This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4ddfc21fa26ad/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-02. The original page over time could change.
Генпрокуратура повернула у власність Києва ще 142 га землі | Українська правда - Київ

Генпрокуратура повернула у власність Києва ще 142 га землі

Версія для друку     Додати коментар
27.05.2011  18:24

Генеральна прокуратура під час перевірки встановила численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у 2007 році обслуговуючим кооперативом "Приладобудівник" 142 га землі у Деснянському районі.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

З'ясувалося, що Київрада від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного та Житлового кодексів передала вказаному кооперативу земельні ділянки на вул. Пухівській у Деснянському районі площею 142,5 га, у тому числі 130,19 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 12,26 га в короткострокову оренду на 5 років.

"При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому вказаний кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому в приватну власність, до статутного фонду інших товариств", - наголосили в прес-службі.

З огляду на порушення чинного законодавства, Генпрокуратура пред'явила позов до Господарського суду. Суд цей позов задовольнив, визнавши недійсним зазначене рішення Київради.

"З урахуванням попередніх судових рішень за позовами Генпрокуратури скасовано незаконні рішення Київради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1400 га земель, розташованих у Голосіївському та Деснянському районах м. Києва, вартістю понад 2 мільярди гривень", наголосили в прес-службі.

Коментарі - 1
POLOSA _ 28.05.2011 13:09
Київський БЮТ із жовтня 2007 року протестує проти цього "безпредела". Та й зараз ці землі перейдуть не київській громаді, а у руки донецьких. По шматочкам розберуть і потім продадуть. А ці заяви про повернення Києву 150 га лише брехливий піар. Почалася підготовка до виборів і ми не раз почуємо про "героїчні" дії Генпрокуратури по "розкриттю" тіньових схем розкрадання майна столиці. Ці факти давно відомі кожному киянину. Ще не раз Азаров із Поповим "відкриватимуть" давно збудовані об'єкти і демонструвати: як багато начебто робить влада регіоналів для киян!
Відповісти | З цитатою
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Попов повторив "подвиг" комуніста Симоненка і Тимошенко. ФОТО
Сотня столичних вулиць отримає паспорти до кінця року
У Києві відкрили комп'ютерний клас для бомжів
Навчання у приватних школах Києва обійдеться від 4 до 10 тисяч євро
Хрещатик – 26-й за дорожнечею орендованих магазинів
    ПУБЛІКАЦІЇ
13
09.08, 16:04

У киян таки будуть проблеми з інтернетом?

Декілька столичних операторів швидкісного інтернет-доступу одержали листи від КП "Київжитлоспецексплуатація", у яких від них вимагали демонтувати "повітряні" лінії зв'язку.
ПоповоМАФоМахія по-київському
Жителі Конча-Заспи між собою не спілкуються, а простих людей не підпускають навіть до берега
Київ перетворюється на місто без питної води?
    КОЛОНКА АВТОРА
01.09.2011, 12:10
Олена Овраменко

Позашкільна "неосвіченість" або як вирішити проблему позаурочного розвитку дітей?

Розподіл витрат здійснюється органами місцевого самоврядування самостійно. за залишковим принципом. Це ставить під загрозу існування всієї мережі позашкільних навчальних закладів у країні.
Авторизація
Для авторизації використовуйте ті самі ім'я і пароль, що і для коментування публікацій на "Українській правді".


Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь
Забули пароль?
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook