This version of the page http://www.archives.gov.ua/Publicat/Cherkasy_90.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-19. The original page over time could change.
Архів - збережена пам'ять народу

Архів - збережена пам'ять народу /
Укладач Т. А. Клименко. - Черкаси: "Вертикаль", видавець Кандич С. Г., 2009. - 80 с.

ББК 79.3 (4УКР-4ЧЕК)
А 87

ISBN 978-966-2256-08-6

© Т. А. Клименко, укладач, 2009

© "Вертикаль", дизайн, макет, 2009

У виданні висвітлено історію розвитку та становлення архівної справи на Черкащині, основні напрямки діяльності та склад і зміст фондів державного архіву області.

Упродовж багатьох десятиліть архів пройшов непростий шлях становлення і став авторитетною, добре знаною в Україні і за її межами архівною установою. За період його існування створено потужну джерельну базу для вивчення історії Черкащини. Завдяки звитяжній праці черкаських архівістів розбудовано важливий центр ретроспективної інформації Черкаського краю. Працівники архіву області є хранителями пам'яті минулих поколінь, ревними оберегами традицій та подвижниками модерних підходів до архівної справи. Багаторічною працею архівістів зроблено вагомий внесок у справу дослідження і розроблення питань методики, практики та історії розвитку архівної справи на Черкащині.


На початок