This version of the page http://www.superleague.ua/news/24504.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-30. The original page over time could change.
Суперліга Асоціація баскетбольних клубів України - офіційний сайт. Сергій Голод: «До початку липня отримаємо нового головного тренера»
Авторизація
Пошук

Сергій Голод: «До початку липня отримаємо нового головного тренера»

27/06/11, 17:12
Пов'язані теги: Сергій Голод
Оцініть новину
         
БК «Будівельник» зберіг у своєму складі всіх українських виконавців, за винятком Дениса Яковлєва.

Компенсуючи інформаційні прогалини останнього тижня, віце-президент «Будівельника» Сергій Голод розповів клубній прес-службі про плани в найактуальніших для «будівельників» питаннях.

 
Про нового тренера
 
Пам'ятаючи про умови контракту з Хосе Беррокалем, ми розуміли, що іспанець може й не залишитися в «Будівельнику», тому про всяк випадок розглядали інші тренерські кандидатури, хоча ні з ким із претендентів не вели дострокові переговори. Тим не менше, до того часу, коли Беррокаль вирішив залишити Україну, ми вже мали можливість зупинити свій вибір на трьох реальних кандидатурах на посаду нового тренера команди. У кожного з них є свої плюси та мінуси, проте всі вони зорієнтовані на роботу з місцевими гравцями: скрізь, де раніше працювали ці фахівці, при них у першу чергу додавали саме місцеві виконавці, а це те, чого, за всієї успішності минулого сезону, не зміг домогтися Хосе Беррокаль. Крім того, зазначу, що неперевірених людей у списку кандидатів немає.
 
На даний момент ситуація така, що з одним із претендентів вже проведено співбесіду, опрацьовано умови можливої співпраці. На порядку денному переговори з іще двома кандидатами, слід переконатися, чи збігається філософія та підхід до гри цих тренерів із клубною концепцією. Коли ми будемо добре знайомі з усіма трьома, приймемо рішення, відштовхуючись одночасно від поєднання ціни та якості фахівця, а також від відповідності параметрам, що необхідні «Будівельнику». Таким чином, можна припустити, що вже до початку липня ми отримаємо нового головного тренера.
 
Про комплектацію
 
На сьогоднішній день ми зберегли у складі всіх українських виконавців, за винятком Дениса Яковлєва. Денис виявив цілком обґрунтоване бажання відігравати у своїй команді серйознішу роль й отримувати більший обсяг часу, і, враховуючи його прохання, ми вирішили полюбовно припинити співпрацю. Зараз Яковлєв працевлаштовується самостійно, вибираючи більш комфортні умови для продовження кар'єри. Ми ж хочемо подякувати Денису за сезони, проведені в «Будівельнику», та бажаємо йому успіхів і реалізації свого потенціалу на новому місці. Намагаючись уникнути «провисання» позиції легкого форварда, ми залучили в команду досвідченого Олексія Онуфрієва – думаю, що про можливості цього гравця збірної України зайвий раз нагадувати нікому не треба.
 
З легіонерів команди ми намагаємося зберегти Зака Морлі, однак чудово проведений у «Будівельнику» сезон помітно збільшив його ринкову вартість, яка на даний момент навіть дещо завищена. Поки що ми шукаємо «золоту середину» в цьому питанні, хоча сам форвард зізнається, що зовсім не проти повернутися до Києва. Тим не менше, переговорний процес може зайняти час.
 
Ламейн Вілсон має діючий контракт із «Будівельником», але за умовами договору, ми можемо розстатися з американцем. Поки що, проаналізувавши ринок, ми вважаємо, що діючі витрати на Вілсона не зовсім обґрунтовані. Тому й тут у рамках переговорів доводиться опрацьовувати різні варіанти продовження співпраці з гравцем.
 
Як ви знаєте, з нових виконавців у нас з'явився захисник Роландас Алієв. Далі ж ми очікуємо призначення головного тренера, щоб уже спільно закрити низку інших позицій, серед яких найбільш проблемною є позиція центрового. На даний момент ми вже попрощалися з Енді Беттсом і шукаємо заміну англійцю, проте, як відомо, з п'ятими номерами на нашому ринку нині справді важко – хороші центрові на вагу золота, відповідно й ціни на їх послуги просто захмарні.
 
Про передсезонні збори
 
Команда розпочне підготовку до нового сезону в середині серпня. Робити це раніше, мабуть, не має сенсу, оскільки гравці збірної, а їх у нас чотири, будуть задіяні в національній команді, та й легіонери зможуть зібратися лише до того часу. Тому старт тренувальної роботи призначений приблизно на 15 серпня. Збори розпочнуться в Києві, після чого команда на період із 28 серпня по 11 вересня вирушить до Клайпеди. У цьому відношенні ми вирішили не винаходити велосипед і повернутися на «насиджене» місце, де вже два роки готуємося до початку кожного нового сезону. Та й, тим більше, в цей самий час у Клайпеді проходитиме груповий турнір Євробаскету-2011, де будуть задіяні чотири «будівельники». Крім того, там на нас чекають хороші спаринги – відомо, що в ті ж дні в Литві перебуватимуть УНІКС і ЦСКА, з якими вже є попередні домовленості про проведення товариських матчів. Всього ж за цей час їх має бути п'ять. Наступний етап підготовки припаде на товариський турнір у Франції, де «Будівельник» перебуватиме з 15 по 25 вересня. По суті, це будуть два турніри, перший з яких відбудеться в Парижі, другий – у Бресті. У рамках змагань ми повинні провести щонайменше п'ять матчів, після чого команда повернеться до Києва та стартує в чемпіонаті Суперліги.
 
Утім, ці плани можуть бути підкориговані, коли з’ясується, в якому саме європейському турнірі ми будемо брати участь у наступному сезоні. А це цілком залежить від дат, які зможе нам надати для матчів столичний Палац спорту, тому що вже на даний момент відомо, що деякі заплановані в ПС заходи співпадають з ігровими днями Євроліги та Єврокубка. Тому нам залишається дочекатися, чим завершаться переговори з керівництвом Палацу спорту.

Коментарі

 

Опитування

Перехід якого гравця найбільше вплине на результати його нової команди?
Чарльз Томас («Азовмаш» – «Дніпро»)
373
16%
Максим Пустозвонов («Азовмаш» – «Донецьк»)
117
5%
Деніел МакКлінток («Азовмаш» – «Миколаїв»)
474
21%
Брайан Грін («Миколаїв» – «Говерла»)
501
22%
Рамел Каррі («Азовмаш» – «Донецьк»)
802
35%
Всього проголосувало : 2267

Пов`язані новини

30.09.2011:: Сергій Голод на «РадіоЕРА» 02.06.2011:: Сергій Голод виступить на «Українському радіо» 30.05.2011:: Сергій Голод: «У нашої команди є додаткова мотивація» 09.03.2011:: Сергей Голод: «Пора возвращаться с небес на землю»
всі новини

Спонсори

Партнери