This version of the page http://www.khadi.kharkov.ua/index.php?id=1509 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-10. The original page over time could change.
Олімпіада : Харківський національний автомобільно-дорожній університет
Ви тут: ХНАДУ / Автодорожник
Понеділок, 10-10-2011

Організувати такий масштабний захід – дуже велика відповідальність, але не дивлячись на навантаження наші викладачі сформували оргкомітет олімпіади і впоралися з поставленим завданням на «відмінно», в першу чергу завдяки здобутому досвіду.

Оргкомітет було розділено на три групи: організаційна, науково-методична та культурно-освітня.

Організаційна група у складі професорів В.О. Псюрника і В.К. Жданюка та доц. Р.В. Смолянюка вирішувала питання щодо запрошення учасників олімпіади, підготовки приміщень та їх обладнання для реєстрації учасників, роботи журі, мандатної та апеляційної комісії.

Науково-методичною робочою групою, до складу якої ввійшли професори В.О. Псюрник, В.К. Жданюк, В.М. Ряпухін, М.С. Стороженко та доценти Р.В. Смолянюк, О.О. Догадайло, В.С. Титар і В.В. Маляр, були розроблені завдання для проведення конкурсних турів олімпіади та критерії бальної оцінки виконаних завдань.

Культурно-освітня робоча група (проф. В.О. Псюрник і студентський актив факультету) займалася питанням організації дозвілля наших гостей.

Загалом для участі в олімпіаді прибуло 37 студентів із 12 вищих навчальних закладів з 11 міст України. Всі учасники одержали програму проведення олімпіади з мапою розташування гуртожитку. Студенти та викладачі, які їх супроводжували, були поселені у гуртожитку ХНАДУ та за власним бажанням у готелі «Зірка».

На урочистому відкритті олімпіади, що відбулося  у конференц-залі ХНАДУ, з привітанням до конкурсантів та побажаннями успіхів і натхнення  виступили голова оргкомітету олімпіади, перший проректор, проф. І.П. Гладкий, заст. голови оргкомітету, завідувач кафедри будівництва та експлуатації автомобільних доріг, проф. В.К. Жданюк і член оргкомітету, декан дорожньо-будівельного факультету, проф. В.О. Псюрник. Присутніх ознайомили з Положенням про Всеукраїнську студентську олімпіаду й умовами її проведення та представили членів оргкомітету, журі, мандатної та апеляційної комісії.

Програма олімпіади передбачала проведення змагань в один тур. Учасники вирішували завдання з таких дисциплін: проектування автомобільних доріг, експлуатація автомобільних доріг, будівельне матеріалознавство та технологія будівництва автомобільних доріг. Перед початком змагань пояснення та консультації організаційного та методичного характеру щодо виконання конкурсних завдань надавали члени журі та провідні фахівці. Перед початком змагань члени мандатної комісії за результатами надісланих анкет визначили студентів, які брали участь в змаганнях за конкурсом та поза конкурсом.

У роботі журі взяли участь всі викладачі, які прибули разом зі студентами. Робота головного журі проводилася відкрито, за присутністю викладачів ВНЗ-учасників. Якщо виникали непорозуміння щодо оцінки роботи, головне журі обговорювало це питання з робочою групою і тільки після цього виставлявся той чи інший бал. Такий підхід виключав можливість будь-якої помилки при оцінці робіт.

Під час проведення олімпіади після написання конкурсних завдань всі учасники відвідали екскурсію по нашому місту та ближче познайомилися з університетом. Учасники побували у виставковому комплексі, музеї історії ХАДІ - ХНАДУ та, звісно ж, у лабораторії швидкісних автомобілів – нашій гордості.

При підбитті підсумків олімпіади визначені переможці. За результатами розгляду відповідей на конкурсні завдання журі визначило переможців у особистому заліку:

І  місце – Яна Репетун,  ХНАДУ, м. Харків.

ІІ місце – Тарас Близнюк, АДІ ДонНТУ, м. Горлівка.

ІІІ місце – Олександр Тимощук, АДІ ДонНТУ, м. Горлівка.

ІІІ місце – Дмитро Дрожжин, НТУ, м. Київ.

Найкращі результати з окремих дисциплін показали:

Проектування автомобільних доріг:

Юлія Горгуль, ХНАДУ;

Микола Пащенко, ХНАДУ;

Майя Гончаренко, НТУ.

Технологія будівництва автомобільних доріг:

Денис Чудніцов, АДІ ДонНТУ;

Валентин Яшин, ХНАДУ;

Дмитро Логвиненко, ЛНАУ.

Експлуатація автомобільних доріг:

Олександр Строкач, НТУ;  

Юрій Кикоть, ПНТУ;

Тетяна Галушко, ХНАДУ.

Будівельне матеріалознавство:

Яна Сова, ДонНАБА;

Артем Шкумат, НАУ;

Світлана Слівінська, НУВГП.

Вже стало приємною традицією бачити переможцями олімпіади студентів саме нашого університету.  Напевне, це свідчить про високий рівень підготовки студентів ХНАДУ та майстерність викладачів. Все це допомагає нашому ВНЗ тримати марку та бути одним з найкращих серед своїх колег-вишів.

Олена Чечина,
студкор ДБФ