This version of the page http://www.azh.com.ua/kino (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-04. The original page over time could change.
Кіно |
AZH > Кіно

Жінки, кіно та соціальний статус Меланхолії

Данський режисер Ларс фон Трієр явно любить знімати кіно про жінок. «Розтинаючи хвилі» (1996), «Танцівниця в темряві» (2000), «Доґвіль» (2003), «Антихрист» (2009) і, зрештою, «Меланхолія» (2011) – Трієр не перший рік із непідробним інтересом копирсає «другу стать». В останній стрічці доходить до того, що з кадру по черзі зникають всі чоловічі персонажі і в фокусі опиняються дві головні героїні... 

Вім Вендерс: здавалося, ніби Піна заглядає мені через плече

Уже майже два роки, як не стало Піни Бауш — великого хореографа і театрального режисера, керівника створеного нею «Танцтеатру Вуперталь». Вона зажила слави прижиттєвої легенди, однак, як водиться, значення зробленого нею усвідомили повною мірою вже після відходу мисткині. Одна зі спроб такого усвідомлення — новий фільм видатного німецького кінорежисера, президента Європейської кіноакадемії Віма Вендерса «Піна».

Покоління Чому?: Зеді Сміт про фільм "Соціальна мережа"

The Social Network – це фільм, який майже вартий покоління Facebook, і цей факт – такий несподіваний – змушує сприймати стрічку з більшим задоволенням, ніж він, можливо, об’єктивно заслуговує. З першого епізоду зрозуміло, що це картина про людей 2.0, зроблена людьми 1.0 

Арно Деплешен: сімейний психіатр на різдвяні канікули

Чому французи так люблять свята і відпочинок? Та з різних причин. Одна може бути бажанням поговорити про вина, ціни на ринку та улюблену музику, інша – поїхати край за очі, подалі від мегаполісу. Третя – побути в колі сім’ї, навіть якщо останню важко вже назвати колом, радше чимось пунктирним, неозначеним. Фільми Арно Деплешена вбирають у себе всі ці рівні свята і постають перед нами як монолітне свято у своїй карнавальній гримасі. Однак дивно, що розмови стають чимось ритуальним і рутинним, переповненими гострими емоціями та пам’ятю, які, у свою чергу, позбавлені легкості буття, що й повинно в ідеалі дарувати нам свято. Яку ж історію перед нами ілюструє Арно Деплешен?

Гра Бенксі: «Вихід через сувенірну крамницю»

Лише на перший погляд «Вихід» - така собі чергова стрічка про графітчиків. Насправді, фільм являє собою витончену мистецьку гру з глядачем. Ми не можемо бути цілковито певні, документальне це кіно чи таки ігрове; ми не знаємо, хто істинний режисер - Гуетта чи Бенксі; зрештою, питання про те, хто є головним героєм стрічки, теж лишається відкритим. 

Межі контролю Джима Джармуша

«Межі контролю» можуть мати два пояснення: як межі самоконтролю, і як межі дозволу іншим людям контролювати чиюсь свідомість, я вже трохи думав про можливе подвійне значення, – розповідає Джим Джармуш журналу Interview про свій новий фільм.

Тоні Ґатліф: «Кіно — це могутня влада, яка дається, щоб говорити про себе та до себе подібних»

Тоні Ґатліф — один із найбільш оригінальних європейських режисерів. Живучи у Франції, він, насамперед, є найвідомішим на сьогодні кінематографістом із народу рома (циган). Його фільми небагатослівні, часом майже позбавлені лінійного, чітко вибудуваного сюжету, але поетичні та музикальні. Останнє — яскрава відмінна риса кінематографа Ґатліфа.

Ларс фон Трієр: «Ніколи не вір першій лисиці, яку зустрінеш»

Після прем’єри фільму «Антихрист» Ларс фон Трієр висловив думку, що до глядачів «доходить тільки нескінченно мала частка твору. Але я цілком задоволений цим фільмом і образами, які в ньому містяться. Вони породжені натхненням, яке для мене є реальним. На цьому проекті я виявив чесність». Це коротеньке інтерв’ю дасть змогу дізнатись про деякі цікаві деталі з «Антихриста».

Нескорима Молодість

От і скінчилась Молодість, одна з тих подій, якою ще можна пишатися, що вона в нас є, і, будемо сподіватися, ще буде. Бо на початку цьогорічного фестивалю вже велась розмова, що, можливо, фестиваль буде змушений переїхати до Львова. Такі події тримаються іноді на голому ентузіазмі, як от і ГогольFest, тож тримаймо кулачки.

Єретикон: творчий портрет Шарлотти Генсбур

Існують певні мотиви, теми, ситуації, навколо яких організовано кінематографічне існування Генсбур, і найвиразніше вони простежуються в обмеженому числі фільмів, далеких один від одного за формальними чи стилістичними ознаками.

Короткометражна анімація Tír na nÓg

Короткометражна анімаційна стрічка Tir Nan Og французького режисера Фарсі Тейсіра. У чотирьохвилиній стрічці він м'яко і ніжно досліджує концепцію смерті й втрату коханої людини, не використовуючи жодного слова в діалогах.

1 місяць до Молодості


З 24 жовтня по 1 листопада у 39-й раз розпочнеться Київський Міжнародний Кінофестиваль «Молодість». Пропонуємо вам ознайомитись із різноманіттям фестивальних програм.

Безславні покидьки

Кожного фільму Тарантіно чекають. Кожний фільм Тарантіно викликає ажіотаж. Кожний фільм Тарантіно залюбки критикують з усіх боків. І починають чекати на новий. Те ж саме діється довкола «Безславних покидьків».

Передбачуваний «Пророк»

Важливо підкреслити, що «Пророк» Жака Одіара став володарем гран-прі останнього Каннського фестивалю одним із призерів фестивалю, цього року винятково багатого на сенсації й гучні імена. У «Пророку» Одіар зазирає в саме осердя криміналітету, змальовуючи будні французької в’язниці, куди потрапляє головний герой, 19-річний арабофранцуз Малік Ель Джебен.

І Оскар в номінації «найкраща короткометражна анімація» отримує… інтернет спільнота?

Авантюристам, які задумали створити мультфільм за допомогою тисяч мультиплікаторів з інтернету, вдалося створити якісний та популярний ролик. Тепер вони мають повне право стверджувати, що майбутнє - за wiki-мультиками.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • далі ›
  • в кінець »

РЕКЛАМА