This version of the page http://books.dovidka.com.ua/index.php?cat=-3 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-25. The original page over time could change.
Інтернет-магазин фірми К.І.С.

ІНТЕРНЕТ-КНИГАРНЯ
видавництва К.І.С.

Ваш кошик:
Товарів:
Сума: 0.00

Європейське управління: теоретико-методологічні засади

Автори:Грицяк Ігор
Формат:А5
Обсяг:398 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

У монографії проаналізовано історію та сучасний стан європейської інтеграції, зокрема концептуальні підходи до її процесу та розвиток теоретичних засад, досліджено теоретико-методологічні засади європейського управління, проблеми формування інституційної системи ЄС як організаційної основи європейського управління та розвитку його багаторівневої системи, яку складають наднаціональний, національний, регіональний та місцевий рівні. Окремий розділ присвячено дослідженню європейських підходів до вдосконалення державного управління в Україні.

Цільова авдиторія: Розраховано на науковців та викладачів, спеціалістів-міжнародників, державних службовців, студентів, аспірантів, докторантів та всіх інших, хто цікавиться проблемами європейської інтеграції, Європейського Союзу та державного управління.

Брудні оборудки

Автори:Донатела дела Порта, Альберто Ванучі
Формат:В5
Обсяг:302 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з англійської)
Ціна:25.00 грн.

«Чи можна подолати корупцію?» – ключове питання багатьох аналітичних досліджень, присвячених вивченню цього явища. Тривалий час побутувало переконання, що корупція властива лише авторитарним або ж перехідним чи розвитковим країнам. Однак ця думка з часом виявилась хибною. Корупція може не лише чудово пристосовуватись і призвичаюватись у демократичних системах, глибоко пускаючи свої корені в політиці, владі, бізнесі тощо, а й руйнувати ці системи, призводячи до кризи демократичних цінностей. Отож не випадково автори цієї книжки розглядають корупцію на прикладі однієї з давніх европейських демократій – Італії. Саме в цій країні розгорівся чи не найбільший політичний скандал, пов’язаний з корупцією. І саме тут, попри міцність і злагодженість роботи корупційної машини, розгорнулось масштабне викривальне розслідування «чисті руки». Автори на численних прикладах брудних оборудок в італійській політиці, чиновництві, діяльності партій, у стосунках «влада – бізнес» тощо досліджують корупцію, умови її існування та поширення, а також усі можливі методи боротьби з нею.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Вольта і душа роботів

Формат:А5
Мова:Українська

У цій книжці відомий науковець ХІХ сторіччя Алессандро Вольта розповідає, як електрика із загадкового явища та захоплення перетворилась на справу всього його життя. Науковець дотепно розказує читачеві, як він винайшов такий звичний у сучасному побуті предмет – батарейку; він щиро зізнається, що підгледів її будову в морського елек¬трич¬ного ската. Також Вольта оповідає й про своє життя: перше кохання, немов електричний заряд; про своїх колег-науковців; про дружбу з могутнім Наполеоном та багато іншого.

Цільова авдиторія: А головне – книжка допоможе уявити, який довгий шлях подолала наука, щоб від простісінького винаходу – громовідводу – дійти до високих технологій – комп’ютерів і роботів. І скільки ще не звіданого попереду…

Встановлення пріоритетів: масмедії та громадська думка (Setting the agenda: The Mass Media and Public Opinion)

Автори:Мак-Комбс Максвел (Maxwell McCombs)
Формат:А5
Обсяг:362 стор.
Мова:Українська (переклад з англ. Маріанни Давиденко)

Як преса й телебачення впливають на громадське життя? Чи маніпулюють ЗМІ суспільною свідомістю? Тиранія медій — перебільшення чи факт? Якщо не було телевізійного репортажу, то чи відбулась подія насправді? Хто вирішує, що важливе, а що — другорядне, про що написати на першій шпальті, а що взагалі приховати? Чи все надруковане в газеті — правда? Що саме має бути в центрі уваги громадськості та чи дійсно медії відбивають якраз те, що громадськість має знати? Хто такі журналісти, аби вважати, що вони можуть давати настанови цілій нації?

Інтелектуальною картою для пошуку відповідей на ці питання є пропонована автором теорія настановчої ролі масової комунікації. Мета книги — висвітлити найважливіші ідеї щодо ролі масмедій у формуванні суспільної думки, а також увиразнити їх найпоказовішими прикладами й емпіричними свідченнями. Таке знання може стати в нагоді дослідникам ЗМІ та журналістам-практикам.

Витоки журналістики йдуть від традиційного «розповідання історій». Проте добра журналістика — це розповідання не просто хороших історій, а суспільно значущих. Тож настановчість медій поєднує журналістику й арену громадської думки, і це поєднання має надзвичайно важливі наслідки для суспільства.

Цільова авдиторія: Для журналістів-практиків, дослідників медіа.

Вступ до європейського права

Автори:Павел Свобода
Формат:В5
Обсяг:300 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з чеської)

«Вступ до європейського права» є найкращим підручником для тих, хто бажає розпочати вивчення цієї фундаментальної як за глибиною дослідження, так і за важливістю для сучасної України дисципліни.
На українському ринку видань з європейського права книжка, безумовно, заслуговує на особливої уваги: глибина дослідження та академічна довершеність праці Павла Свободи гармонійно поєднується з доступністю стилю та не категоричностю суджень.

Цільова авдиторія: А отже, цей підручник здатен задовольнити найбільш вибагливі вимоги української професури та експертів з європейського права, але водночас студентську спільноту та усіх, для кого дана проблематика не є профілюючою.

Повстанська розвідка діє точно і відважно......

Автори:Д. В. Вєдєнєєв, Г. С. Биструхін
Формат:А5
Обсяг:568 стор.
Палітурка:тверда
Мова:Українська
Ціна:50.00 грн.

У монографії проаналізовано джерельну базу дослідження історії розвідувальної та контррозвідувальної діяльності руху українських націоналістів та УПА. Вперше оприлюднено низку документів Державного архіву архіву СБ України, які характеризують творення спеціальних підрозділів в ОУН та УПА, їх розвідувальну, контррозвідувальну, оперативно-бойову діяльність, особливості кадрового складу. Автори визначили основні історичні типи спецпідрозділів українського націоналістичного руху, висвітлили стан публікації документів згаданих структур, дали оцінку фондам центральних державних архівів України, Державного архіву СБ України як важливих джерел з вивчення "таємного фронту" такого складного феномену вітчизняної історії, яким були збройні змагання під політичним проводом Організації українських націоналістів. Окремий розділ праці містить біографії чільників руху ОУН та УПА в Україні в світлі документів органів держбезпеки.

Цільова авдиторія: Для широкого кола читачів

Проблеми теорії держави і права. Основи

Автори:А. Машков
Формат:А5
Обсяг:470 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська
Ціна:70.00 грн.

Видання містить тексти лекцій навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави і права», які стосуються визначення об'єктів і предметів юридичних наук, методології останніх, державо- та праворозуміння. Це обумовлено тим, що в основі розгляду фактично будь-якої юридичної проблеми лежить певне коло питань, а саме: що являють собою держава та право? Які питання слід віднести до юридичних? Яким чином доцільно досліджувати державу та право, здійснювати юридичну діяльність? Тому можна стверджувати, що проблематику, яка пов'язана з об'єктом, предметом, методологією юридичної науки, а також державо- і праворозумінням, слід розглядати як певну основу для формування юридичної теорії та практики. Водночас відповіді на ці запитання є основою для викладення та вивчення навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави і права». Саме тому в назві цієї праці присутнє слово «Основи».

Цільова авдиторія: Видання розраховане на студентів старших курсів юридичних вузів та вчених-юристів, а також може бути цікавим і для більш широкої аудиторії, які вивчають або досліджують державно-правову дійсність або її окремі складові.

Провідна нитка

Автори:Анна Парізі, Олесандро Тонелло
Формат:А5
Обсяг:192 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з італійської)

Бігме, яблуко не даремно впало на Ньтонову голову! Хтозна, скільки воно важило, але на розвиток фізики вплинуло надзвичайно!
На XVIII та XIX сторіччя припадає неабиякий розквіт фізичної науки. Науковці досягли великого поступу у вивченні таких явищ, як електрика, магнетизм, термодинаміка. Подорожуючи з нами в часі, читач до¬відається від них самих про зміст цих понять. Вони також допоможуть провести певні досліди, а то й підкажуть, як правильно розв’язувати ті чи ті рівняння.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Світова організація торгівлі

Автори:Даніель Жуано
Формат:А5
Обсяг:120 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з французької)
Ціна:14.00 грн.

Теми приєднання України до Світової організації торгівлі, умови вступу, подальші переваги та виклики жваво обговорюють не лише політики, підприємці, журналісти й науковці, а й студенти та старшокласники, всі охочі до оцінювання урядового поступу — і прихильники, й супротивники «сотівських» пріоритетів. Зробити суспільні дискусії фаховішими допоможе брошура популярної серії «Що я знаю» провідного французького видавництва PUF. Попри невеликий обсяг, книжка докладно представляє історію, спосіб функціонування й результати роботи СОТ як унікальної міжнародної інституції, розповідає про теми поточних і майбутніх переговорів, аналізує їхні можливі наслідки та передовсім буде корисною як вступ до ознайомлення з правилами світової торгівлі. Але пропонована книжка — не інформаційний буклет. Нині СОТ опинилась у центрі напружених дебатів про ґлобалізацію, антиґлобалісти зробили її своєю незмінною мішенню. Про це не з книжок знає автор. Перевагою книги є те, що Даніель Жуано — не академічний теоретик, а досвідчений політик, дипломат, колишній міністр, нині посол Франції в Канаді. Спеціально для українського видання він доповнив публікацію новою главою, присвяченою останнім подіям і тенденціям міжнародної торгівлі.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Універсальний журналіст

Автори:Девід Рендол
Формат:А5
Обсяг:288 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)
Ціна:25.00 грн.

Перше українське видання популярного в усьому світі посібника для журналістів-практиків.
Автор зібрав в книжці всі найкращі поради, які він дістав чи засвоїв за три десятиліття в журналістиці і які багато разів рятували його в скруті й давали перевагу перед іншими у змаганні за хорошу журналістику – розумну; цікаву; правдиво інформативну; чітко вписану в контекст; чесну в намірах і діях; яка говорить свіжою мовою і служить не справі, а щирій правді. Для будь-якої авдиторії, в будь-якій культурі, будь-якою мовою, за будь-яких обставин, на будь-якому носії, бо вона в усіх розуміннях цього слова універсальна.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Хто є хто в Україні - 2007

Автори:Марченко Ю., Телемко О. (упорядники)
Формат:А4
Обсяг:1136 стор.
Палітурка:тверда, під шкіру, тиснення золотом, ляссе
Мова:Українська

У довіднику 2007 року вміщено близько 9000 біографій відомих державних та громадьких діячів:
- народні депутати України
- керівники центральних і регіональних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування
- судді, дипломати, військовики
- політичні, громадські та профспілкові діячі
- науковці, мистці
- керівники великих підприємств
керівники церковних конфесій, єпископи

Біографічна довідка має таку структуру:
- призвіще, ім'я, по-батькові
- наукові, військові, мистецькі звання; партійність
- місце основної роботи, посада й дата призначення; інші посади
- дата та місце народження; національність
- відомості про родину
- інформація про освіту; дисертації
- докладна інформація про трудову та політичну кар'єру
- творчий і науковий доробок
- державні та громадські нагороди
- захоплення

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Четверта свобода: вільний рух людей між Україною та Європейським Союзом - проблеми і перспективи

Автори:Микола Рябчук
Формат:А5
Обсяг:83 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

Нова книжка відомого дослідника Миколи Рябчука  присвячена одній із найактуальніших і найскладніших проблем у відносинах між Україною та Європейським Союзом – проблемі вільного руху людей. Автор аналізує досвід інших східноєвропейських країн, формулює конкретні пропозиції.

 

Цільова авдиторія:

Для державних службовців, експертів, журналістів, студентів та аспірантів, всіх, хто цікавиться питаннями європейської інтеґрації.

Юність української дипломатії

Автори:Вєдєнєєв Д., Будков Д.
Формат:В5
Обсяг:312 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

На основі широкого кола маловідомих архівних документів та літератури уперше комплексно висвітлюється процес організаційно-правового й функціонального становлення дипломатич¬ної та консульської служби різних історичних форм Української держав¬ності 1917–1923 років — національно-республіканської періодів Центральної Ради і Директорії, гетьманської, радянської (УСРР), Державного Центру УНР в екзилі. Розглядаються міжнародні умови формування дипломатичних відомств, їх службові завдання, процес тво¬рення центрального апарату відомств зовнішніх зносин, диплома¬тичних і консульських представництв, питання управління ними, добір і розстановка кадрів. Окремо порушується проблема стосунків між дипломатією УСРР і радянськими спеціальними службами.

Цільова авдиторія: Для науковців, викладачів історії та міжнародних відносин, студен¬тів, усіх, хто цікавиться історією міжнародних зв’язків України.

Айнштайн та машини часу

Автори:Лука Новеллі
Формат:А5
Обсяг:112 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з італійської)

Ця книжка про одного з найвидатніших науковців ХХ століття – Альберта Айнштайна. Великий фізик, який свого часу не встиг написати цікаву науково-популярну книжку для дітей, тепер надолужує це, розповідаючи захопливу історію про власне життя.
Рецензія у "Львівській газеті".

Цільова авдиторія: Читач матиме змогу познайомитись з малим Альбертом, який дуже захоплювався грою на скрипці, був у дитинстві не надто жвавим хлопчиком, навіть, як він сам стверджує, його розум розвивався уповільнено! Однак, неабияк зацікавившись вивченням фізики, він зробив величезні відкриття, котрі просто-таки «перевернули» уявлення людей про Всесвіт, простір і час, вироблення енергії тощо. Будучи причетним до створення атомної бомби, Айнштайн до кінця своїх днів боротиметься за мир і рішуче закликатиме відмовитись від атомної зброї в усьому світі.

Англо-українсько-російський словник

Автори:Ред. Кілієвич О.І.
Формат:А6
Обсяг:288 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська
Ціна:3.00 грн.

Перший в Україні спеціалізований тримовний словник з мікроекономіки. Понад 2000 термінів. Використана термінологія англомовних підручників, відомих читатачеві у перекладах на російську та українську мови.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Вироблення державної політики

Автори:Кілієвич О.І., Романов В.Є. (редактори)
Формат:А4
Обсяг:346 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська

У цьому виданні вміщені аналітичні записки слухачів та аспірантів Національної академії державного управління та її регіональних інститутів, які були учасниками програм стажування у Канаді та Польщі 2002 р. за проектом "Створення потенціалу для розробки та аналізу державної політики". Це завершальний - четвертий - збірник містить 27 аналітичних записок. Кожна аналітична записка досліджує проблему, надаються консультації та альтернативні варіанти вирішення проблеми.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Галілей та перша зоряна війна

Автори:Лука Новеллі
Формат:А5
Обсяг:112 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з італійської)

Далеко чи близько від нас розташовані зірки; в чому полягає таємниця цих світил; де розташована Земля й чи вона стоїть нерухомо, висить або рухається; що таке Сонце і хто «головніший» – ці питання в усі часи турбували наших предків, відколи вони то настрашено, то зачаровано почали спостерігати за небом. Неймовірно, але в певні часи говорити про це було небезпечно, коли за одну лиш фразу «Земля обертається!» могли спалити на вогнищі.

Цільова авдиторія: Отож поспілкувавшись з великим Галілеєм про зірки, телескопи, плями на Сонці тощо, послухавши його розповідь про супутники планет і як йому вдалось їх відкрити, а також дізнавшись з його вуст про страшні діяння інквізиції, читач зрозуміє, чому ж, власне, мудрий учений мусив відмовитись від своїх поглядів і відкриттів…

Дерево, що танцює

Автори:Костас Асимакопулос. Переклад Олександра Пономарева
Формат:А5
Обсяг:218 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з новогрецької)

На прикладі життя кількох поколінь родини з невеликого міста на одному з островів Егейського моря відтворено мрії, сподівання, радощі й жалі грецького народу в ХІХ столітті. Людські долі змальовано на тлі визвольної боротьби Греції за незалежність. У романі читач знайде захопливий сюжет, багатий історичний та етнографічний матеріял, цікаві характери героїв.

Автор Костас Асимакопулос – один з найвідоміших письменників сучасної Греції, голова грецького ПЕН-клубу.

Перекладач Олександр Пономарів – відомий український мовознавець, блискучий стиліст. Доктор філологічних наук, професор катедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Державні фінанси в розвиткових і перехідних країнах

Автори:Редактори - Хорхе Мартинес-Васкес і Джеймс Алм
Формат:В5
Обсяг:400 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з англійської)
Ціна:25.00 грн.

Ця збірка складена за матеріалами конференції, проведеної на честь відомого економіста Ричарда Берда. Його теоретичні та прикладні роботи були зразком великого зацікавлення та глибокого знання фінансової політики у багатьох країнах світу. Проблеми у сфері державних фінансів, які він проаналізував за роки своєї діяльності, цілком заповнюють весь спектр дисципліни державних фінансів:
- податкову політику,
- адміністрування податків,
- взаємозалежність між ними,
- міжбюджетні фіскальні відносини,
- політику державних видатків,
- процеси фіскального керування.

Упорядники та редактори збірки – Хорхе Мартинес-Васкес, професор економіки і директор програми міжнародних студій та Джеймс Алм, професор і завідувач кафедри економіки в Школі політичних студій Ендрю Янга при університеті штату Джорджія, США.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Етика засобів масової інформації

Автори:Даніель Корню
Формат:А5
Обсяг:130 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з французької)

У книжці йдеться про основи журналістської етики. Зокрема про те, що робити “добру журналістику” в етичному сенсі – це не лише дотримуватися законів. Висвітлюючи крізь призму етичних засад методи роботи ЗМІ, їх роль у суспільстві, місце журналіста в системі медій тощо, автор доводить, що дотримання принципів журналістської етики сприяє культурі чесної й професійної журналістики. Зважаючи на нескінченні дискусії про “хороших” і “поганих” журналістів, “кращі” та “гірші” газети, журнали, радіо- й телеканали, про межі “дозволеного” й “недозволеного”, книга зацікавить усіх небайдужих до проблем ЗМІ.

Книжка року - 2004. Лідери осені "Політлікнеп. Сучасне зарубіжне суспільствознавство".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Загальне адміністративне право як ідея врегулювання: основні засади та завдання систематики адміністративного права

Автори:Ебергард Шмідт-Ассманн
Формат:А5
Обсяг:552 стор.
Палітурка:тверда
Мова:Українська (переклад з німецької)

Книга «Загальне аміністративне право як ідея врегулювання: основні засади та завдання систематики адміністративного права» професора Гейдельберзького університету є багатогранним дослідженням норм та інститутів адміністративного права крізь призму регулювання діяльності публічної адміністрації. Особливу увагу автор приділяє ідеї та засадничим принципам адміністративного права, а також викликам, які постають перед національними правничими системами у процесі формування європейського адміністративного права.  Зважаючи на те, що українська правнича система несе на собі відбиток німецької правничої доктрини, пропонована праця є цінним джерелом інформації не лише для вивчення німецького адміністративного права. Читачі зможуть поглибити своє розуміння основоположних прав людини, пізнання низки фундаментальних принципів, зокрема закріплених в Конституції України: правової держави, демократії, поділу влади, – та їх значення для розвитку адміністративного права на європейському правовому просторі. Переклад здійснено за виданням Eberhard Schmidt-Aßmann, Das allgemeine Verwaltungsrecht als Ordnungsidee. Grundlagen und Aufgaben der verwaltungsrechtlichen Systembildung, 2. Auflage, Springer, 2004.

Книжка видана за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні та за фінансової підтримки уряду ФРН. Контактна особа - Лілія Карпінська, тел. 44 492-0382.

Цільова авдиторія: Видання призначене для науковців, викладачів права, суддів, студентів

Конституційні акти Європейського Союзу (в редакції Лісабонського договору)

Автори:переклад Геннадія Друзенко та Світлани Друзенко
Формат:А4
Обсяг:536 стор.
Палітурка:тверда
Мова:Українська (переклад з англійської)

В книжці подано український переклад Договору про Європейський Союз, Договору про функціювання Європейського Союзу, додатків та протоколів до них (в редакції Лісабонського договору), декларацій, доданих до Кінцевого акта Міжурядової конференції, що ухвалила Лісабонський договір, а також Хартії засадничих прав Європейського Союзу та Пояснень щодо Хартії засадничих прав (станом на 1 січня 2010 року) – актів, що закладають правові підвалини об’єднаної Європи.

Цільова авдиторія: Всім, хто цікавиться правом ЄС та європейською інтеґрацією.

Мас-медіа, комунікація, культура: глобальний підхід

Автори:Джеймс Лалл
Формат:А5
Обсяг:264 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Ця книжка являє собою широкий і захоплюючий вступ до медіа-досліджень та культурних досліджень. Написав її один з провідних фахівців у цій ділянці науки - професор Університету Сан-Хосе (Каліфорнія) Джеймс Лалл. Він розглядає всі ключові поняття і теорії сучасної культури та комунікацій, також дає аналіз сучасних тенденцій, що проявляються в різних частинах світу.Ґрунтуючись на положеннях основних сучасних теорій суспільства і культури, а також на даних етнографічних досліджень, автор показує нам, як сучасні мас-медіа взаємодіють з ідеологією, свідомістю, гегемонією, суспільними правилами, владою і культурою.Книжка є чудовим посібником для тих, хто вивчає теорію мас-медіа, культурологію та соціологію

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Мовні війни в Европі

Автори:Івон Больман
Формат:А5
Обсяг:280 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з французької)
Ціна:20.00 грн.

Хартія регіональних або меншинних мов, що її 1992 року прийняла Рада Европи, викликала у Франції широке обговорення. Слідом за захистом мовної спадщини вимальовується бажання закласти Европу регіонів етнічного характеру. Спираючись на широку документацію, Івон Больман описує походження Хартії. Вона роздумує про маловідомі витоки й наміри авторів як у Німеччині й Австрії, так і у Франції. Цей аналіз прояснює справжнє поняття меншини в Хартії. Щодо французького випадку, встановлене застосування регіональних мов могло б зашкодити єдності Республіки. Книжка «Мовні війни в Европі» описує цю битву, де перемішались культура та політика.

Рецензія Костянтина Родика Хартія для неписьменних
До якої політичної халепи можна вскочити, коли іґноруєш книжки.

Цільова авдиторія: Українське видання доповнене місцевими матеріалами, які допоможуть зробити фаховими дискусії довкола "мовного питання"

Офіційна Украна сьогодні 2007

Формат:A5
Обсяг:832 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська
Ціна:120.00 грн.

У десятому  випуску представлено понад 1500 центральних і регіональних владних установ.
- Секретаріат Президента України
- Верховна Рада України (комітети, фракції, апарат)
- Кабінет Міністрів України
- Міністерства
- Державні комітети
- Центральні органи влади зі спеціальним статусом
- Інші центральні відомства та установи
- Суди та прокуратури (центральні, регіональні та місцеві)
- Обласні та районні державні адміністрації та ради
- Міські голови
- Посольства та представництва України
Довідник має потужний довідково-пошуковий апарат, зокрема покажчик посадовців та календар з датами народження.
Про кожну устонову подана інформація:
- адреси
- телефон
- факс
- керівництво
- структурні підрозділи.

Суттєві знижки при замовленні трьох і більше приміників - дзвоніть 044 462-5269 та 462-5270

Електронна версія довідника "Офіційна Україна сьогодні" з ЩОДЕННИМ оновленням на сайті dovidka.com.ua.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Офіційна Україна сьогодні 2005

Автори:Марченко Ю., Прундор-Тудор О. (упорядники)
Формат:А5
Обсяг:720 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська

У восьмому випуску представлено понад 1500 центральних і регіональних владних установ.
- Секретаріат Президента України
- Верховна Рада України (комітети, фракції, апарат)
- Кабінет Міністрів України
- Міністерства
- Державні комітети
- Центральні органи влади зі спеціальним статусом
- Інші центральні відомства та установи
- Суди та прокуратури (центральні, регіональні та місцеві)
- Обласні та районні державні адміністрації та ради
- Міські голови
- Посольства та представництва України
Довідник має потужний довідково-пошуковий апарат, зокрема покажчик посадовців та календар з датами народження.
Про кожну устонову подана інформація:
- адреси
- телефон
- факс
- керівництво
- структурні підрозділи.

 

Електронна версія довідника "Офіційна Україна сьогодні" з ЩОДЕННИМ оновленням на сайті dovidka.com.ua.


Див. рецензію в "Галицьких контрактах".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Офіційна Україна сьогодні 2008

Формат:А5
Обсяг:880 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська
Ціна:120.00 грн.

У одинадцятому  випуску представлено понад 1500 центральних і регіональних владних установ.
- Секретаріат Президента України
- Верховна Рада України (комітети, фракції, апарат)
- Кабінет Міністрів України
- Міністерства
- Державні комітети
- Центральні органи влади зі спеціальним статусом
- Інші центральні відомства та установи
- Суди та прокуратури (центральні, регіональні та місцеві)
- Обласні та районні державні адміністрації та ради
- Міські голови
- Посольства та представництва України
Довідник має потужний довідково-пошуковий апарат, зокрема покажчик посадовців та календар з датами народження.
Про кожну устонову подана інформація:
- адреси
- телефон
- факс
- керівництво
- структурні підрозділи
- інтернет-ресурси.

Суттєві знижки при замовленні трьох і більше приміників - дзвоніть 044 462-5269 та 462-5270
Електронна версія довідника "Офіційна Україна сьогодні" з ЩОДЕННИМ оновленням на сайті dovidka.com.ua.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Політична Україна сьогодні

Автори:Марченко Ю., Телемко О., Прундар-Тудор О.
Формат:А4
Палітурка:м’яка
Мова:Українська
Ціна:60.00 грн.

Напередодні виборів до Верховної Ради України дуже актуальною та необхідною є книжка "Політична Україна сьогодні" щоб визначитись хто є хто у українському політикумі, знати як структуровані фракції за політичним складом, ознайомитись з партійною структурою: Верховної Ради України, губернаторів та урядів Ющенка, Кінаха, Януковича й Тимошенко, мати інформацію про кожну політичну партію, дослідницькі центри, мас-медіа . Є біографічний розділ і покажчик організацій, персоналій та сайти гравців великої політики.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Система світової торгівлі: практичний посібник

Формат:А4
Обсяг:348 стор.
Мова:Українська (переклад з з англійської)

Для кращої участі у міжнародній торговельній системі конче необхідно чітко усвідомити вплив цих правил на ділову практику. І особливе значення це набуває в Україні, яка успішно завершує переговори про вступ до Світової організації торгівлі (СОТ). Кожна глава посібника аналізує вплив норм і правил СОТ на умови здійснення підприємницької діяльності. Посібник надзвичайно зручний у користуванні.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Словник-довідник Європейського Союзу

Автори:Упорядкувала Марина Марченко
Формат:А5
Обсяг:142 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська
Ціна:8.00 грн.

Головна мета словника - допомогти зорієнтуватись у морі складних і нових для широкого загалу понять і термінів, дати напрямок для подальшого пошуку. Крім глосарію основних термінів, подано короткі загальні відомості про інституції ЄС. Друге видання оновлено з урахуванням розширення ЄС, останніх виборів до Європейського Парламенту та нового складу Єврпейської Комісії
Електронна версія глосарія.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Судова Україна сьогодні

Автори:Упорядники Марченко Ю., Прундар-Тудор О., Телемко О.
Формат:А5
Обсяг:390 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська

У першому спеціалізованому виданні представлено понад 900 установ — суди всіх рівнів, судові адміністрації та ради суддів всіх регіонів (адреса, телефон, телефакс, керівництво, структурні підрозділи). Організації впорядковано за галузевою та територіальною ознаками. Вміщено понад 1200 посадовців (прізвище, ім’я, по батькові, назва посади, телефон). Подано докладні біографічні відомості (дата й місце народження, освіта, наукові ступені та звання, професійна кар’єра, захоплення). Довідник має потужний довідково-пошуковий апарат. Потрібну людину легко знайти за іменним покажчиком посадовців. Цікавим інформаційним ресурсом є розділ з датами народження.

Докладнішу та актуальнішу інформацію шукайте в довіднику "Офіційна Україна сьогодні" на сайті dovidka.com.ua.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Українці: несподівана нація

Автори:Ендрю Вілсон
Формат:А5
Обсяг:552 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Ориґінальне видання книжки відомого британського дослідника Ендрю Вілсона ставило за мету ознайомити західного читача (для якого постання незалежної української держави 1991 року стало великою несподіванкою) з минулим і сучасним України. Приблизно половина книжки присвячена українській історії, інша – різним аспектам життя сучасної незалежної України: політиці, економіці, релігійному життю, культурі й мистецтву тощо. Для українського читача книжка поза всіма іншими її вартостями стане яскравою ілюстрацією того, якою бачать Україну західні інтелектуали, а також – якою має бути книжка про сучасну Україну, аби мати успіх на Заході.
Книжка року - 2004. "Політлікнеп. Сучасне зарубіжне суспільствознавство".
Рецензія в "Книжник ревю".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Усе про спільні політики Європейського Союзу

Автори:Ніколас Мусис
Формат:B5
Обсяг:480 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Для України рух у Європу – це утвердження демократії та вільної ринкової економіки. Ґрунтовне дослідження європейської інтеграції Ніколаса Мусиса унікальне через кілька причин:

  • по-перше, воно охоплює весь спектр діяльності Європейського Союзу як на внутрішньому ринку (зокрема в таких напрямках, як єдина валюта, соціальна політика, конкуренція, промисловість, транспорт, сільське господарство, захист довкілля тощо), так і в зовнішньому світі (відносини ЄС з європейськими, середземноморськими, африканськими, азійськими та американськими країнами);
  • по-друге, його написала людина “зсередини”. Доктор Мусис працює в Європейській Комісії з 1967 року і мав можливість практично ознайомитися з багатьма напрямками політики ЄС. Наразі він обіймає посаду радника в Генеральному директораті з підприємництва;
  • і насамкінець, воно щорічно оновлюється. Український переклад здійснено з іще “теплого” рукопису сьомого видання, оновленого з урахуванням змін після останнього розширення та підготовки конституції ЄС.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Ґлобалізація/антиґлобалізація

Автори:Гелд Дейвід, Мак-Ґрю Ентоні
Формат:А5
Обсяг:180 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Автори аналізують одну з найзапекліших суперечок нашого часу – якою мірою і як глибоко наш світ видозмінюють сили та процеси ґлобального масштабу, те, що зазвичай зветься “ґлобалізацією”. Відбито наукові дебати між тими, хто вважає, що ґлобалізацію справді можна зауважити всюди, – і тими, хто гадає, ніби будь-яка дискусія про ґлобалізацію здебільшого надумана, – антиґлобалістами або, якщо точніше, скептиками. Видання розглядає сучасну політику ґлобалізації,беручи до уваги позиції основних політичних сил, які виступають за і проти ґлобалізації.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Інформаційне суспільство

Автори:Кристофер Мей
Формат:A5
Обсяг:220 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англ. Маріанни Войцицької)

  • Чи справді настала нова інформаційна доба?
  • Як нові інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) змінюють економічне, соціальне та політичне життя?
  • Чи варто зрікатися попередніх знань і практик?

Автор, знаний британський соціолог, пропонує власні “скептичні” відповіді, далекі від беззастережного вихваляння новацій “інформаційного суспільства”.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Англо-українсько-російський словник

Автори:Ред. Кілієвич О.І.
Формат:А6
Обсяг:348 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська
Ціна:3.00 грн.

Спеціалізований тримовний словник з мікроекономіки. Понад 2200 термінів. Використана термінологія англомовних підручників. До словника включені показчики економічних термінів українською та російськими мовами. Значна кількість термінів у перекладі на українську вводяться до наукового обігу вперше.. 

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Задум об’єднаної Європи.

Автори:Романо Проді
Формат:А5
Обсяг:140 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з Переклад з італійської)

У навчальному посібнику викладено суть основних складників концепції Європейських співтовариств і Європейського Союзу, правової та інституційної систем цих міжнародних утворень. Змістова структура посібника побудована з урахуванням нинішнього функціонування найважливіших елементів згаданих систем Європейського Союзу.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Мала історія України

Автори:Андреас Каппелер
Формат:А5
Обсяг:264 стор.
Мова:Українська (переклад з німецької)

Книжка видатного історика, іноземного члена Національної академії наук України Андреаса Каппелера була написана на замовлення мюнхенського видавництва "Бек" і ставила за мету ознайомити західних європейців з народом новопосталої держави, історією та сучасністю України. Для українського читача це не просто посібник з історії - "погляд із зовні" дозволив по-новому розставити деякі акценти та висвітлити окремі проблеми. Багаторічний досвід досліджень етнічних меншин та національних рухів обумовив особливості книжки. Автор інтегрував в українську історію поляків, росіян, євреїв, німців. Відмова від концентрації на історії етнічних українців повинна посилити поняття політичної або громадянської державної нації, закріплене в Конституції України. Поворот до багатоетнічної політичної нації, на думку автора, повинен стати засобом для подолання численних сучасних конфліктів і зміцнення молодої української демократії.

Цільова авдиторія: Для широкого кола читачів.

Націоналізм: теорія, ідеологія, історія

Автори:Ентоні Д. Сміт
Формат:В5
Обсяг:170 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Автор надає стислий і зрозумілий вступ до головних понять та різновидів націоналістичної ідеології; чіткий аналіз основних конкурентних систем понять і теорій націй та націоналізму, примордіалізму, переніалізму, модернізму та етносимволізму. Сфери, які зачіпає книжка, доволі широкі, а праця міждисциплінарна, бо сюди залучено ідеї історії, політології, соціології й антропології. Завершує книгу стислий виклад основних положень суто авторського, “етносимволічного”, підходу до історії та майбутнього націоналізму, з цієї позиції автор намагається пояснити величезну силу й життєздатність явища націоналізму.
Див. рецензію: "Книжник-ревю".
Книжка року - 2004. Лідери осені "Політлікнеп. Сучасне зарубіжне суспільствознавство".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Право та інституції Європейського Союзу

Автори:Грицяк І.
Формат:А5
Обсяг:260 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська

У навчальному посібнику викладено суть основних складників концепції Європейських співтовариств і Європейського Союзу, правової та інституційної систем цих міжнародних утворень. Змістова структура посібника побудована з урахуванням нинішнього функціонування найважливіших елементів згаданих систем Європейського Союзу.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Урядування в об`єднаній Європі

Автори:Гоці Сандро
Формат:А5
Обсяг:286 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з італійської)

Що таке Європейський Союз? Як розподілені виконавчі та законодавчі функції в системі Співтовариства, як взаємодіють між собою європейські інституції? Розкриваючи ці питання, книжка коротко характеризує політичну модель об'єднаної Європи і вказує основні напрямки дебатів про майбутнє Європейського Союзу.
Книжка року - 2004. Лідери осені "Політлікнеп. Сучасне зарубіжне суспільствознавство".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Хронологія мовних подій в Україні

Автори:Кубайчук В.
Формат:B5
Обсяг:176 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська
Ціна:10.00 грн.

У книжці стисло відбито культурні, освітні, політичні, мистецькі події, що так чи так вплинули на розвиток та побутування української мови й складають кістяк її зовнішньої історії. Відбито найголовніші ключові події, згадано найвизначніші постаті, найважливіші освітні заклади, наукові інституції, видавництва, культурні осередки, періодичні видання. Інформацію супроводжують посилання на джерела, що дає змогу користуватися книжкою як бібліографічним довідником. У додатках подано перелік словників, виданих в Україні протягом 1917-1948 років, та документи, що свідчать про специфічну діяльність офіційних мовознавчих та освітніх інституцій на початку 30-х років, що великою мірою визначила мовну, зокрема лексикографічну й термінознавчу, стратегію в Україні на весь наступний період.
Інтерв'ю з автором
Див. рецензію: "Книжник-ревю"

Книжка в інтернеті.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Мовні війни в Європі

Автори:Івон Больман
Формат:А5
Обсяг:280 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з французької)

Хартія регіональних або меншинних мов, що її 1992 року прийняла Рада Европи, викликала у Франції широке обговорення. Слідом за захистом мовної спадщини вимальовується бажання закласти Европу регіонів етнічного характеру. Спираючись на широку документацію, Івон Больман описує походження Хартії. Вона роздумує про маловідомі витоки й наміри авторів як у Німеччині й Австрії, так і у Франції. Цей аналіз прояснює справжнє поняття меншини в Хартії. Щодо французького випадку, встановлене застосування регіональних мов могло б зашкодити єдності Республіки. Книжка «Мовні війни в Европі» описує цю битву, де перемішались культура та політика.

Цільова авдиторія: Українське видання доповнене місцевими матеріалами, які допоможуть зробити фаховими дискусії довкола "мовного питання"

Прямі іноземні інвестиції та технологічний трансфер у пострадянських країнах

Автори:Під ред. Д. Дайкера.
Формат:В5
Обсяг:192 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Книга присвячена впливу іноземних інвестицій на окремі сектори двох ключових країн із перехідною економікою - Росії та України. В той же час її мета - з'ясувати ефект від таких інвестицій для перехідних економік в цілому. Автори роботи аналізують, чому основні "західні гравці", що займаються бізнесом у сфері міжнародного інвестування, вирішують вкладати чи ні гроші у пост-радянські країни, і застосовують результати цього аналізу до різних секторів економіки Росії та України. Визнаючи величезне значення прямих іноземних інвестицій (ПІІ) як засоба для підвищення технологічного рівня у перхідних економіках, дослідження також торкається значення ПІІ для інтернаціоналізації торгівлі. Автори досліджують специфічну реакцію перехідних економік, яку викликають процеси глобалізації, в умовах, коли внутрішні інвестиції є недостатніми, а тенденції у виробництві продукції не стали стабільно позитивними.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Як написати дієвий аналітичний документ у галузі державної політики: Практичний

Автори:Еойн Янґ, Ліза Куінн
Формат:В5
Обсяг:120 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Книга є практичним посібником для написання різноманітних аналітичних документів – доповідей, аналітичних записок, як у сфері дослідження державної політики, так і в царині аналізу і вироблення політики. Це видання репрезентує нову прикладну науку – науку про державну політику. Показана її відмінність від політології, охарактеризовано коло причетних до державної політики і процес вироблення політики.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Європейський Союз. Словник-довідник

Автори:Упорядник - Марина Марченко
Формат:А5
Обсяг:180 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

Перше видання словника-довіника складається з: глосарій основних термінів, короткі загальні відомості про інституції ЄС, хронологія головних подій, інформаційні ресурси в інтернеті, відомості, які стосуються взіємовідносин України з ЄС.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Європейське право

Автори:Матіас Гердеґен
Формат:А5
Обсяг:528 стор.
Палітурка:тверда
Мова:Українська (переклад з німецької)

Підручник професора Райнського університету Матіаса Гердеґена – один з найкращих зразків європейської правової літератури, він витримав дев’ять перевидань і здобув авторитет серед студентів і викладачів європейських університетів. Автор не обмежився лише дослідженням права Європейського Союзу, а розглянув в широкому контексті європейського права інші правові та інституційні механізми, чинні на європейському континенті, і які формують єдиний європейський правовий простір. В підручнику розглянуто кількісні і якісні зміни та еволюцію матеріального й інституційного права Європейського Союзу, досліджено правові механізми та інструменти в рамках Ради Європи, Організації з безпеки та співпраці в Європі та Західноєвропейського Союзу.

Цільова авдиторія: Хоча книжка спрямована передусім на студентську аудиторію, в ній знайдуть багато корисного державні службовці, юристи – практики, науковці, які працюють у відповідних сферах зовнішньої політики та гармонізації права України з правом Європейського Союзу.

Крила, яблука та підзорні труби

Формат:А5
Обсяг:192 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з італійської)

В усі часи людина намагалась пізнати дивовижний світ природи, споглядаючи його, вивчаючи його будову, проводячи певні досліди – часом успішні, деколи небезпечні. Кожна епоха мала своїх геніїв, які, попри труднощі, невдачі й перешкоди, наполегливо працювали в царині науки. Аристотель, Леонардо да Вінчі, Копернік, Тіхо Браге, Ньютон та багато інших в усі віки творили цю унікальну «наукову історію».

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Пророки, пірати, політика і публіка

Автори:Олександр Гриценко, Валентин Солодовник
Формат:А4
Обсяг:168 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

становища в українських культурних індустріях – книговидавництві, кінематографії, музичному та шоубізнесі, а також досвіду державної політики щодо цих галузей в Україні протягом останніх кільканадцяти років. При цьому проведено порівняльний аналіз розвитку відповідних індустрій у Росії та Польщі. В дослідженні активно використовуються сучасні світові підходи з аналізу державної політики.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Універсальний журналіст

Автори:Девід Рендол
Формат:А5
Обсяг:288 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)
Ціна:25.00 грн.

Перше українське видання популярного в усьому світі посібника для журналістів-практиків. Автор зібрав в книжці всі найкращі поради, які він дістав чи засвоїв за три десятиліття в журналістиці і які багато разів рятували його в скруті й давали перевагу перед іншими у змаганні за хорошу журналістику – розумну; цікаву; правдиво інформативну; чітко вписану в контекст; чесну в намірах і діях; яка говорить свіжою мовою і служить не справі, а щирій правді. Для будь-якої авдиторії, в будь-якій культурі, будь-якою мовою, за будь-яких обставин, на будь-якому носії, бо вона в усіх розуміннях цього слова універсальна.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Земельні відносини в Україні. Організаційно-правовий механізм

Формат:А5
Обсяг:128 стор.
Мова:Українська

Містить тексти нормативних актів, що регулюють земельні відносини в Україні: Земельний кодекс України, Указ Президента України "Про основні напрями земельної реформи в Україні на 2001-2005рр.", Основні напрями земельної реформи в Україні на 2001-2005рр., розпорядження КМ України "Про затвердження заходів щодо "Основних напрямів земельної реформи в Україні на 2001-2005рр", заходи щодо реалізації "Основних напрямів земельної реформи в Україні на 2001-2005рр".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Освіта і засоби масової інформації

Автори:Жак Ґоне (перклад Марини Марченко)
Формат:B5
Обсяг:100 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з французької)

Одна з книжок французької енциклопедичної серії “Що я знаю?”. Її тема - “Місце ЗМІ в школі”. Навчати дітей (і дорослих), сприйняттю ЗМІ – стає природною вимогою громадянського суспільства. Необхідною умовою формування незалежного й вільного громадянина є уміння відсторонюватись, дистанціюватись від них і, водночас, користуватись ними. Школа мусить цьому навчити. Про це й розмірковує автор.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Роль інформації у формуванні ринкової економіки

Автори:За загальною редакцією І.Розпутенка
Формат:В5
Обсяг:348 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

Монографія присвячена питанням інформаційного забезпечення розвитку громадянського суспільства, формуванню демократичних принципів управління, становлення ринкової економіки. Книга рекомендується для використання в навчальному процесі підвищення кваліфікації державних службовців та для підготування магістрів державного управління.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Дарвін та невигадана історія про динозаврів

Автори:Лука Новеллі
Формат:А5
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з італійської)

У цій книжці цікаво й захопливо про своє життя та наукову діяльність Чарльз Дарвін розповідає сам! Читач матиме нагоду «зазирнути» в таємницю динозаврів, познайомитись з великою родиною Дарвінів, дізнатись про тогочасних науковців та їхні погляди, подорожувати різними країнами й континентами. І хоча всім відомо, що людина створена Богом, можна спитати в самого вченого, чи справді він походить від мавпи.

Цільова авдиторія: Кумедні й дотепні малюнки-ілюстрації допоможуть школяреві яскравіше уявити світ природи, а також ліпше зрозуміти такі поняття, як «еволюція», «природний відбір», «спадковість» тощо.

Корпоративне управління в Україні в сучасних умовах

Автори:І. Розпутенка, Б. Лессер.
Формат:В5
Обсяг:306 стор.
Мова:Українська

Монографія присвячена висвітленню питань становлення корпоративного управління в Україні в сучасних умовах. Книга рекомендується для використання в навчальному процесі підвищення кваліфікації державних службовців та для підготовки магістрів державного управління.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Нариси історії Європейського Союзу

Автори:Філіп Тоді
Формат:А5
Обсяг:128 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Хронологічно викладена політична історія європейської інтеграції з контекстуальним оглядом історії Європи з XVII століття до наших днів. Головні історичні, економічні та політичні етапи розвитку ЄС, викладено в доступній формі.

Цільова авдиторія: Судентам і викладачам вищих навчальних закладів, науковцям й дослідникам, школярам та вчителям, для всіх, кому цікава історія утворення та розвиток подій в Європейському Союзі.

Онлайнова журналістика

Автори:Джим Гол
Формат:А5
Обсяг:344 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська (переклад з англійської)

Чи не застаріла власне журналістика? Чи потрібні ще посередники, коли технології перебирають на себе їхню функцію? Онлайнова журналістика докорінно змінює спосіб висвітлення та сприймання новин. Інформація в мережі та контроль над нею порушили безліч украй важливих питань щодо точности, незалежности преси, свободи слова й авторських прав. Джим Гол пропонує всеохопний гід до кібержурналістики. У книжці розглянуто нові технології, впроваджені в інтернеті, та угоди, проголошені новим типом ЗМІ. Автор використовує приклади, на кшталт Монікагейту, косовської війни, убивств у школі "Сolumbine", щоб проілюструвати можливості й обмеження кібержурналістики.

Цільова авдиторія: Для студентів, працівників ЗМІ.

Проблеми теорії держави і права

Автори:А. Машков
Формат:А5
Обсяг:470 стор.
Палітурка:м'яка
Мова:Українська

Видання містить тексти лекцій навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави і права», які стосуються визначення об'єктів і предметів юридичних наук, методології останніх, державо- та праворозуміння. Це обумовлено тим, що в основі розгляду фактично будь-якої юридичної проблеми лежить певне коло питань, а саме: що являють собою держава та право? Які питання слід віднести до юридичних? Яким чином доцільно досліджувати державу та право, здійснювати юридичну діяльність? Тому можна стверджувати, що проблематику, яка пов'язана з об'єктом, предметом, методологією юридичної науки, а також державо- і праворозумінням, слід розглядати як певну основу для формування юридичної теорії та практики. Водночас відповіді на ці запитання є основою для викладення та вивчення навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави і права». Саме тому в назві цієї праці присутнє слово «Основи».

Цільова авдиторія: Цільова авдиторія: Видання розраховане на студентів старших курсів юридичних вузів та вчених-юристів, а також може бути цікавим і для більш широкої аудиторії, які вивчають або досліджують державно-правову дійсність або її окремі складові.

Соціальні наслідки ринкових перетворень у сфері водопостачання то водовідведення

Автори:Романюк Ольга
Мова:Українська

У цій роботі розглянуто соціальні питання реформування міського водоканалізаційного господарства в країнах СНД, зокрема проблеми, спричинені зростанням цін на послуги водопостачання та водовідведення для населення. Автор аналізує основні причини виникнення проблеми доступності послуг у пострадянських країнах (зокрема й різке зростання цін, широке поширення бідності та нерівність у розподілі доходів), розглядає поняття та визначення доступності послуг як з економічного погляд) так і з погляду соціальної справедливості та політичної прийнятності реформи ціноутворення на послуги водопостачання та водовідведення

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Європейське право

Автори:Матіас Гердеген
Формат:А5
Обсяг:528 стор.
Палітурка:тверда
Мова:Українська (переклад з німецької)
Ціна:50.00 грн.

Підручник професора Райнського університету Матіаса Гердегена -один з найкращих зразків європейської правовової літератури, він витримав дев'ять перевидань і здобув авторитет серед студентів і викладачів європейських університетів. Автор не обмежився лише дослідженням права Європейського Союзу, а розглянув в широкому контексті європейського права інші правові та інституційні механізми, чинні на європейському континенті, і які формують єдиний європейський правовий простір. В підручнику розглянуто кількісні і якісні зміни та еволюцію матеріального й інституційного права Європейського Союзу, досліджено правові механізми та інструменти в рамках Ради Європи, Організації з безпеки та співпраці в Європі та Західноєвропейського Союзу.

Цільова авдиторія: Хоча книжка спрямована передусім на студентську аудиторію, в ній знайдуть багато корисного державні службовці, юристи-практики, науковці, які працюють у відповідних сферах зовнішньої політики та гармонізації права України з правом Європейського Союзу.

Парламентсько-президентська форма правління: Україна та німецький досвід

Автори:За ред. Розпутенка І.В.
Формат:А5
Обсяг:194 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

Збірник, наукових праць присвячений проблемам переходу від президентсько - парламентської до парламентсько - президентської форми правління з урахуванням досвіду зарубіжних країн і насамперед Німеччини. Книга рекомендується для використання у навчальному процесі підвищення кваліфікації державних службовців та для підготовки магістрів державного управління.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Світова організація торгівлі

Автори:Сергій Осика, Валерій Пятницький
Формат:А4
Обсяг:491 стор.
Палітурка:тверда
Мова:Українська

У широкому спектрі навчальної літератури, виданої в Україні з питань міжнародної економіки і торгівлі, торговельної політики і права, залишається помітна прогалина, яку пропонують заповнити автори підручника "Світова організація торгівлі", розкриваючи весь спектр правил і принципів, на яких грунтується багастороння система ГАТТ/СОТ, а також базові засади регулювання у сфері міжнародної торгівлі товарами і послугами. У підручнику послідовно, через розкриття комплексу універсальних договорів Світової організації торгівлі, будується чітка картина нового глобального порядку в галузі торговельних, інвестиційних та інших сфер міжнародних економічних відносин.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Європейське управління: теоретико-методологічні засади

Автори:Грицяк Ігор
Формат:А5
Обсяг:398 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

У монографії проаналізовано історію та сучасний стан європейської інтеграції, зокрема концептуальні підходи до її процесу та розвиток теоретичних засад, досліджено теоретико-методологічні засади європейського управління, проблеми формування інституційної системи ЄС як організаційної основи європейського управління та розвитку його багаторівневої системи, яку складають наднаціональний, національний, регіональний та місцевий рівні. Окремий розділ присвячено дослідженню європейських підходів до вдосконалення державного управління в Україні.

Цільова авдиторія: Розраховано на науковців та викладачів, спеціалістів-міжнародників, державних службовців, студентів, аспірантів, докторантів та всіх інших, хто цікавиться проблемами європейської інтеграції, Європейського Союзу та державного управління.

Проміжний рівень управління в європейських державах:складність проти демократії?

Автори:За ред. Т.Ларссона, К.Номдена, Ф.Петітвілля.
Формат:B5
Обсяг:346 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська (переклад з англійської)
Ціна:15.00 грн.

Дослідження, виконане Європейським інститутом державного управління в Маастрихті (EIPA). Донедавна дослідження державного управління обмежувались центральним та місцевими рівнями, та з часом, зокрема завдяки розвиткові ЄС, все активніше в роботах дослідників висвітлюється проміжна державна ланка, як-от: німецькі землі, іспанські провінції, французькі реґіони та департаменти, шведські округи тощо. Метою колективу авторів було заповнити прогалину та дослідити організацію та функції проміжного рівня управління в країнах ЄС та вплив європейської інтеграції на його організаційні та структурні зміни.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Проблеми ефективності підвищення кваліфікації керівних кадрів

Формат:A5
Обсяг:224 стор.
Мова:Українська
Ціна:70.00 грн.

У монографії досліджуються актуальні проблеми підвищення кваліфікації кадрів в умовах політичної реформи, зокрема викладаються питання удосконалення цільового компонента навчального процесу, шляхів забезпечення його ефективності, аналізу стану нормативно-правового, науково-методичного забезпечення та практики реалізації змісту навчання з підвищення кваліфікації. У роботі знайшло відображення використання ефективних методів навчання у системі підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та забезпечення ефективності форм організації навчання у системі підвищення кваліфікації. Окрім зазначеного висвітлюються питання гендерної політики в процесі підвищення кваліфікації державних службовців та адрагогічні підходи в реалізації навчальних програм.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Туризм і охорона культурної спадщини: український та польський досвід

Формат:A5
Обсяг:176 стор.
Мова:Українська

У колективній монографії висвітлюються проблеми розвитку туристичної галузі та охорони культурної спадщини в Україні. Висвітлені дослідницькі проекти програм стажування у Польщі та матеріали науково-дослідної роботи кафедри управління містом Української Академії державного управління при Президентові України "Визначення соціально-економічних передумов та розроблення механізмів залучення територіальних громад до розвитку туризму в Україні".

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Розробка державної політики

Автори:Упоряд. О.І. Кілієвич, В.Є. Романов
Формат:A4
Обсяг:320 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

У цьому виданні вміщені аналітичні записки слухачів та аспірантів Української Академії державного управління при Президентові України, які були учасниками програм стажування у Канаді та Польщі в 2001 р. за проектом "Створення потенціалу для розробки та аналізу державної політики". Це вже трете видання в межах проекту. Аналітична записка - це сучасний формат урядового документа, яка дозволяє оцінити можливі рішення щодо поточної або перспективної урядової політики і має на меті допомогти урядовцям у найкращий спосіб розв'язати існуючі проблеми та ухвалити відповідні рішення. У збірнику розглянуті різні проблеми в галузі державного управління та місцевого самоврядування, пропонуються різноманітні способи і шляхи їх розв'язання.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Сумніви в глобалізації

Автори:П. Герт, Г. Томсон.
Формат:А5
Обсяг:306 стор.
Мова:Українська

"Глобалізація" є однією з ключових концепцій наших часів. Вона використовується прихильниками як правих, так і лівих політичних течій як наріжний камінь досліджень міжнародної економіки і державної політики. В процесі політичних і академічних дискусій робиться загальне припущення, що процес економічної глобалізації йде повним ходом і становить якісно новий етап розвитку міжнародного капіталізму. Але чи дійсно є посправжньому глобальна економіка? Книжка "Сумніви в глобалізації" досліджує це явище, пропонує інший погляд на міжнародну економіку і підкреслює можливість постійного і масштабного керування нею.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Аналіз державної політики

Автори:Кілієвич О.І.
Формат:А4
Мова:Українська

Аналіз державної політики – це комплекс процедур, що стосуються вироблення рекомендацій органами влади про найкращий серед можливих курс дій – державну політику в цілому та її окремі складові частини, а також питань оцінювання, моніторингу результатів і наслідків виконання державних рішень з метою покращення показників суспільного розвитку. У збірці зібрано оглядові й аналітичні матеріали, що стосуються історії розвитку, сьогоднішнього стану і перспектив становлення аналізу політики в Україні, матеріали про спеціалізацію ”Аналіз державної політики”, вміщено програми навчальних дисциплін, нормативно-правові акти, що розроблені для унормування процедур з аналізу політики, наведено відомості про наукові дослідження у цій сфері в Україні та паспорти відповідних спеціальностей, що затвердженні ВАК України.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів

Розвиток суспільства

Автори:За загальною редакцією Івана Розпутенка та Баррі Лессера
Формат:В5
Обсяг:340 стор.
Палітурка:м’яка
Мова:Українська

Монографія присвячена питанням формування і розвитку громадянського суспільства, ключовим елементам державного управління. Значна увага приділена реалізації інвестиційної політики та становленню фондового ринку в Україні.

Цільова авдиторія: для широкого кола читачів