This version of the page http://www.orthvoldiocese.lutsk.ua/arhijerej/poslannja (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-22. The original page over time could change.
Послання
Головна Архієрей Послання

Архієрей

Останні відповіді

  • Введення у храм (20.05.2010 р.)
  • Соборування (20.05.2010 р.)
  • Подяка (20.05.2010 р.)
  • причастя (20.05.2010 р.)
  • ідолопоклонство (20.05.2010 р.)
  • Благодійність для Діток (20.05.2010 р.)
  • Помоліться (20.05.2010 р.)
  • неправославна література (20.05.2010 р.)
  • Про зовнішність (20.05.2010 р.)
  • Зовнішній вигляд дівчини (20.05.2010 р.)
  • Інше(поза рубриками) (20.05.2010 р.)
  • Як пояснити дитині, про рід людський (20.05.2010 р.)
  • О миссионерах (20.05.2010 р.)
  • батюшка (24.03.2010 р.)
Послання
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ. РІК 2011
Архієрей
Понеділок, 18 квітня 2011, 16:03

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Ніфонта, митрополита Луцького і Волинського

боголюбивим пастирям, чесному монашеству та всім вірним чадам

Української Православної Церкви Волинської єпархії

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Із року в рік майже два тисячоліття християни всього світу вітають один одного цією радісною звісткою про Воскресіння Сина Божого Господа нашого Іісуса Христа. І сьогодні маю щасливу нагоду знову вітати вас, дорогі мої волиняни, шановні отці, чесні монахи і монахині, возлюблені брати і сестри та всі вірні діти Православної Церкви Волинського краю, цими вічно живими та непереможними словами –

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Детальніше...
 
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ. РІК 2011
Архієрей
Неділя, 02 січня 2011, 22:15

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Ніфонта,

митрополита Луцького і Волинського

Боголюбивим пастирям, чесному монашеству та всім вірним чадам Волинської єпархії Української Православної Церкви

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ, СЛАВІТЕ!

З почуттям великої духовної радості та християнської любові дозвольте сердечно привітати вас, шановні мої волиняни, дорогі пресвітери Церкви Христової, всечесні монахи та монахині, любі брати і сестри, з Різдвом Христовим та наступаючим Новим роком.

Детальніше...
 
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
Архієрей
Вівторок, 23 березня 2010, 15:12

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Ніфонта,

митрополита Луцького і Волинського

боголюбивим пастирям, чесному монашеству та всім вірним чадам

Волинської єпархії Української Православної Церкви

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Шановні отці – пресвітери церковні, всечесні монахи і монахині, дорогі брати і сестри, любі мої земляки-волиняни! Сьогодні «смерти празднуем умерщвление, адово разрушение, иного жития вечнаго начало». Воскреслий Спаситель, ціною Голгофської жертви, пролиттям Своєї Крові викупив усе людство від смерті. Воскрес Христос і відкрилось Царство Боже якому не буде кінця! Ось чому радіє нині весь християнський світ і я маю радісну нагоду від усієї душі вітати вас, дорогі мої волиняни, вічно життєдайними, повними пасхальної радості словами:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Детальніше...
 
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
Архієрей
Четвер, 24 грудня 2009, 10:04
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
Високопреосвященнішого Ніфонта,
митрополита Луцького і Волинського
Боголюбивим пастирям, чесному монашеству та всім вірним чадам
Волинської єпархії Української Православної Церкви


ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ – СЛАВІТЕ!

Дорогі волиняни, любі мої духовні діти, всечесні отці, брати і сестри! Щиро вітаю усіх Вас з великим та радісним святом Різдва Христового – чудесним пришестям на Землю Єдинородного Сина Божого Іісуса Христа та з Новим роком благості Божої.

Уже понад двадцять століть у темряві цього світу ясно світить Світло Христової істини, яке прийшло на землю в день Різдва Христового. І з того часу до нині кличе нас Господь від земної суєти до вічного життя з Богом, від землі до неба, від темряви невірства до євангельської істини, від безбожної ненависті до християнської любові. Для тих, хто всім серцем прийняв істину євангельського слова, відкривається невичерпне джерело Божої любові та сили. Нині «возсия мирови свет Разума» - Христос Спаситель, Який освітлює серця всіх тих, хто вірить у Нього - Сина Божого Господа нашого Іісуса Христа.

Христос Спаситель прийшов на землю для того, щоб «прежде падший возставити образ». «І сказав їм (пастухам) Ангел: не бійтесь, я сповіщаю вам велику радість, яка буде всім людям: бо нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Котрий є Христос Господь» (Лк.2, 10-11). Господь наш Іісус Христос дає можливість кожному із нас відновити в собі образ і подобу Божу, щоб бути нам досконалими, як «досконалий Отець наш Небесний» (Мф.5, 48). Хіба є ще щось більше за цей дар Божий?! Бог хоче, щоб кожна людина через Іісуса Христа стала досконалою і спаслася. Велика радість – Бог на землі, а людина на небі, ангели співслужать людині, люди під захистом ангелів звершують добрими ділами і жертовною любов’ю своє спасіння.

Детальніше...
 


Усi права на матерiали, що опублiкованi на сайтi, захищенi згiдно з українським та мiжнародним законодавством про авторськi права. У випадку використання текстiв, що розміщені на сайті, в друкованих та електронних ЗМI посилання сайт на Волинської єпархії Української Православної Церкви обов`язкове. При використаннi матерiалiв в Iнтернетi обов`язкове гiперпосилання на http://www.orthodox.lutsk.ua
З благословення Високопреосвященнішого Ніфонта,
митрополита Луцького і Волинського.
відповідальний редактор – протоієрей Валентин Марчук
технічна підтримка - Я.Л.О.