This version of the page http://klen.in.ua/tips/novini/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-19. The original page over time could change.
Новини «

Новини

20-23 вересня пройшла спеціалізована виставка Comfort House 2011 в якій прийняла участь наша компанія.

На демонстраційному майданчику було розміщено макет сходів, а також багато різних комплектуючих (стовпи, балясини, поручень, огородження, сходини) та зразки меблевих щитів.

 

Новий порядок формування стартової ціни на деревину

Українським покупцям деревини готують новий порядок формування стартової ціни на відкритих аукціонах. Про це після наради з представниками деревообробної галузі та меблевиками повідомив голова Держлісагентства Віктор Сівець.


Утім торгувати за новими відправними цінами своїм лісом держава навряд чи почне 2011 року. За дорученням першого віце-прем’єра України Андрія Клюєва написати його має галузевий інститут у підпорядкуванні Мінекономіки. А до того, протягом усього четвертого кварталу 2011 року, деревообробні підприємства закуповуватимуть заготовлену державними лісгоспами сировину за цінами, які сформувалися в третьому кварталі 2011 року, повідомив Сівець. Нагадаємо, що на аукціоні третього кварталу ціну на сировину підвищили в середньому на 10—15%. Натомість, каже він, виробники взяли на себе зобов’язання не підносити ціни для меблевиків.

Новий механізм застрахує деревообробників і меблевиків від різких цінових коливань, які можуть просто розвалити вітчизняну переробку. «Якщо за півроку на 60% підіймається ціна — це що? Це розвал ринку. Жодна біржа собі не дозволить такі котирування, бо є цінові коридори», — пояснює Сагаль. У світі, за його словами, лісові комітети встановлюють параметри зростання ціни на певний період: 5—7%. Якщо поставити більше, тоді буде зрив ринку, додає експерт. В Україні ж, за словами Сагаля, подібної практики немає, а стартова ціна на аукціоні ні до чого не прив’язана. Держлісгоспи самі дають свою цінову пропозицію. А, наприклад, у сусідній Білорусі її визначають за показниками біржових котирувань. На думку Сагаля, якщо на попередньому аукціоні сформувалися ціни, то на наступних торгах стартова ціна не може і не має бути вищою за них на 20%.

Щоправда, як саме визначатимуть стартову ціну і якою вона буде, ані в Держлісагенстві, ані в асоціації не беруться прогнозувати. Мовляв, це зробить галузевий інститут.