This version of the page http://nauka.sna.in.ua/?p=8 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-24. The original page over time could change.
ТЕХNОКРАТ » Blog Archiv » Ліберальний Інтернет – космополітичний тоталітарний Інтернет
Інноваційні технології у Великій Україні »

Ліберальний Інтернет – космополітичний тоталітарний Інтернет

Розвиток ІТ супроводжується із підвищенням значення мережі Інтернет вже протягом останніх 20 років. Багато програм навіть втратили свою значимість і їх функції виконують ряд Інтернет сайтів (карти, перекладачі ітд). В Інтернеті можна спілкуватись, придбати речі, дивитись відео, слухати музику ітд ітп. Інтернет став концентратом водночас корисної інформації та скупченням відвертого сміття.

Завдяки Інтернету багато користувачів змогли оминути оплати сотні, а то і тисячі умовних одиниць за кожну копію програм, відео, аудіо ітд ітп. Але так довго бути не може. Забагато бізнесових та навіть державних інтересів це зачіпає. І тому з гарантією можна стверджувати, що з окремих судів за порушення ліцензій скоро дійде і до глобальних дій із боку капіталістичних транснаціональних корпорацій (ТНК) та лівих режимів (перш за все ліберальних).Знаючи звички ліберально-капіталістичних режимів можна спрогнозувати яким шляхом вони підуть. І так зміни будуть проводитись під виглядом:

1. Для збільшення зручності

2. Для збільшення безпеки.

3. Для економності.

До цих «приводів» ми ще повернемось після того як розглянемо зміни. Комп’ютери і надалі зменшуватимуться і з часом всі комп’ютери будуть мобільними і матимуть вихід в Інтернет. Для забезпечення своєї вигоди капіталізм і капіталісти спрямують свої зусилля на те щоб комп’ютер залишив у собі лише засоби введення (окрім більшості накопичувачів), виведення, материнська плата із влаштованими процесором, графічною та аудіо ітд платами та засобами підключення до мережі. Усі накопичувачі HDD, CD, DVD, flash ітд будуть заборонені як такі, що розповсюджують порушення авторських прав і поширення кібертероризму.

Швидкість обміну інформацією між ПК і Інтернет буде дуже велика. Для підключення до мережі потрібно буде мати особистий ключ (чи картка типу Sim-картки) без якого входження в Інтернет не буде можливий.З’явиться кілька центрів Інтернет, де буде зберігатись вся інформація і бронюватися місце для кожного користувача. Звісно будуть резервні центри.

Центри Інтернет отримують кілька світових лідерів і більше всього ними будуть США, РФ, ЄС, КНР і ще кілька країн. Реально володіння ними ці країни будуть розділяти із ТНК. Надалі це буде використовуватися для корисливих інтересів місцевих капіталістичних груп та голопуючої глобалізації.

Для «збільшення зручності та зменшення ціни» ряд внутрішніх пристроїв буде ліквідована як зазначалось раніше.Для «забезпечення безпеки» (від «кібертероризму, поширення екстремістських ідей та піратства») буде знищено особисті накопичувачі інформації та введення обов’язкової особистої ідентифікації.За такого тотального контролю буде практично повністю знищене піратство, анонімне перерахування фінансових ресурсів та буде розбудовуватися і надалі керована «свобода слова», будуть знищуватися всі інакодумці, а мережа на той час стане основним засобом поширення інформації… Розподілятися програмне забезпечення (ПЗ) буде таким чином: фірма А розробила програму, запатентувала її і розмістила на сервері, де купує собі місце. Якщо користувач хоче отримати до неї доступ, то направляє до системи запит. Система перераховує із рахунка (здається, що паперові гроші можуть зникнути повністю) користувача гроші (і на рахунок фірми і собі податок). Користувач буде використовувати ПЗ дистанційно без скачування на комп’ютер або ще якогось копіювання, а це і неможливо. Але і фірми (особливо малий та середній бізнес), які такі реформи можливо спочатку підтримають будуть у край складному становищі оскільки якщо вони будуть успішні і не погодяться з часом влитися у ТНК, то вони будуть влиті без згоди. Привід знайдеться… Іншими словами, буржуазний антикапіталізм – це наше майбутнє. Відкриття доступу прив’язується до людини особисто. Бачили фільм «Матриця»? Так от це буде правдою, але люди будуть прикріплені до мережі за власною згодою. Звісно якщо не одумаються.

У минулому більшовики вимагали карточки в обмін на хліб. У майбутньому карточка потрібна буде для обміну на ПЗ та інших ресурсів Інтернету.

Комп’ютер без особистої картки-ключа буде все рівно як зараз GSM-телефон без sim-карти. Щоб дізнатися про людину все – зараз потрібно режиму знати номер ідентифікаційного коду, а у майбутньому номер особистої інет-картки.Хто поведеться на «зручність» – стане повністю підконтрольним.Хто поведеться на «безпеку» – буде у постійній небезпеці від ліберальної тиранії.Хто поведеться на «економію» – той отримає «законне пограбування».Це буде ще один крок до глобалізації…

Уже зараз ідуть величезні тенденції до цього і частково такі Інет-центри є. Згадайте пошуковці. Якщо вони призупинять свою діяльність, то яким чином буде здійснюватися пошук для доступу до багатьох ресурсів? Отожбо…Окремі ідеї є не настільки поганими, якщо вони будуть виконуватися за певних умов. Наприклад щоб принаймні кожна держава мала свій інет-центр і ці держави були націоналістичні.Уже зараз процес глобалізації Інтернет відбувається і уже зараз маємо чинити цьому спротив і творити Інтернет простір таким яким він має бути для забезпечення національних інтересів.

Сергій Лис

2 Comments zu “Ліберальний Інтернет – космополітичний тоталітарний Інтернет”

  1. Микола

    Аж страшно.
    Якщо таке станеться, то може треба буде робити нову альтернативну (і нелегальну) мережу?



  2. admin

    Я гадаю, що навряд. Хіба ряд локальних мереж. Їх у свою чергу можна спроубвати обєднати у глобальну, проте на нелегальному рівні невідомо чи зможе існувати. Треба на рівні державному.



Leave a Reply