This version of the page http://ostro.org/articles/article-189645/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-12. The original page over time could change.
22 червня у Львові поминатимуть жертв фашизму — червоного і коричневого :: Остров

Последние статьи

Бомбежка богачей и «донецкий» дележ Минздрава. Обзор донецкой прессы
Китайці допомагають галичанам шукати енергоресурси. Огляд преси
Иванющенко – скромный кандидат наук... СМИ о Донецке и "донецких"
«Хамоватое рыло российского официоза имеет свою имперскую причину…». Иностранные СМИ об Украине
Композитор Евгений Кулаков: «Если не будет оваций – значит, я виноват».
Коммунистов лишают кошелька. Черная полоса для Григоришина
Червь по плодам его

Важно

  • В пос.Володарском благодаря активистам и СМИ закрыта копанка. Но есть еще около 15-ти
  • Лидера донецкого «Фронта перемен» отпустили на подписку о невыезде – губернатор
  • Янукович доручив СБУ та Азарову передати «Тюрму на Лонцького» Мінкультури
  • Самое читаемое за выходные: Кличко победил Адамека, "Голосом країни" стал слабовидящий певец
  • Прикарпатських ковалів визнали кращими в Європі
  • «Донбасс» начинает и выигрывает. Волевая победа в Рязани (Фото)
  • "Слепой музыкант". "Голосом країни" стал слабовидящий певец из украинского села (Фото)
  • «Ну что, сынку, помогли тебе твои ляхи?» Виталий Кличко жестоко избил Адамека на родной земле
  • ФОТОРЕПОРТАЖ. Парадный Луганск
  • 255 млн. грн. виділять з держбюджету на дороги Львова
  • Луценко даже книгу в руках держать не может - супруга экс-министра об ухудшении его здоровья
  • Колесников не исключает, что управление аэропортом "Донецк" может быть передано иностранцам
  • Рупор фанатов «Динамо» хотят посадить на 4 года. За «Спасибо жителям Донбасса…»?
  • Лидера донецкого «Фронта перемен» задержали за присвоение имущества венлечебницы - ГНА

все новости раздела

Новости Кино

Загрузка...

Новости партнеров

Загрузка...

22 червня у Львові поминатимуть жертв фашизму — червоного і коричневого

2011.06.07 23:13Просмотрено 862 раза. За сегодня — 3 раза.

    Размер шрифта

  Версия для печати

  Комментарии (5)

  Послать ссылку другу

Без заворушень 22 червня у Львові схоже не обійдеться.  Принаймі, якщо дивитись на настрій політичних опонентів — комуністів та ВО «Свобода». У них різні погляди на цей день. Але обидві політсили планують вуличні акції. Про це йшлось під час дебатів у прес-клубі, які днями відбулись у Львові.  

«Це дійсно трагічний день, і не тільки для України, для львів’ян, а й для всієї Європи, хоч там війна розпочалась швидше. Цей день є трагічним тим, що коричнева чума фашизм наступив спочатку на слов’янські народи сповна, і хотів завоювати Європу, Азію, а потім і, я думаю, весь світ. Дійсно, це є трагічний день, і в цей трагічний день треба пом’янути тих, хто поклав свої голови в боротьбі з фашизмом», — сказав перший секретар Львівського обкому КПУ Михайло Стула.  

Натомість у опонентів комуністів інша думка. «Почали воювати між собою два агресори. Один з них Радянський Союз, який виключили в грудні 1939 року з Ліги націй за те, що почав агресію проти Фінляндії, а другий Німеччина. Тобто два колишні союзники почали бойові дії в Європі. Взагалі, в Європі війна насправді розпочалась набагато швидше, і для українців в тому числі, які воювали, так сталось, у лавах ще одного окупанта — Речі Посполитої», — сказав депутат Львівської міськради від ВО «Свобода» Андрій Хомицький.  

Що робитимуть ці політичні сили? Звичайно, що проводитимуть свої акції, а потім, вочевидь, звинувачуватимуть одна одну в провокаціях. «22 червня ми традиційно, і як завжди, як і за Радянської України, як і з 1991 року прийдемо на могили та меморіальні кладовища, поклонимося тим, хто поклав свої голови за визволення Львова, за незалежну Україну», — сказав Михайло Стула. 

На його думку, свободівці — спадкоємці тих, хто воювали проти свого народу. «9 травня саме ви («Свобода» — авт.) організували групу людей, яка йшла до меморіального кладовища із самого центру. Сьогодні на вас заведена кримінальна справа. 9 травня воювали не ми, а ви, коли нападали на мирних громадян, які хотіли покласти квіти та вінки. І весь світ вас засудив за це», — сказав він.  

ВО «Свобода» планує теж нагадати про трагедію і розповісти про загиблих. Але про трагедію, яку принесла радянська влада на окуповану територію. «Звичайно, треба нагадувати мешканцям, львів’янам, про цю всю трагедію, про ці кроваві масакри, які приніс на територію Галичини червоний фашизм. Тому, я думаю, ми вийдемо з плакатами та різними пояснювальними табличками, де покажемо ті розстріли, які здійснювались НКВД під червоним прапором, покажемо ті всі безчинства, просто пояснимо, наведемо факти незаангажованих істориків, які покажуть, що ця Друга світова війна, куди потрапила Україна, це втрати тільки військових 7 мільйонів. А взагалі, російський діяч Солженіцин підрахував, що сукупні втрати Радянського союзу 70 мільйонів проти 7 мільйонів Німеччини. Це один до десяти», — сказав Андрій Хомицький.  

Комуністи не вважають за потрібне рахуватись з думкою львів’ян, коли проводитимуть свої акції 22 червня. «Ми проживаємо не лише у Львові, а в державі Україна, тому ми враховуємо думку всієї України. Бо якщо ми будемо враховувати думку лише одного регіону, тоді в нас не буде єдності. А ті поштовхи, що зробила «Свобода» 9 травня, спричинили заклики про федералізацію, про якесь роз’єднання України», — сказав він.  

Свободівці ж наполягають, що червоний прапор у Львові — це свідома провокація. «Зайти в будь-яку родину галицьку — вона постраждала від комуністичного фашизму. Особисто в мене половину родини знищила ця наволоч, яка прийшла зі сходу під червоними прапорами. І в кожної родини це викликає адекватну реакцію. Це щось таке, якби в Тель-Авіві пройтись із фашистською свастикою — у Львові пройти з червоними прапорами, із серпом і молотом. Комуністична ідеологія вже засуджується в Європі, і я впевнений, що свого часу вона теж буде засуджена як людиноненависницька і один із таких різновидів фашизму», — сказав свободівець.  

Комуністи ж заявляють про порушення своїх конституційних прав, адже, за їх словами, червоні прапори не заборонені законом. А щодо провокацій відповідають у стилі «сам дурень»: мовляв, саме «Свобода» і партії на кшталт «Родіни» влаштували провокації. «Приїжджають якісь-там молодчики піаряться, якийсь «Російський центр», «Родіна», піариться «Свобода», протистояння робить», — сказав Михайло Стула.  

На його думку, в часі всі акції можна розділити, якщо «Свобода» та інші політичні сили пристануть на це. Натомість свободівці не виключають звернення до суду з метою заборони масових акцій 22 червня, якщо до Львова будуть їхати «трошки неадекватні молодчики, пан Затулін та інші». 

При цьому свободівці не хочуть поступатись опонентам ні за яких обставин. «Я думаю, що кожен громадянин вийде, не через з книжок щось перечитане, а з того, що їм розказувала бабуся, мама, що тут творили комуністи, радянська армія, і в них буде певна адекватна реакція на ті всі події», — сказав Андрій Хомицький і додав: «Я можу сказати про себе, якщо буде 22 червня, то я зранку вийду в офіційному діловому костюмі, а ввечері — в спортивному».  

Тож 22 червня вже зараз готується як чудовий інформаційний привід для російських та проросійських засобів масової інформації, передвиборчий ролик як для таємних, так і явних учасників цієї запланованої провокації. На сьогодні не зрозуміло лише одне, яку дату оберуть наступною після 22 червня для дискредитації Галичини. 

Олександр Сніжинський, «ОстроВ»

Если Вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Сtrl+Enter.
Интернет магазин загрузка...

Комментарии

добавить свой комментарий

Имя на форуме:
(имя, которое будут видеть остальные пользователи)
E-mail:
(используется в качестве логина)
Пароль:
Пароль повторно:
Защитный код:
 
Логин:
(e-mail для зарегистрированных пользователей. Для гостей можно написать любое имя)
Пароль:
(для "гостей" остается пустым)
Текст комментария:
 
  • я (Гость) | 2011.06.09 15:42 94.248.51.---

    Провокационной является уже сама попытка уравнять немецкий фашизм с коммунистическим движением в мире. Для наглого перекручивания исторических фактов калицайская плесень из схронов и бестолковая профашистская поросль,воспитанная на вранье о "победах" и "хероической" стрельбе в спины и своим и чужим не гнушается ни какими способами,вплоть до награждения гитлеровских крестоносцев званием герой украины. Осуждая гитлеровски фашизм ирепресси 30-годов,кучка профашистских перевертышей[ которая родилась,выросла,выучилась и стала тем,чем есть сейчас] просто хочет организовать свой фашизм,под своим флагом.Эдакий оазис со своими фюрерами,прэзэдентами и пр.атрибутикой. СОВЕТ-бесплатно.НЕ ЗАРЫВАЙТЕСЬ! БУДЕТ вам не оазис,а ЛЕПРОЗОРИЙ!!

  • Peyto (Гость) | 2011.06.08 21:33 95.135.200.---

    якесь зачароване коло: Свобода киває на люстрацію, якої так і не відбулось (як у сусідів), а КПУ, як належна жертва цієї люстрації хоче, аби заборонили Свободу.

  • *** | 2011.06.08 20:06 95.109.200.---

    «горевать по поводу 9 мая могут либо те, кто считает себя проигравшим, то есть нацисты,

    либо их духовные наследники.

    Другого ничего не может быть."

    прекрасно понятно кому нужно поставить знак = между идеями социализма ( экономического строя при котором нет олигархов, воров и проституток - потому как "заводы и пароходы" принадлежат народу а не олигархам ) и фашизма ( при котором одна раса считается высшей а все остальные подлежат уничтожению, при этом во главе этой высшей расы стоит кучка местных олигархов )

    прекрасно понятно кому выгодно заляпать грязью своё собственное прошлое - ведь тогда убогая украинская современность в сравнении с оболганным прошлым будет не так кошмарно выглядеть

    главная задача современной украинской буржуазии отвлечь трудовой народ Украины от борьбы за свои права,

    однако время работает против буржуазии:

    кол-во нищих в Украине растёт - а у нищих почемуто могзги работают лучше . . .

  • Дончанин (Гость) | 2011.06.08 10:00 46.202.248.---

    Да уж точно, трагическая ошибка Сталина - присоединить Галичину к УССР. Были бы сейчас панове и в нате, и в ес, вареники бы до рота сами залетали... Ну какой негодяй Сталин, ай-ай-ай...

  • (Гость) | 2011.06.08 09:53 178.94.251.---

    О конституционных правах надо было вспоминать в 1941 году когда комуняки заливали кровью Галычыну. А ОУН-УПА единственная сила защищавшая свой народ от немецкой-совецкой-польской окупации. Слава Героям.

ВИДЕО ОНЛАЙН

Загрузка...
Погода, Новости, загрузка...

Новости партнеров

Загрузка...
Загрузка...
ЛУЧШИЕ АЗАРТНЫЕ ИГРЫ ОТ WWW.GRAND-CASINO.COM
Полный спектр лучших азартных игр: Рулетка, Покер, Блэкджек, Видео Покер, Игровые автоматы, Слоты, Кено... Наличие системы контроля честности во всех азартных играх казино. Возможность начать игру - на интерес (без денег)!!! Большое количество способов пополнения игрового счета и вывода выиграша: Webmoney, Яндекс.Деньги,Кредитные карты, SMS платежи …             Играть в Grand Casino                               Скачать Grand Casino
Новости-регион Новости-страна
 Выберите регион:  

12.09.2011 | понедельник

13:59
У Львові створили професійний хокейний клуб «Леви». Фото
13:24
Івано-Франківська облрада відзначить День депутата
12:50
Колишню покоївку Зінедіна Зідана обрали сільським головою на Прикарпатті
12:21
На Тернопільщині масово гине риба
11:51
За кількістю викидів шкідливих речовин Прикарпаття на 5 місці
11:15
Янукович доручив СБУ та Азарову передати «Тюрму на Лонцького» Мінкультури
10:54
Тимошенко просить Захід не закривати очі на «загибель української демократії»
10:17
Євро продовжує падати. Щоденний моніторинг цін в Івано-Франківську
09:58
У Львові покажуть світлини норвежців про чорнобильську Прип'ять
09:11
На Прикарпатті директор заводу не виплатив понад 85 тис. грн. зарплати
08:12
Прикарпатських ковалів визнали кращими в Європі

09.09.2011 | пятница

19:46
255 млн. грн. виділять з держбюджету на дороги Львова
19:18
На Прикарпатті виконавчий директор ТзОВ не сплатив до бюджету майже 2 млн. грн. податків
18:45
Мер Тернополя хоче підвищити середній рівень зарплат… в обмін на дозволи
17:54
У Львові іноземець намагався продати дівчину в сексуальне рабство
17:01
Жінка не повинна сидіти у в’язниці, - Герман про Тимошенко
16:27
Одинадцятикласники Львівщини забезпечені підручниками на 97%
15:39
На Тернопільщині працівник військкомату попався на хабарі у 1 тис. дол.
15:10
На Прикарпатті знайшли криївку УПА, в якій 1950-му загинуло 8 повстанців. Фото
14:19
На Львівщині проходять військові навчання. Фото
13:46
Галичина - найбезпечніший регіон України
12:36
З Калуша продовжують вивозити небезпечні відходи
12:03
На Прикарпатті засудили зловмисника, який збував конфіденційну інформацію
11:24
У всіх школах Тернополя висітиме портрет Патріарха Йосифа Сліпого
10:49
На Івано-Франківщині проти екс-голови райцентру порушили кримінальну справу

Все новости

Новости компаний

  • Компания «Параллель» вошла в рейтинг ТОП-100 - лучших компаний Украины
  • Обзор Фондового рынка ООО «Донфинсервис» за 29 августа - 02 сентября
  • Компания «Параллель» открыла кафе нового формата
  • Обзор Фондового рынка ООО «Донфинсервис» за 22 – 26 августа 2011 г.

все пресс-релизы компаний

Погода, Новости, загрузка...

РАБОТА
Загрузка...

Загрузка...

Курсы валют

Погода