддаємо всі зусилля.
 
Завантажити (фотокопія)

Завантажити


“Націократія” – Микола Сціборський
Книга “Націократія” – це програмова книга ОУН, головна ідеологічна праця теоретика українського націоналізму Миколи Сціборського, в якій аналізуються різні ідеологічно-сітоглядні доктрини та державні режими, і відповідно Націократія як державний режим, що найкраще забезпечує розвиткові Nації та Держави.
 
Завантажити

“Націоналізм” – Дмитро Донцов
Головна праця видатного українського мислителя, батька українського чинного націоналізму Дмитра Донцова “Націоналізм”

Завантажити