This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/1147.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-15. The original page over time could change.
Секретар РНБО України обговорила з представниками ВООЗ національні заходи з протидії туберкульозу в Україні - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
07.04.2011
Секретар РНБО України обговорила з представниками ВООЗ національні заходи з протидії туберкульозу в Україні

7 квітня відбулася зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової з директором Відділу систем охорони здоров'я та громадського здоров'я, спеціальним представником Регіонального директора з питань протидії туберкульозу Європейського регіонального бюро ВООЗ доктором Гансом Клюге та медичним радником з питань туберкульозу відділу інфекційних захворювань, безпеки здоров'я та довкілля Європейського регіонального бюро ВООЗ доктором П'єрпаоло де Коломбані.

Предметом зустрічі було обговорення Звіту за результатами місії з Комплексної зовнішньої оцінки національних заходів з протидії туберкульозу в Україні, що проводилася з 11 до 22 жовтня 2010 року.

Після презентації документа учасники заходу обговорили епідеміологічну ситуацію з туберкульозом в Україні, стан та особливості реалізації Національної програми боротьби з туберкульозом та запровадження стратегії Стоп ТБ, а також відповідні рекомендації ВООЗ Уряду і Міністерству охорони здоров'я України.

Також було розглянуто питання подальшої координації та співпраці ВООЗ з українською стороною з метою ефективного вирішення проблеми  туберкульозу в Україні в рамках нової Національної програми боротьби з туберкульозом на 2012-2016 pp.

Раїса Богатирьова висловила стурбованість показниками захворюваності на туберкульоз в Україні та запевнила представників ВООЗ, що для української влади подолання епідемії туберкульозу та інших небезпечних інфекційних хвороб є невід'ємною складовою стратегії реформування системи охорони здоров'я.

Крім того, Секретар РНБО України високо оцінила зацікавленість Європейського регіонального бюро ВООЗ проблемами туберкульозу в Україні та допомогу, яку наша країна отримує для проведення заходів, спрямованих на їх подолання. Також Раїса Богатирьова наголосила на важливості продовження  продуктивного міжнародного діалогу з питань вивчення сучасного епідемічного процесу туберкульозу та ко-інфекції.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 585/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 квітня 2011 року "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України"
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 492/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 квітня 2011 року «Про участь Збройних Сил України у багатонаціональних військових формуваннях високої готовності»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 471/2011
Про звільнення С.Парашина з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші