This version of the page http://www.president.gov.ua/news/19025.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-08. The original page over time could change.
Геннадій Васильєв: Питання щодо посилення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів перебуває на особистому контролі Президента України - Офiцiйне представництво Президента України
23.12.2010 12:04
Прес-служба Президента України Віктора Януковича

Геннадій Васильєв: Питання щодо посилення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів перебуває на особистому контролі Президента України

Заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Васильєв наголошує, що у поточному році відбулося значне посилення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. «Сьогодні робота у цьому напрямку значно активізувалася», – сказав він на брифінгу в Адміністрації Президента.

Г. Васильєв нагадав, що 1 липня цього року відбулася нарада при Президентові України, на якій було розглянуто питання посилення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин. За її підсумками Президент України підписав відповідне доручення, виконання якого перебуває на постійному контролі.

Г. Васильєв наголосив, що після заходів, вжитих за ініціативою Адміністрації Президента, вдалося припинити широке розповсюдження наркотичних засобів,  психотропних речовин та прекурсорів через мережу Інтернет. Задокументовано 60 епізодів збуту наркозасобів через мережу Інтернет, порушено 47 кримінальних справ, до відповідальності притягнуто 72 особи.

«Водночас як засвідчує вивчення відповідних Інтернет-форумів, центр розповсюдження наркотиків змістився  на території розважальних молодіжних нічних клубів. Тому сьогодні завдання перед правоохоронними органами – переорієнтуватися на виявлення та припинення правопорушень  саме у цьому середовищі», – підкреслив Г. Васильєв.

Також, за його словами,  залишається проблемним питання розповсюдження через мережу Інтернет сумішей для куріння, що містять заборонені рослини та домішки. Заступник Глави Адміністрації Президента наголосив, що в листопаді ц. р. Службою безпеки України викрито організовану злочинну групу, яка контрабандою ввозила з Китаю  на територію України аналоги особливо небезпечних психотропних речовин, у нарколабораторіях виготовляла суміші для куріння і  реалізовувала через відповідну мережу магазинів. «У зв’язку з цим дев’ять осіб затримано, мережу магазинів закрито», – повідомив він.

Геннадій Васильєв під час брифінгу оприлюднив дані, які свідчать про посилення контролю та результативності заходів у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів в цьому році.  Він, зокрема, повідомив, що згідно з матеріалами оперативно-розшукової діяльності, цього року вилучено із незаконного обігу 2,3 кг героїну, в той час, як у 2009 році – 1,5 кг; кокаїну – майже 2 000 кг, за минулий рік – біля 6 кг; психотропних речовин цього року вилучено 64 кг, минулого року – 21 кг; гашишу – близько 800 кг, у минулому році – всього 4 кг, макової соломки – 454 кг, у минулому році  – 148 кг; прекурсорів – 405 кг,  у минулому році – 85 кг.

«“Тобто у цьому році працювали більш активно. Мабуть, нарада при Президентові послугувала імпульсом для того,  щоб зорієнтувати і більш активно налагодити роботу відповідних правоохоронних органів»,  –  зауважив Г. Васильєв.

«Стан справ з цього питання постійно знаходиться на контролі Адміністрації Президента і особисто у Глави держави», – заявив заступник Глави Адміністрації Президента України. 

 


Офіційні документи

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 300/2011-рп
Про звільнення В.Калашнікова з посади голови Чигиринської районної державної адміністрації Черкаської області

Графік Президента

07.10.2011
Державний візит до Грецької Республіки 

Відео

Президент поклав квіти до пам’ятника жертвам
Бабиного Яру

Події

Робочий візит
до Республіки Польща

Фотоальбом


Під час зустрічі з керівництвом телеканалу «Євроньюз»

Віртуальна екскурсія