This version of the page http://ye.ua/news_4718.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-17. The original page over time could change.
"Хмельницька народна газета "Є" | Василь Ядуха запевнив, що скульптура «Віра. Надія. Любов» профінансована буде
новини НарКор оголошення фото / відео блоги контакти
Економіка Суспільство Політика Культура Спорт Здоров'я Історія
Культура

29 Квітня 2011

ye.ua/news

Василь Ядуха запевнив, що скульптура «Віра. Надія. Любов» профінансована буде

На цьому Василь Ядуха наголосив під час наради із своїми заступниками, архітекторами краю, керівництвом управління капітального будівництва, де обговорили нагальні питання щодо зведення композиції «Віра. Надія. Любов».

«Дякуючи Богу, ми маємо гарну підтримку з боку населення. На рахунок благодійного фонду «Щедрість» вже надійшло більше мільйона гривень. Разом з тим, область працює в числі кращих у фінансовому плані, ми входимо в трійку кращих по виконанню і наповненню місцевих бюджетів. За минулий рік до обласної скарбниці отримали на 170 мільйонів більше, ніж за 2009, і в разі потреби, якщо не вдасться зібрати необхідної суми толокою, маємо можливість допомогти коштами, щоб втілити цей задум у життя», - підкреслив Василь Степанович. 

Він ще раз наголосив на важливості зведення в обласному центрі скульптурної композиції, яка, по суті, стане самобутнім символом Подільського краю: «Вважаю, що до знаменної дати – 20-річчя Незалежності нашої країни, ми громадою маємо зробити у своєму домі щось корисне і залишити щось по собі нашим нащадкам». Композиція, переконаний голова адміністрації, унікальна, аналогів її в Україні немає. Вперше в незалежній Україні переконливо відтворено національну символіку, втілено національну ідеологію нашої древньої держави.

«Підтримати матеріально цю ідею або ні - це особиста справа кожного жителя нашого краю. В розрахунку на одну людину виходить по дві гривні. Це невеликі кошти. Але категорично забороняється робити це примусовими методами, тим більше, що в цьому немає потреби», - особливо наголосив Василь Ядуха. Він зауважив, що інформація про надходження коштів на рахунок фонду регулярно висвітлюється в засобах масової інформації, все відбувається відкрито і прозоро. Якщо ж буде зібрано більше грошей, припускає Василь Ядуха, плануємо, що необхідна сума, пропорційно до населення району, буде використана на зведення композиції, залишкові ж кошти підуть на потреби саме тієї території: « Якщо, наприклад, з одного району перерахують 50 або 100 тисяч, а з другого, набагато більшого - 10 тисяч, то ці 10 повністю підуть на скульптуру, а залишкові кошти того району, який перерахував більше, використаємо саме на потреби тієї території. Ми звернемося до людей через ЗМІ і скажемо, на скільки більше і з якого району надійшло коштів. Ми порадимося з жителями і спільно вирішимо на які потреби вони підуть. До прикладу, десь потрібно завершити будівництво пам`ятника воїнам афганцям, або відремонтувати палати для наших ветеранів».

Під час наради обрано організаційний комітет у складі семи осіб на чолі з Іваном Бухалом – будівельником за фахом, почесним громадянином Хмельницького. Співголовою обрано Леоніда Гураля - заступника голови облдержадміністрації. Визначили напрямки роботи комітету з координації підготовчих робіт, починаючи від проектно-кошторисної документації, геологічних досліджень місця під забудову, проекту фундаменту, благоустрою та підсвітки. Як просуваються роботи із виготовлення композиції у київській майстерні перевірятимуть щотридні. Перше організаційне зібрання заплановане вже на наступний день. Тоді буде складено чіткий графік виконання робіт.

 


Побачили помилку - виділіть
текст та натисніть Ctrl+Enter.  

До теми:

Новини

» За місяць Хмельниччина зібрала 300 тисяч гривень на будівництво скульптурно-монументальної композиції «Віра. Надія. Любов»» Скульптура вартістю близько 4 млн. гривень в Хмельницькому (оновлено)» Як Хмельниччина відсвяткує свій 74-й день народження» Міжнародна організація “Російська діаспора” запропонувала підтримку соціально-культурних проектів Хмельниччини» Підсумок театрального сезону

Блоги

» не БАЗАРНИЙ "рас-с-склад" - Культурний » Непарадний портрет» Місто для службового користування?» ДАІ - Хмельничанин якобы нарушил п.16.2» «Какие ядохимикаты? Не выдумывайте! Вы отравились… огурцами!» – говорил моей жене управляющий»

Фото

» День області 2011» Як зводять Віру. Надію. Любов» День міста - 2011 (Хмельницький). Урочистості» День міста - 2011 (Хмельницький). Ярмарок

Відео

» Акція - Табачнику викачали яйця» Волейбол. Новатор-Кримсода» Ex. Plug n Play» Живі скульптури в центрі Хмельницького» Футбол. "Динамо" (Хмельницький) - "Шахтар"
Погода,Новости, загрузка...
X
Ok Назад