This version of the page http://www.library.kharkov.ua/center/index.php?id=2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-18. The original page over time could change.
Харківська обласна універсальна наукова бібліотека | Бібліотечні видання: Регіональний тренінговий центр (РТЦ)

Харківська обласна універсальна наукова бібліотека

останнє оновлення: 01.08.2011

Copyright © ХОУНБ, 2001-2011

Регіональний тренінговий центр

Пресс-реліз

«Бібліоміст» - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агенства США з міжнародного розвиитку (USAID), Міністерства культури і туризму України, Української бібліотечної асоціації. На підтримку програми в Україні Фундація Білла і Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 4,4 мільйона доларів США.

«Бібліоміст» допомагає місцевим громадам в Україні, модернізуючи доступ до інформації в публічних бібліотеках шляхом обладнання бібліотек технікою, щоб покращити громадянам доступ до інформації, а також навчання бібліотекарів користуватися новітніми технологіями, щоб краще обслуговувати користувачів.

З цією метою у всіх 24 областях України та в АР Крим створені навчальні центри.
У Харкові проект реалізується Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою у партнерстві з Харківським громадським Фондом місцевої демократії.

Мета діяльності Регіонального тренінгового центру:

  • навчання бібліотекарів Харківщини комп’ютерній грамотності та використання можливостей інформаційних технологій для надання нових бібліотечних послуг
  • навчання різних груп користувачів комп’ютерній грамотності
  • надання  безкоштовного доступу до Інтернет

Для реалізації проекту Харківській ОУНБ надано комплект обладнання: 10 ПК з програмним забезпеченням, проектор, сканер, принтер, web-камери за навушниками та мікрофонами.

Навчання бібліотечних працівників буде проводитися за спеціальною програмою розробленою Українською бібліотечною асоціацією.

Поряд з цим пройдуть навчання різних груп користувачів бібліотеки, а у вільний від навчального періоду час всім бажаючим буде надаватися можливість безкоштовного доступу до Інтернету.

Окрім цього, навчальний центр буде використовуватияс партнерами бібліотеки для проведення презентацій із застосуванням мультимедійного обладнання, зустрічей, тренінгів, відео-конференцій, круглих столів, інноваційних планувань і т.і.

Детальнішу інформацію можна отримати на сайтах: www.bibliomist.org

Найближчим часом будуть проводитись тренінги:

12.09 - 16.09 / 2011

Тренінг для бібліотечних працівників Лозівської ЦБС та ЦБС м. Ізюма на тему: „ Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в Інтернет ”
[ Для бібліотечних працівників ]


19.09 - 23.09 / 2011

Тренінг для бібліотечних працівників Дзержинської та Комінтернівської ЦБС м. Харкова на тему: „ Нова бібліотечна послуга: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці ”
[ Для бібліотечних працівників ]


 

План заходів РТЦ