This version of the page http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=402 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-30. The original page over time could change.
ДПА у Львівській області: ДПІ у Перемишлянському районі
Пошук

Перша згадка належить до 1437 р.

Сучасний герб затверджений у 1997 р. В лазуровому полі золотий вулик, навколо якого - 12 золотих бджіл. Щит обрамований декоративним картушем і увінчаний срібною міською короною з трьома вежками.

Головна » ДПІ у містах і районах області » ДПІ у Перемишлянському районі

Перемишлянський район утворений у грудні 1939 року. З 1962 року по 1964 рік його територія була включена до складу Золочівського району. 4 січня 1964 року Перемишлянський район було відновлено, але в дещо змінених межах. Площа району в адміністративних межах займає 91,8 тис. га., що становить 4,2 відсотка території Львівщини. В адміністративному плані до Перемишлянського району віднесено 89 населених пунктів, об'єднаних у 29 місцевих рад, з яких 2 міських і 27 - сільських.

Перемишлянський район розташований у південно-східній частині Львівської області. Межує на півночі - із Золочівським районом, на сході - з Тернопільською областю, на півдні - з Івано-Франківською областю, на південному заході - з Жидачівським районом, на заході - з Миколаївським районом.

Загальна чисельність наявного населення Перемишлянського району станом на 30.01.2002 року складала 47,7 тис. чоловік. З них сільського населення - 36,2 тис. чоловік, міського - 11,5 тис. чоловік. В місті Перемишляни проживає 7,6 тис. чол., в м. Бібрка - 3,9 тис. чол.

Перемишляни - місто районного значення, адміністративний і культурний центр району, розташований на річці Гнила Липа, за 45 км на північний схід від Львова на автошляху Львів-Івано-Франківськ. Перша письмова згадка про Перемишляни датується 1437 роком. Герб міста: солом"яний вулик - сапетка, а навколо нього кілька бджіл.

Бібрка - друге місто, яке знаходиться на території району. Перша згадка про нього зустрічається у Галицько-Волинському літописі за 1211 рік. Розташоване воно за 32 км від Львова і 24 км від районного центру у долині річки Боберка на шляху Львів-Рогатин. З 17 ст. відомий герб міста, на якому зображений бобер на купині.

У районі достатньо розвинуте сітка доріг з твердим покриттям. Загальна протяжність доріг, які пролягають на території Перемишлянського району становить близько 370 км. з них 77,5 з асфальтобетонним покриттям, серед яких такі автомобільні шляхи як Куровичі-Мукачево, Перемишляни-Бережани.

Район має значні ресурси: оздоровчі, спортивні та екскурсно - туристичні. Об'єктами туризму є пам'ятки архітектури XV ст.: костел Станіслава у с. Дунаїв, замок у с. Свірж, пам'ятка оборонної архітектури XV- XIХ ст. - монастир - фортеця с. Унів.