This version of the page http://ed.kpi.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-18. The original page over time could change.
Головна Головна

       Кафедра електронних приладів та пристроїв здійснює підготовку фахівців в межах навчально-наукової школи «Фізика і техніка електронних приладів та пристроїв для інформаційних та фізико-технічних систем». Засновник школи та ініціатор створення кафедри – професор Вишневський А.І. В різні роки наукове керівництво кафедрою здійснювали доц. Семенов Г.Ф., проф. Денбновецький С.В., а у данний час кафедру очолює проф. Писаренко Л.Д.

На базі фундаментальних фізико-математичних, технологічних, схемотехнічних та спеціальних навчально-наукових циклів кафедра здійснює багатопрофільну підготовку бакалаврів, магістрів, кандидатів та докторів наук для дослідницької, проектно-конструкторської, організаційно-методичної та науково-викладацької діяльності в галузі дослідження, проектування, виробництва та експлуатації електронних приладів та пристроїв широкого призначення. У відповідності з новим переліком спеціальностей кафедра суттєво розширила сферу підготовки фахівців вищої кваліфікації і сьогодні проводить навчально-наукову діяльність за напрямком «Електронні пристрої та системи». Розширення профілю діяльності випускників кафедри в системотехнічну сферу дозволило сформувати нові навчально-наукові програми підготовки фахівців вищої кваліфікації. Кафедра є провідною з наукових спеціальностей: 05.27.02 – вакуумна, плазмова та квантова електроніка, 05.27.06 – технологія, обладнання та виробництво електронної техніки.
Упорядкування структури спеціальностей в галузі електроніки супроводжується вдосконаленням навчальних планів кафедри, посиленням ролі фундаментальної, нормативно-організаційної та спеціальної науково-дослідницької підготовки у відповідності до вимог Болонської концепції, навчально-дослідницького статусу університету, сучасних потреб суспільства.
Кафедра готує бакалав­рів, спеціалістів та магіст­рів за напрямком „Електронні прилади та системи" із спеціальності "Електронні прилади та пристрої”.
Термін навчання (денна форма):
  • Бакалавр електроніки – базова вища освіта за напрямком 6.050802 „Електронні пристрої та системи” - 3 роки 10 місяців;
  • Магістр електроніки – освітньо-професійна підготовка за напрямком 8.090802 „Електронні прилади та пристрої” – 1 рік 10 місяців. Магістерська підготовка проводиться за програмами:
    • Електроніка інформаційних систем.
    • Електроніка фізико-технічних систем.
Кафедра має контрактну заочну форму навчання:
  • Бакалавр електроніки – базова вища освіта за напрямком 6.050802 „Електронні пристрої та системи” - 4 роки 5 місяців;
  • Спеціаліст електроніки – освітньо-професійна підготовка за напрямком 7.090802 „Електронні прилади та пристрої” – 1 рік 6 місяців.

До вступу на заочну форму навчання запрошуємо також абітурієнтів, які за конкурсом не пройшли на денну форму навчання. По результатам першого року навчання за конкурсом при наявності вільних бюджетних місць в академічних групах студенти заочної форми навчання мають можливість перейти на денну форму навчання.

На кафедрі загально-освітня підготовка бакалаврів електроніки ведеться за навчальним планом "Електронні прилади та системи". Програма підготовки передбачає:

• засвоєння фундаментальних знань з фізико-математичних наук і програмування, вивчення фізики процесів в електронних приладах: фізики вакууму, напівпровідників та плазми, теорії електромагнітного поля, електронної та іонної оптики, термодинаміки, квантової електроніки;

• оволодіння цифровою та аналоговою схемотехнікою, мікропроцесорною технікою та програмованою логікою, сучасними засобами проектування складних електронних систем, зокрема, вимірювальних, технологічних, екологічних, систем зв'язку, телебачення промислового та спеціального призначення, систем обробки та захисту інформації, локальних комп'ютерних мереж, електронних систем екологічного контролю та ін.;

• вивчення засобів і методів математичного моделювання та автоматизованого проектування електронних приладів, пристроїв та систем з використанням найсучасніших комп'ютерних технологій.

Після закінчення бакалаврської підготовки студенти мають можливість продовжити навчання на кафедрі та здобути кваліфікацію магістра електроніки. Магістерська підготовка передбачає глибоке вивчення сучасних систем відбору, реєстрації, обробки та відображення інформації, які будуються на основі різноманітних вакуумних, газорозрядних, лазерних, напівпровідникових та НВЧ приладів, пристроїв функціональної електроніки, ПЗЗ- та КМОН-сенсорів з використанням сучасних комп’ютерних технологій. Підготовка магістрів дає можливість найбільш здібним студентам вийти на рівень науковців, обізнаних у сучасних технологіях проведення наукових досліджень та здатних до самостійної наукової праці. Аспірантам кафедри створено належні умови для науково-дослідної та викладацької діяльності. На кафедрі проводяться фундаментальні пошукові та прикладні дослідження по створенню приладів, пристроїв та систем електронної техніки, сучасних систем автоматизації технологічних процесів, систем комп’ютерної реєстрації, обробки рентгенотелевізійних зображень медичного та промислового призначення, систем прикладного телебачення, електронно-променевого зварювання та еколого-технологічного обладнання для очищення повітря та води. До науково-технічних розробок кафедри залучаються студенти 3 - 6 курсів навчання, що дає можливість студентам набути практичних навичок фахового вирішення складних науково-технічних завдань.


Кафедра має наукові зв’язки з США, Францією, Великобританією, Німеччиною, Канадою, Китаєм та Польщею, де студенти та випускники кафедри мають можливість проходити стажування. Серед випускників кафедри 7 лауреатів. Державних премій, 21 доктор та 170 кандидатів технічних та фізико-математичних наук.

Чому б не обрати для навчання нашу кафедру!

Сучасна електроніка розвивається високими темпами. Змінюється елементна база, розробляються нові технології проектування та розробки електронних пристроїв з використанням потужної обчислювальної техніки, спеціального програмного і інформаційного забезпечення. Найбільші світові виробники електронних компонентів в конкурентній боротьбі впроваджують новітні досягнення світової науки і техніки в процес розробки і виготовлення електронних компонентів. Сьогодні інтегральна мікросхема є складним багатофункціональним електронним пристроєм, який має порти для введення-виведення сигналів, обладнаним інтерфейсами для введення команд керування режимами обробки сигналів, контролерами для приєднання периферійних пристроїв та інше. Визначилася перспективна тенденція застосування цифрової електроніки в різних за призначенням електронних системах. Це вимагає відповідних змінювань в навчальних програмах підготовки фахівців електроніки. Випускники кафедри "Електронні прилади і пристрої" повинні забезпечувати кваліфіковане обслуговування сучасної електронної техніки і мати достатню кваліфікацію, теоретичну підготовку, практичні навички володіння сучасними технологіями та елементною базою для створення конкурентноздатної електронної апаратури. Це завдання стало ще актуальнішим у зв'язку зі вступом України у ВТО.
Підготовка кваліфікованих фахівців в галузі електроніки неможлива без реальної активної науково-технічної діяльності фахівців кафедри. На кафедрі ведуться науково-дослідні, дослідно-конструкторські та впроваджувальні роботи у галузі інформаційної електроніки та електроніки фізико-технічних систем. Ці роботи пов'язані з розробкою та дослідженням параметрів багатофункціональних датчиків електричних і неелектричних величин, систем технічного зору на основі сучасних ПЗЗ- і КМОН- сенсорів зображення, цифрових систем обробки, реєстрації і архівації рентгенотелевізійних зображень медичного і промислового призначення, перетворювачів формату телевізійних зображень, які ефективно використовуються для узгодження датчиків телевізійного сигналу з сучасними індикаторними пристроями. Ведуться роботи по створенню ефективних систем керування складними технологічними процесами в галузі ливарного виробництва та інше. Студенти кафедри мають можливість набути практичних навичок роботи, безпосередньо беручи участь у виконанні науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, що проводяться на нашій кафедрі.
Наукове співробітництво кафедри з промисловими підприємствами міста Києва, України та НАН України складаються на основі договорів про співробітництво за напрямками спеціалізації навчально-дослідницьких лабораторій кафедри. Таке співробітництво дає можливість більш чітко і з врахуванням сучасних потреб відповідних підприємств визначати теми бакалаврських та магістерських робіт, впроваджувати результати наукової роботи студентів та аспірантів у виробництво, проводити практику студентів в умовах діючих підприємств, використовувати обладнання підприємств для проведення науково-дослідної роботи студентів та аспірантів кафедри. Інноваційні розробки співробітники кафедри проводять за участю студентів і аспірантів в плані розробки тем бакалаврських та магістерських робіт, наукової роботи аспірантів, а також в рамках виконання договорів про співробітництво з підприємствами. За останні 3 роки проведено більше 10 інноваційних розробок. Результати інноваційних розробок впроваджуються у виробництво.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Мови:

Каталог статей

 

Навчально-Науково-Виробничий Центр

з плазмової нанотехнології функціональних оптичних покриттів


 
 

Останні новини

  • Спільна лабораторія НТУУ «КПІ» - «Melexis» запрошує
  • Конкурс «Викладач-дослідник 2011» та «Молодий викладач-дослідник 2011»
  • Студенти НТУУ «КПІ» отримають 75 %-ну знижку на відвідання другої міжнародної конференції IDCEE 2011, а також на презентацію стартап-проектів
  • Наукові читання до 100-річчя від дня народження академіка Михайла Янгеля
  • Молодь – енергетиці України: запрошуємо до участі в конкурсі
  • Поле подземной фильтрации
  • Олімпіада «KPI-OPEN 2011»: переможців визначено
  • Середній конкурс за поданими заявами 2010 року [на 15.07.11]
  • НТУУ «КПІ» та компанія ДТЕК уклали угоду про співробітництво
  • озклад прийому документів, години прийому, адреса приймальної комісії НТУУ “КПІ”
  • Светодиодные экраны и дороги
  • Организационно-экономическая часть дипломных проектов
  • История LED технологии
  • Устройства для получения кипятка.
  • Підсумки фотоконкурсу "Таланти КПІ" 2010/2011 н.р.
  • Оголошується конкурс на заміщення посад
  • Міжнародна науково-технічна конференція "Системний аналіз та інформаційні технології 2011"
  • Кращим університетом України за рейтингом ВНЗ «Компас -2011» визнано НТУУ «КПІ»
  • “День донора” у КПІ
  • Про режим роботи університету у зв’язку зі святами 1 та 7 січня 2011 року.
  • 13 – 14 листопада в бібліотеці НТУУ «КПІ» буде проходити турнір з Го «Кубок «Три дракони», 17 листопада - майстер-класи з аеробіки
  • Продовжується набір на навчання за програмою „Подвійний диплом”
  • Встраиваемые светодиодные светильники для мест общего пользования
  • Преимущества работы с вебмани через Приватбанк
  • Как быстро подготовиться к IELTS
  • Міжнародний шаховий турнір «Відкритий Кубок Києва - Кубок Незалежності -2010»
  • Курс обучения «Китайский язык»
  • Прием документов на конкурс в аспирантуру в 2010 году
  • Программа проведения праздника "День первокурсника" в НТУУ "КПИ"
  • Соврменный электропривод и преобразователи частоты