This version of the page http://www.krnews.com.ua/content/view/16105/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-12. The original page over time could change.
Кривой Рог новости On-Line - О. Вілкул: «Спортсмени, які повернуться з Олімпіади-2012 з медалями, отримають від влади квартири»
    
  • Карта сайта
  • Контакты
  • Новости
  • RSS
12.09.2011
06:16 12:40 19:03
В рамках выполнения распоряжений Президента Украины, Премьер-министра, а также председателя Днепропетровской облгосадминистрации по улучшению организации предоставления административных услуг увеличены часы приема в Криворожском муниципальном центре услуг...
О. Вілкул: «Спортсмени, які повернуться з Олімпіади-2012 з медалями, отримають від влади квартири»
11.05.2011 г.

За словами губернатора, це стане додатковим стимулом для нових здобутків наших спортсменів на головній спортивній арені світу.

Всі спортсмени області, які повернуться з Олімпіади-2012 з медалями, отримають в подарунок від влади квартири. Про це стало відомо під час засідання другої Асамблеї Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. У його роботі взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, голова Державної служби молоді і спорту України Равіль Сафіуллін, голова обласної ради Євген Удод, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, голова Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Андрій Павелко, спортсмени та тренери регіону.

«Підтримка владою спортсменів-олімпійців підвищить інтерес молоді до занять спортом та здорового способу життя. Ми створюємо всі необхідні умови для тренувань та підготовки до змагань. Спортсмени Дніпропетровщини вже здобули 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових медалей на Олімпійських іграх. Впевнений, на Олімпіаді-2012 Дніпропетровська область поповнить свою спортивну скарбничку високими нагородами», - сказав Олександр Вілкул.

Як повідомлялося раніше, на Перших Юнацьких Олімпійських Іграх спортсмени з Дніпропетровської області – Денис Кушніров та Андрій Говоров – здобули три золоті медалі. З таким результатом Дніпропетровська область стала першою у загальному заліку серед областей України. За ініціативи Олександра Вілкула Андрій Говоров та Денис Кушніров отримали власні квартири.

Наразі до змагань у ХХХ літніх Олімпійських іграх, що проводитимуться у м. Лондоні у 2012 році, готується 61 спортсмен області з 17 видів спорту.

Під час засідання Марія Пустова зазначила, що в області приділяється велика увага розвитку фізичної культури - будуються футбольні стадіони з сучасним покриттям, відновлюються спорткомплекси, поліпшується матеріально-технічна база шкіл і спортивних установ області. Також вона додала, що Дніпропетровщина має одну із найбільш розвинених фізкультурно-спортивних інфраструктур в Україні. Зокрема, це 7,4 тис спортивних споруд, де зі спортсменами займаються 5,6 тис висококваліфікованих тренерів та інших штатних фізкультурних працівників.

Довідка:

Спортсмени Дніпропетровської області беруть участь в Олімпійських іграх з 1952 року. Всього в іграх взяли участь 162 спортсмени регіону, які завоювали 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових медалей. В тому числі, за роки незалежності України в Олімпійських іграх Дніпропетровщина здобула 3 золоті, 3 срібні та 9 бронзових медалей.

В області створена інфраструктура для підготовки спортсменів високого класу – це 118 дитячо-юнацьких спортивних школи, у тому числі 11 - спеціалізованих олімпійського та 1 – параолімпійського резерву, вище училище фізичної культури, обласна школа вищої спортивної майстерності, центр олімпійської підготовки, інститут фізичної культури і спорту та коледж фізичного виховання. Для проведення навчально-тренувального процесу в області діє 83 стадіони, 52 плавальні басейни, 1240 спортивних залів, 1358 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 11 водноспортивних та 6 веслувально-спортивних баз, 6 кінноспортивних баз, 6 споруд зі штучним льодом.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  
« Пред.   След. »
Вернуться

Власть
Промышленность
Экономика
Медицина
Коммунальная сфера
Транспорт
Сельское хозяйство
Экология
Культура
Общество
Образование
Проиcшествия
Курьезы
Спорт
Новости области