This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/1155.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-15. The original page over time could change.
Секретар РНБО України зустрілася з Керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
19.05.2011
Секретар РНБО України зустрілася з Керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща

19 травня відбулася офіційна зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової з Керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Станіславом Козєєм. Сторони обговорили широке коло питань регіональної безпеки, а також подальші перспективи співробітництва України та Польщі у політико-безпековій сфері.

Однією з важливих тем зустрічі стало майбутнє головування Польщі в Євросоюзі у другому півріччі 2011 року. Було відзначено, що у ході польського головування планується поглибити діалог України з ЄС та приділити більше уваги європейській інтеграції нашої держави.

Крім того, Раїса Богатирьова та Станіслав Козєй обговорили сучасний стан переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС,  лібералізації візового режиму та створення Зони вільної торгівлі. Секретар РНБОУ наголосила на  тому, що закріплення в остаточному тексті Угоди про асоціацію положення про європейську перспективу України має для української сторони принципово важливе значення.

Також у ході зустрічі відбувся обмін думками щодо процесу врегулювання Придністровського конфлікту та перспектив формату «5+2».

Окремо було обговорено актуальні питання сьогодення. Зокрема події в Білорусі та міжнародну реакцію на них, а також наслідки розвитку ситуації в державах Північної Африки для європейської безпеки та шляхи досягнення довготривалої політичної стабільності в регіоні.

 У рамках обговорення особливостей розвитку секторів безпеки і оборони України та Польщі відбувся обмін інформацією стосовно Стратегічного огляду національної безпеки Польщі та Огляду сектору безпеки України. Керівники безпекових відомств обох держав також відзначили важливість реалізації проекту зі створення українсько-польсько-литовської бригади для спільної участі в операціях з підтримання миру.

Співрозмовники погодились із перспективністю співробітництва у сфері енергетичної безпеки та доцільністю розвитку і подальшої реалізації проектів у цій галузі, зокрема Євро-Азійського нафтотранспортного коридору, співпраці у видобувній сфері, обміну досвідом з питань  ядерної безпеки.

Також Секретар РНБО України та Керівник Бюро національної безпеки Польщі відзначили важливість поєднання зусиль обох країн для забезпечення належного рівня безпеки під час чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 та висловили переконання у результативності спільних дій.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 585/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 квітня 2011 року "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України"
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 492/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 квітня 2011 року «Про участь Збройних Сил України у багатонаціональних військових формуваннях високої готовності»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 471/2011
Про звільнення С.Парашина з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші