This version of the page http://vilne.org.ua/index.php?limitstart=12 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-23. The original page over time could change.
Вільне життя

РУБРИКИ

ДЛЯ ЖІНОК І ПРО ЖІНОК

АРХІВ НОМЕРІВ

АДРЕСИ ВІДПОЧИНКУ

Святкуватимемо на повну. Анонс заходів на 19-28 серпня...

 

Loading...
І кубок, і чемпіонат | Друк |
П'ятниця, 19 серпня 2011 12:40

Аматори

До звичного для аматорського футболу Тернопільщини ігрового дня — неділі цього тижня додалася і середа. Позавчора учасники другої півфінальної пари розіграшу кубка області визначили, хто ж на День Незалежності кине виклик марилівському «Марспирту» в боротьбі за почесний трофей. А колективи північної зони провели матчі шістнадцятого туру першого етапу чемпіонату Тернопільщини.

Детальніше... Додати коментар
 
Маємо першу медаль | Друк |
П'ятниця, 19 серпня 2011 12:35

Всесвітня універсіада

У китайському Шеньчжені, де тривають старти цьогорічної Всесвітньої універсіади, маємо першу медаль. Вихованка відділення фехтування Тернопільської ДЮСШ №2, майстер спорту міжнародного класу Олена Кривицька, яка раніше вже двічі ставала переможницею подібних змагань під час командних турнірів шпажисток, цього разу відзначилася в особистому турнірі. Поступившись лише у фінальному двобої француженці Лорен Рембі, Олена додала до своєї колекції ще й «срібло» всесвітніх студентських ігор.

Детальніше... Додати коментар
 
Їх Євро ще попереду | Друк |
П'ятниця, 19 серпня 2011 12:33

Грають юні

Уже четвертий раз юні футболісти Тернопільської дитячо-юнацької спортивної школи з одного з найпопулярніших ігрових видів спорту запросили ровесників з України та з-за кордону посперечатися за нагороди Міжнародного юнацького турніру, присвяченого українсько-польському чемпіонату Європи 2012 року. І хоч нинішнім шістнадцятирічним чи молодшим юнакам із грузинського Батумі, польського Хожува, придністровського Тирасполя, Львова, Севастополя, Луцька, так само як і нашим землякам, ще треба пуд солі з’їсти, аби вирости в справжніх майстрів, цілком можливо, що декого побачимо в складах своїх національних збірних на фінальних турнірах континентальних першостей 2016-го, 2020 чи 2024-го років. Дай їм, як-то кажуть, Бог.

Детальніше... Додати коментар
 
Життя і мир панують у ньому | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 17:06

З ювілеєм!

Жизномир Бучацького району відзначив своє 405-річчя. На честь ювілею до маленької батьківщини злетілися жизномирці з усіх куточків України й закордоння та справили таке гучне свято, що на всю Тернопільщину було чути.

Детальніше... Додати коментар
 
Чому в Збаражі стріляла гармата? | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 16:01

Акції

У Збаразькому замку 14 серпня з гармати стріляли, превелебную громаду докупи скликали… А ще співали, танцювали і в небо жовто-блакитні кульки випускали. І всі урочистості ці з нагоди початку обласної естафети «Видатні земляки Тернопілля», приуроченої до двадцятої річниці Незалежності України.

Детальніше... Додати коментар
 
«Можна роман писати» | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 15:21

Гість сторінки

Каже про своє життя бандурист Слава Яковенко. До Тернополя він приїхав із «тої», Східної України. Він грає та співає на вулицях українські пісні і розмовляє «рідненькою», як каже сам, вправніше за середньостатистичного тернополянина. Доля покидала його. Був і в національній капелі бандуристів, і «в приймах» у Росії, де теж виступав із українським репертуаром. А сьогодні планує об’їздити всю країну. Свій тур заходом почав із Тернополя.

Детальніше... Додати коментар
 
Помідори фаршировані «Медові» | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 15:15

Смачного!

З твердих невеликих помідорів зрізати верхівки (біля плодоніжки), чайною ложечкою вибрати трошки м’якоті і накласти дрібно посічених часнику і петрушки. Щільно вкласти помідори у простерилізовані слоїки і залити киплячим розсолом: на 1 л води — 2 ст. л. солі та 1,5 ст. л. меду. Нехай постоїть 10 хв. Потім розсіл злити, довести до кипіння і знову залити помідори. У кожний слоїк влити 70 мл оцту і відразу закупорити.

Детальніше...
 
Цукру буде багато, але недешевого | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 15:07

Солодкі проблеми

Ще два роки тому на центральному ринку Тернополя кілограм цукру можна було купити за ціною від 6,80 грн., а в магазинах, які продавали його з держрезерву, — трохи більше як за чотири гривні. Коли продавці називали ціну, що підтягувалася до майже восьми гривень за кілограм, покупці з обуренням піднімали брови. Нині цукор вартує майже десять гривень, і, здається, нікого не дивує, що навіть за умови можливого надлишку цього продукту ціна на нього, як стверджують, падати не буде.

Детальніше... Додати коментар
 
Українська батьківщина бузку | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 14:58

У вихідний

Знаєте де це? За сімдесят кілометрів від Тернополя — у Кременецькому ботанічному саду. Близько двохсот років тому його працівники акліматизували цю рослину.

Детальніше... Додати коментар
 
З любов’ю до людей і рідної землі | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 14:54

Ювілей

Добірка рецептів і порад у віршованій формі «Для душі і тіла», які зібрав наш земляк Михайло Феськів, побачила світ у Києві. Наклад її — усього кілька сотень примірників. Але це не зменшує цінності книжечки, бо в ній колишній учитель виклав своє бачення світу й людини в ньому, узагальнив вікову мудрість і оздобив її власними спостереженнями.

Детальніше... Додати коментар
 
Професія «повелитель бараболь» | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 14:44

Кухня пана Юзека

Ще напередодні Івана Купала пошпортав я трохи барабольки на городі, аби гарно вродили. Нинька поліз помежи корчі і наколупав піввідра бульб завбільшки як мої кулаки. Най Азаров зо своєю лопатою мені заздрить.

Детальніше... Додати коментар
 
Козацька могила під Плотичею (До 360-річчя бою козаків із татарами) | Друк |
Середа, 17 серпня 2011 14:38

Говори, історіє!

У фондах Тернопільського обласного та Львівського історичного архівів зберігається ряд друкованих джерел, які розповідають, що по обидві сторони села Денисова (з півночі і півдня) є козацькі могили. Одна з них, яка на південь від села, на високій горі — Замостами свого часу частково була розкопана. Про неї згадують польський літописець Станіслав Освіцим, український історик Микола Костомаров, про неї ми зустрічаємо відомості в «Киевской старине» тощо. Однак та могила, що на північ, між селами Денисовом та Плотичею, оповита таїною історії. Тому моя розповідь буде базуватися не тільки на матеріалах опублікованих джерел, але й на переказах старожилів сіл Денисова й Плотичі, тих, яких уже давно немає. При тім хочу зауважити, що колись усна народна творчість — пісні, казки, а особливо перекази — побутувала досить розвинуто, бо сьогодні нашу свідомість заполонили телебачення та комп’ютерна техніка.

Детальніше... Додати коментар
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

ПОШУК ПО САЙТУ

ВХІД / РЕЄСТРАЦІЯ

(Реєстрація тільки для передплатників електронної газети. Детальніше)

Відеоогляд за 17 серпня

«ДОМАШНЯ ГАЗЕТА» №32

ж. «ТЕРНОПІЛЬ»

ДЛЯ КОЛЕКЦІОНЕРІВ

Магазин антикваріату
Телефон: +38 (0352) 23-59-55 Бульвар Шевченка, 25, м. Тернопіль.

ПОГОДА



«Вільне життя плюс», 2009-2011.