Номер 181 за 27.09.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Питання до постійних користувачів інтернету: як часто ви читаєте паперові газети й журнали?
майже щодня
три-чотири рази на тиждень
зо два рази на тиждень
хіба що раз на тиждень
пару разів на місяць
дуже рідко - лічені рази на рік
узагалі не читаю
     

Готуємося далі — чемпіонат не відібрали
УЄФА ухвалила остаточне рішення: чемпіонат 2012 року приймають Україна та Польща
Петро ТРОЦЬ   

Учора–позавчора у французькому місті Бордо тривало засідання виконавчого комітету Європейського футбольного союзу. З–поміж усіх рішень, які мали прийняти чиновники УЄФА, нас найбільше цікавило одне: якою буде доля організаторів Євро–2012, України й Польщі.


17 українців на скриню мерця!
У водах Сомалі знов зникли українські моряки
Андрій СВИРИДОВСЬКИЙ   

У четвер морський консультаційний центр у м. Пірей, що в Греції, повідомили про захоплення ще одного судна поблизу Сомалі. Корабель «Faina» йшов під прапорами Белізу, і його екіпаж складався з 21 людини, серед яких 17 громадян України.


Білорусь у лещатах
Захід заманює Лукашенка визнанням виборів, а Росія — газовою трубою

Позавчора вранці білоруські журналісти, відкривши електронну пошту і прочитавши останні прес–релізи, не повірили своїм очам. «24 вересня відбулася телефонна розмова президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка і Верховного представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єра Солани», — повідомляла прес–служба Олександра Лукашенка. Ще кілька місяців тому у вірогідність такої розмови не міг повірити жоден білоруський політолог.


Дива не для того, щоб подивувати...
У поліському селі в простій селянській хаті замироточила ікона Богоматері, а в другому — врятувала сім’ю від пожежі
Ніна РОМАНЮК   

Невеличкому поліському селу Мостище, що на моїй рідній Камінь–Каширщині, судилося нещодавно опинитися в епіцентрі неабиякої уваги. З усіх–усюд їхали миряни, священики, журналісти («УМ» теж повідомляла про це в номері від 19 вересня ц. р.), аби переконатися, що ікона Божої Матері «Скоропослушниця» справді замироточила. Відтоді як факт цей було підтверджено, а митрополит Нифонт відслужив молебень у хаті Тетяни та Василя Федчиків, де ця ікона замироточила, до Мостища почало прибувати ще більше народу. Їдуть автомобілями, підводами, ідуть пішки. Люди йдуть до Божої Матері зі щирою молитвою, але кожен зі своїм, потаємним. Чому саме в домівці цієї звичайної поліської родини, чому саме в цьому нічим не примітному куточку Поліського краю Бог явив таку милість? Адже мироточення ікон вважається добрим знаком. Ікона мироточить на щастя, щоб нашу віру зміцнювати. Хоча існує й інша версія: ікони мироточать переважно в часи великих соціальних потрясінь. Не хотілося б земне пов’язувати з духовним, але, судячи з останніх подій на українському урядово–парламентсько–президентському фронті, потрясіння нас справді чекають немалі. І вже невдовзі. Може, мостиська Богоматір намагалася нас попередити про них?


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Столиця
Освіта
Постаті
Релігія
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)