This version of the page http://www.kpi.kharkov.ua/?main=abiturient/a-kit.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-15. The original page over time could change.
Нацiональний Технiчний Унiверситет "Харкiвський Полiтехнiчний Iнститут" | Oфiцiйний сайт | abiturient/a-kit.html
   МЕНЮ:
НТУ "ХПI"
Звернення ректора
Ректорат
Структура
Факультети та
кафедри
Спецiальностi
Контакти
Дiяльнiсть
унiверситету у 2010р
Буклет - 2011
Вiдеоархiв
Фотогалерея

Iсторiя унiверситету
Музей
Видатнi випускники
Події і факти
Часопис
Ректори
Iсторiя у фотографiях

Iнформацiйнi технологiї
IT в НТУ "ХПІ"
ЦНIТ
INTERNET-проекти

Спорт, побут, вiдпочинок
Cпортивний комплекс
Палац Студентiв

Видання
Газета "Полiтехнiк"
Вiсник НТУ "ХПI"
Наукові журнали та
збірки НТУ "ХПІ"
Видавничий центр

Бiблiотека
Науково-технiчна
бiблiотека
Сайти бiблiотек
України

Вiдеоцентр

Профспiлка

Рiзне

Державнi закупiвлi

Асоцiацiя випускникiв

Рейтинги

 
   Лiчильник:
Ви 5,138,585 вiдвiдувач нашого серверу.

Сьогоднi 1,320 вiдвiдувачiв



















ФАКУЛЬТЕТ КОМП’ЮТЕРНИХ ТА IНФОРМАЦIЙНИХ ТЕХНОЛОГIЙ

Декан – професор ЗАПОЛОВСЬКИЙ Микола Йосипович.

Приймальна комісія – вечірній корпус, к. 6, 23, тел. (057) 707-69-56, web-сайт: www.kpi.kharkiv.edu/kit/, e-mail: bobyr@kpi.kharkov.ua.

Факультет "Комп’ютерні та інформаційні технології" був утворений в 2002 році у відповідь на нагальні потреби науково-технічного прогресу в напрямку сучасних інформаційних технологій в різних сферах людської діяльності. До складу факультету увійшли кафедри, які вже на протязі багатьох років вели підготовку фахівців в області розробки та застосування засобів комп’ютерної та мікропроцесорної техніки та програмного забезпечення, як прикладного, так і спеціалізованого. Одна з кафедр (кафедра "Обчислювальна техніка та програмування") є однією із основоположників розробки засобів обчислювальної техніки в Україні. Кафедри, що ввійшли до складу факультету, накопичили великий досвід щодо розробки та застосування сучасних інформаційних технологій, комп’ютерної та мікропроцесорної техніки, програмного забезпечення при використані різного рівня мов програмування, застосування сучасних математичних методів і пакетів прикладного програмного забезпечення для дослідження та проектування складних систем управління різними технологічними, соціальними та економічними об’єктами.

Система навчання фахівців ґрунтується на органічному поєднанні фундаментальної математичної підготовки з глибоким оволодінням комп’ютерної та мікропроцесорної техніки та сучасних інформаційних технологій.

Застосування навчальних сучасних технологій, широке впровадження обчислювальної техніки, засобів та програмного забезпечення при використані різного рівня мов програмування, застосування сучасних математичних методів і пакетів прикладного програмного забезпечення, активне застосування новітніх досягнень у галузях комп’ютерних та інформаційних технологій, використання сучасної аудіо- та відеотехніки, співробітництво з навчальними закладами Харкова, України, країнами співдружності та зарубіжними виробничими фірмами дають можливість готувати спеціалістів на рівні світових вимог. Факультет забезпечує можливість проходження виробничих практик та стажування у провідних науково-виробничих підприємствах Харкова, України та навчальних закладах Західної Європи під час навчання.

Факультет має розгалужену базу сучасної комп’ютерної техніки, яка налічує понад 220 персональних комп’ютерів 4-го покоління. Комп’ютерна база оновлюється практично кожні 2-3 роки. Кафедри факультету мають свої локальні інформаційні мережі з виходами в інформаційну мережу університету та в INTERNET.

Всі випускники факультету отримують направлення на роботу на підставі замовлень державних та приватних установ.

Загальна кількість викладачів – 98. З них: професорів 18 (в тому числі докторів технічних наук – 11, кандидатів технічних наук – 53), доцентів – 43.

Під час навчання студенти беруть участь у виконанні наукових розробок кафедр за замовленнями підприємств та наукових організацій.

Студенти приймають участь у Всеукраїнських та Міжнародних конференціях, олімпіадах, конкурсах та являються їх призерами, друкують свої статті у наукових виданнях. Студенти, що відзначились у навчанні та наукових досягненнях, отримують іменні стипендії: Президента України, Верховної Ради України, Харківської державної обласної адміністрації, Вченої Ради НТУ "ХПІ" та інші. Кращі студенти мають змогу після отримання кваліфікації магістра навчатися в аспірантурі та приймати участь в учбовому процесі та науковій роботі.

Факультет здійснює підготовку фахівців з 7 сучасних комп’ютерних спеціальностей за трьома кваліфікаційними рівнями: бакалавра, спеціаліста, магістра.


Напрям підготовки 6.050102 "Комп’ютерна інженерія".

Включає три спеціальності: "Комп’ютерні системи та мережі", "Системне програмування", "Спеціалізовані комп’ютерні системи".

Спеціальність "Комп’ютерні системи та мережі".

Підготовку проводить кафедра "Обчислювальна техніка та програмування". Телефон: (057) 707-61-65, web-сайт: http://users.kpi.kharkov.ua/vtp/, e-mail: geyko@kpi.kharkiv.ua.

Кафедра знаходиться у вечірньому корпусі, кімната 309.

Завідуючий кафедрою – професор ДОМНІН Фелікс Аркадійович.

Навчально – кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

бакалавр: бакалавр комп’ютерної інженерії;

спеціаліст: інженер системний аналітик;

магістр: інженер системний аналітик – дослідник.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри - 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній та заочній формі навчання.

Навчальною програмою передбачається підготовка інженерних і наукових кадрів для експлуатації, налагодження, застосування обчислювальних машин, комплексів, систем і мереж, для проектування програмних і апаратних засобів загального і спеціального призначення обчислювальних комплексів, систем і мереж, для проведення науково-дослідних робіт у цій області.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • проектування ЕОМ, комплексів, систем і мереж;
  • проектування засобів обчислювальної техніки і систем управління;
  • визначення правил експлуатації, оптимальних режимів і економічних аспектів експлуатації ЕОМ, комплексів, систем і мереж;
  • проведення розрахунків, зв'язаних з робочими характеристиками ЕОМ, комплексів, систем і мереж з метою вибору оптимальної структури і режимів;
  • контроль та діагностика засобів комп’ютерної техніки, захист інформації;
  • розробка, налагодження й експлуатація програмного забезпечення в різноманітних операційних системах та середовищах;
  • створення програмного забезпечення локальних, регіональних і міжнародних обчислювальних мереж.

Для придбання студентами навичок практичної роботи кафедра має в достатній кількості сучасну комп’ютерну техніку, що забезпечує індивідуальну роботу кожного студента. Виробнича практика проводиться на провідних підприємствах м. Харкова та України.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Комп’ютерна електроніка і схемотехніка; Архітектура комп’ютерів; Комп’ютерне моделювання; Системне програмування; Проектування Web–сайтів; Архітектура глобальних мереж; Комп’ютерна графіка; Комп’ютерні системи та мережі; Інтелектуальні комп’ютерні мережі; Проектування баз даних; Мікропроцесорні систем та їх програмування; Мікроконтролери; Системи автоматизованого проектування; Захист інформації.

Можливості працевлаштування: випускники можуть працювати в державних, спільних і малих підприємствах, інформаційних та обчислювальних центрах, банківських структурах, фірмах і компаніях, пов’язаних з розробкою і експлуатацією обчислювальної техніки і програмного забезпечення на основі сучасних інформаційних технологій. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом, надається можливість навчання в аспірантурі кафедри.


Спеціальність "Системне програмування".

Підготовку проводить кафедра "Обчислювальна техніка та програмування". Телефон: (057) 707-61-65, web-сайт: http://users.kpi.kharkov.ua/vtp/, e-mail: geyko@kpi.kharkiv.ua.

Кафедра знаходиться у вечірньому корпусі, кімната 309.

Завідуючий кафедрою – професор ДОМНІН Фелікс Аркадійович.

Навчально – кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

бакалавр: бакалавр комп’ютерної інженерії;

спеціаліст: інженер системний аналітик;

магістр: інженер системний аналітик – дослідник.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри - 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній та заочній формі навчання.

Навчальною програмою передбачається підготовка інженерних і наукових кадрів для професійного рішення задач розробки, використання, аналізу й удосконалення програмного забезпечення універсальних і проблемно-орієнтованих процесорів, серед яких - засоби програмної підтримки технічного забезпечення ЕОМ, комплексів, мереж, систем програмування і системи штучного інтелекту, системи автоматизації проектування і наукових досліджень, програми і спеціалізовані пакети для конкретних прикладних галузей.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • розробка програм підтримки обчислювальних процесів (модулів операційних систем);
  • розробка системних оброблювачів (систем програмування, редакторів і завантажників, операційних оболонок і ін.);
  • розробка програмних продуктів у середовищах промислових і комерційних пакетів, систем програмування, сучасних СУБД, експертних систем, систем штучного інтелекту й ін.;
  • створення програмного забезпечення локальних і глобальних обчислювальних мереж; автоматизація процесів проектування програмних продуктів;
  • автоматизація процесів проектування програмних продуктів;
  • захист програм і даних в обчислювальній системі від комп’ютерних вірусів і інших видів несанкціонованого доступу;
  • супровід, тестування, обслуговування програмних заходів між комп’ютерних комунікацій та мереж.

Для придбання студентами навичок практичної роботи кафедра має в достатній кількості сучасну комп’ютерну техніку, що забезпечує індивідуальну роботу кожного студента. Виробнича практика студентів проводиться на ведучих підприємствах м. Харкова й України.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Системне програмування; Архітектура комп’ютерів; Комп’ютерні мережі; Об’єктно–орієнтоване програмування; Системи штучного інтелекту; Операційні системи; Проектування програмних компонентів та комплексів; Комп’ютерна графіка; Інтелектуальні комп’ютерні системи; Програмування для глобальних мереж; Бази даних; Програмування мікропроцесорних та мікроконтролерних систем.

Можливості працевлаштування: випускники можуть працювати в державних, спільних і малих підприємствах, банківських структурах, фірмах і компаніях, зв’язаних з розробкою й експлуатацією обчислювальної техніки і програмного забезпечення на основі сучасних інформаційних технологій. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання при аспірантурі кафедри.


Спеціальність "Спеціалізовані комп’ютерні системи".

Підготовку проводить кафедра "Обчислювальна техніка та програмування". Телефон: (057) 707-61-65, web-сайт: http://users.kpi.kharkov.ua/vtp/, e-mail: geyko@kpi.kharkiv.ua.

Кафедра знаходиться у вечірньому корпусі, кімната 309.

Завідуючий кафедрою – професор ДОМНІН Фелікс Аркадійович.

Навчально – кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

бакалавр: бакалавр комп’ютерної інженерії;

спеціаліст: інженер системний аналітик;

магістр: інженер системний аналітик – дослідник.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри - 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній формі навчання.

Навчальною програмою передбачається підготовка кадрів для професійної роботи в галузі розробки медичної і технічної діагностики в нових умовах господарювання на основі потенційних можливостей штучного інтелекту, метрології, технічних засобів, контролю і прогнозування.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • проектування та експлуатація спеціалізованих комп’ютерних пристроїв і систем, в тому числі для галузі медичної діагностики;
  • розробка структурних, функціональних схем систем медичної і технічної діагностики;
  • розробка системного і проблемного програмного забезпечення при створенні систем медичної і технічної діагностики;
  • розробка і використання спеціалізованого і загального програмного забезпечення при створенні систем медичної і технічної діагностики;
  • експлуатація програмного забезпечення комп’ютерних систем медичної і технічної діагностики;
  • розробка програмного забезпечення для автоматизованого контролю діагностичних систем.

Кафедра має в достатній кількості сучасну комп’ютерну техніку, що забезпечує індивідуальну роботу кожного студента. Кафедра організує навчання на базі міських лікарень, для проведення занять залучаються ведучі фахівці в галузі медицини міста Харкова. Виробнича практика студентів проводиться в медичних установах і ведучих підприємствах м. Харкова й України.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Архітектура комп’ютерів; Системний аналіз та комп’ютерне моделювання; Системне програмне забезпечення; Системи штучного інтелекту; Проектування Web – сайтів; Комп’ютерна графіка; Комп’ютерні системи діагностики; Інтелектуальні комп’ютерні системи; Програмування для глобальних мереж; Проектування баз даних; Програмування мікропроцесорних систем; Мікро контролери.

Можливості працевлаштування: випускники можуть працювати в державних, спільних і малих медико-біологічних центрах, лікарнях, поліклініках, лабораторіях науково-дослідних, конструкторських, проектних і промислових підприємствах, що займаються розробкою та експлуатацією діагностичних систем на базі комп’ютерної техніки, а також на будь-яких підприємствах, що використовують комп’ютерну техніку. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання при аспірантурі кафедри.


Напрям підготовка 6.040303 "Системний аналіз".

Спеціальність 8.04030302 "Системи і методи прийняття рішень".

Підготовку проводить кафедра "Системи інформації". Телефон: (057) 707-66-18, web-сайт: http://users.kpi.kharkov.ua/si1/, e-mail: saa@kpi.kharkiv.ua.

Кафедра знаходиться у вечірньому корпусі, кімната 4.

Завідуючий кафедрою – професор СЕРКОВ Олександр Анатолійович.

Навчально-кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

бакалавр: з системного аналізу;

спеціаліст: інженер системний аналітик;

магістр: інженер системний аналітик – дослідник.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри - 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній та заочній формі навчання.

Навчальною програмою передбачається підготовка інженерних і наукових кадрів які можуть працювати у різних галузях професійного використання сучасної обчислювальної техніки та мереж Internet, використання методів прийняття науково обґрунтованих рішень за допомогою експертних систем, використання новітніх інформаційних технологій та для проведення науково-дослідних робіт у цій області.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • розробка програм на мовах об’єктно-орієнтованого, логічного, функціонального програмування – С, С++, Prolog, Lisp;
  • використаня сучасних візуальних засобів розробки програмних систем;
  • виконання системного аналізу предметної області та проектування інформаційних систем з застосуванням CASE-засобів;
  • розробка та адміністрування корпоративних та глобальних комп’ютерних мереж, виконання програмного захисту інформації;
  • розробка Інтернет-додатків та розподілених інформаційних систем;
  • проектування та розробка експертних систем для прийняття науково-обгрунтованих рішень у галузях маркетингу, менеджменту, інноваційної діяльності.

Для придбання студентами навичок практичної роботи кафедра має в достатній кількості сучасну комп’ютерну техніку, що забезпечує індивідуальну роботу кожного студента. Виробнича практика студентів проводиться на провідних підприємствах м. Харкова та України.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Основи системного аналізу; Теорія та проектування алгоритмів; Алгоритмічні мови та об’єктно-орієнтоване програмування; Організація баз даних та знань; Архітектури комп’ютерних систем та мереж; Методи та засоби комп’ютерних інформаційних технологій; Алгоритмічні мови систем штучного інтелекту; Системне програмування і операційні системи; Основи автоматизованого проектування складних об’єктів та систем; Методи та заходи захисту інформації.

Можливості працевлаштування: випускники можуть працювати в будь-якій сфері інформаційної діяльності в державних, спільних і малих підприємствах, банківських структурах, фірмах і компаніях, у яких використовуються сучасні інформаційні технології, засоби телекомунікації і комп'ютерна техніка. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання при аспірантурі кафедри.


Напрям підготовки 6.050101 "Телекомунікації".

Спеціальність "Телекомунікаційні системи та мережі".

Підготовку проводить кафедра "Системи інформації". Телефон: (057) 707-66-18, web-сайт: http://users.kpi.kharkov.ua/si1/, e-mail: saa@kpi.kharkiv.ua. Кафедра знаходиться у вечірньому корпусі, кімната 4.

Завідуючий кафедрою – професор СЕРКОВ Олександр Анатолійович.

Навчально – кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

бакалавр: бакалавр телекомунікації;

спеціаліст: інженер системний аналітик;

магістр: інженер системний аналітик – дослідник.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри - 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній формі навчання.

Навчальною програмою передбачається підготовка інженерних і наукових кадрів які можуть працювати у різних галузях розробки та професійного використання сучасних телекомунікаційних систем та мереж в тому числі мереж Internet, використання методів прийняття науково обґрунтованих рішень за допомогою експертних систем, використання новітніх інформаційних технологій та для проведення науково-дослідних робіт у цій області.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • використання сучасних засобів мобільного, радіорелейного і супутникового зв’язку, а також теле- та радіомовлення, кабельного телебачення;
  • проектування та експлуатація, забезпечення надійності і живучості комунікаційних систем і мереж Іnternet;
  • рішення проблем захисту інформації технічними та програмними засобами;
  • застосування новітніх інформаційних технологій зв'язаних з обробкою текстової, графічної та аудіо відеоінформації.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Системи мобільного зв’язку та їх програмне забезпечення; Теоретичні основи комунікації; Захист інформації в телекомунікаційних системах; Основи поштового зв’язку; Основи побудови приймально – передавальних пристроїв; Інформаційні технології з обробки текстової, графічної та аудіо відеоінформації; Комп’ютерна схемотехніка; Комп’ютерні системи та мережі; Лінії передачі; Телекомунікаційні та інформаційні мережі; Цифрова обробка сигналів; Системи радіо і телевізійного мовлення.

Можливості працевлаштування: випускники можуть працювати в будь-якій сфері інформаційної діяльності в державних, спільних і малих підприємствах, банківських структурах, фірмах і компаніях, у яких використовуються сучасні інформаційні технології, засоби телекомунікації і комп'ютерна техніка. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання при аспірантурі кафедри.


Спеціальність 8.18010011 "Інтелектуальна власність".

Підготовку проводить кафедра "Інформатика та інтелектуальна власність". Тел. (057) 707-67-47, (057) 706-27-49, web-сайт: http://khpi-iip.mipk.kharkiv.edu/, e-mail iip@mipk.kharkiv.edu.

Кафедра знаходиться у адміністративно-господарчому корпусі, 2 під’їзд, 305.

Завідуючий кафедрою – професор СОЛОЩУК Михайло Миколайович.

Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

на рівні бакалавра: бакалавр комп’ютерних наук;

на рівні спеціаліста: інженер системний аналітик, менеджер інтелектуальної власності;

на рівні магістра: інженер системний аналітик, дослідник з інтелектуальної власності.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки (напрямок: комп’ютерні науки); фахівці -5,5 років; магістри – 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній та заочній формі навчання.

Випускники кафедри підготовлені до роботи як програмісти, розробники програмного забезпечення і баз даних, орієнтованих на комерційне використання. Як фахівці з інтелектуальної власності (ІВ) вони забезпечують інформаційно-аналітичну підтримку інновацій, експертизу, набуття, правовий захист прав ІВ, їх оцінку, ліцензування, трансфер та використання у господарчому обігу.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • використання новітніх інформаційних технологій;
  • патентно – ліцензійна та інформаційна діяльність;
  • розробка, застосування та впровадження математичних методів та математичного моделювання при розв’язанні задач в промисловості, техніці, економіці, управлінні, а також у теоретичних та прикладних наукових дослідженнях;
  • комерціалізація та запуск у громадянсько-правовий та товарний обіг об’єктів ІВ, у тому числі програмного забезпечення ЕОМ, баз даних та інформаційно-управляючих систем;
  • виконання досліджень, розробка, експертиза, оцінка, правовий захист, впровадження та моніторинг використання об’єктів ІВ;
  • захист програмного забезпечення з метою його комерційного використання;
  • техніко-економічне обґрунтування та складання технічних завдань розробки об’єктів ІВ.

Для придбання студентами навичок практичної роботи кафедра має в достатній кількості сучасну комп’ютерну техніку що забезпечує індивідуальну роботу кожного студента. Виробнича практика студентів проводиться на ведучих підприємствах м. Харкова й України.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Основи системного аналізу; Теорія та проектування алгоритмів; Алгоритмічні мови та об’єктно-орієнтоване програмування; Організація баз даних та знань; Архітектури комп’ютерних систем та мереж; Технологія оброблення структурованої та неструктурованої інформації; Методи та засоби автоматизованого проектування програмних систем та мобільного програмного забезпечення; Патентно-кон’юнктурні дослідження, експертиза, конкурентоспроможність та охорона промислової власності; Право інтелектуальної власності; Управління, економіка, використання та захист прав інтелектуальної власності.

Можливості працевлаштування. Випускники можуть працювати в державних, спільних і малих підприємствах, банківських структурах, фірмах і компаніях, пов’язані перш за все з комерціалізацією та запуском у громадянсько-правовий та товарний обіг об’єктів ІВ, у тому числі програмного забезпечення. Випускники кафедри працюють спеціалістами у сфері комп’ютерних технологій (інженери, програмісти, менеджери проектів, системні адміністратори) та у сфері інтелектуальної власності на підприємствах "Validio", "Nix Solutions", ВАТ "Турбогаз", ТОВ "Горизонт", ТОВ "Патентно – правова агенція" "Аргента", Національний науковий центр "Інститут експериментальної і клінічної медицини", НТУ "ХПІ" та в інших установах і на підприємствах.

Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання при аспірантурі кафедри.


Спеціальність 8.18010015  "Консолідована інформація"

Підготовку проводить кафедра "Інформатика та інтелектуальна власність".

Тел./факс: (057) 707-67-47, 706-27-49, web-сайт: http://khpi-iip.mipk.kharkiv.edu/,  E-mail: iіp@mipk.kharkiv.edu.

Кафедра знаходиться: адмінкорпус, другий під’їзд, 3-й поверх, к.305

Завідуючий кафедрою - проф. СОЛОЩУК Михайло Миколайович

Освітньо-кваліфікаційнй рівні випускників: бакалавр, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

на рівні бакалавра: бакалавр комп’ютерних наук;

на рівні магістра: інженер системний аналітик, дослідник з консолідованої інформації.

Термін навчання: бакалавр – 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри – 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній формі навчання.

Випускники кафедри підготовлені до роботи як програмісти, розробники програмного забезпечення і баз даних, орієнтованих на комерційне використання. Як фахівці з консолідованої інформації вони забезпечують інформаційно-аналітичну підтримку інновацій, експертизу, прогнозування, оцінку інновацій, ліцензування, трансфер та використання у господарчому обігу.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • використання новітніх інформаційних технологій;
  • розробка, застосування та впровадження математичних методів та математичного моделювання при розв’язанні задач в промисловості, техніці, економіці, управлінні, а також у теоретичних та прикладних наукових дослідженнях;
  • комерціалізація та запуск у громадянсько-правовий та товарний обіг програмного забезпечення ЕОМ, баз даних та інформаційно-управляючих систем;
  • захист програмного забезпечення з метою його комерційного використання;
  • забезпечення своєчасної та в необхідній формі консолідацію інформації та інформаційних ресурсів для підтримки прийняття рішень;
  • техніко-економічне обґрунтування та складання технічних завдань розробки об’єктів консолідованої інформації.

Для придбання студентами навичок практичної роботи кафедра має в достатній кількості сучасну комп'ютерну техніку що забезпечує індивідуальну роботу кожного студента. Виробнича практика студентів проводиться на ведучих підприємствах м. Харкова й України.

Основні спеціальні навчальні дисципліни: Основи системного аналізу; Теорія та проектування алгоритмів; Алгоритмічні мови та об’єктно-орієнтоване програмування; Організації баз даних та знань; Інформаційні технології організації бізнесу, Прикладний інформаційний аналіз, Технології та засоби консолідації даних, Технології інформаційного менеджменту, Консолідація і аналіз фінансово-економічної та маркетингової інформації, Сервісно-орієнтовані технології інтеграції інформації, Проектування консолідованих інформаційних ресурсів та систем.

Можливості працевлаштування. Випускники можуть працювати в державних, спільних і малих підприємствах, банківських структурах, фірмах і компаніях пов’язаних з накопичуванням, структуруванням, систематизуванням даних та розробленням стратегічного планування та прогнозування. Випускники кафедри працюють спеціалістами у сфері комп’ютерних технологій (інженери, програмісти, менеджери проектів, системні адміністратори) на підприємствах "Validio", "Nix So-lutions", ВАТ "Турбогаз", ТОВ "Горизонт" та в інших установах і на підприємствах. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання в аспірантурі кафедри.


Напрям підготовки 6.050803 "Акустотехніка".

Спеціальність 8.05080302 "Відео-, аудіо та кінотехніка".

Підготовку проводить кафедра " Мультимедійних інформаційних технологій та систем". Телефон: (057) 707-69-97, web-сайт: http://www.kpi.kharkiv.edu/vak//, e-mail: politex_kvp@mail.ru.

Кафедра знаходиться в навчальному корпусі У-4, кімната № 32.

Завідуючий кафедрою – професор ПОРОШИН Сергій Михайлович.

Навчально – кваліфікаційні рівні випускників: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Випускникам надається кваліфікація:

бакалавр: бакалавр акустотехніки;

спеціаліст: інженер з акустотехніки

магістр: магістр з акустотехніки.

Термін навчання: бакалаври - 4 роки; фахівці - 5,5 років; магістри 6 років.

Передбачено підготовку на бюджетній та на контрактній основі на денній формі навчання.

Навчальною програмою передбачається підготовка інженерних і наукових кадрів, які можуть працювати у галузях кінематографії та випуску відеопродукції, радіомовлення та телебачення, виробництва та демонстрації фільмів, виробництва устаткування для радіомовлення, телебачення та кінематографії, ремонту аудіо- та відеоапаратури.

Основні напрямки діяльності фахівця:

  • розробка устаткування на основі засобів обчислювальної та мікропроцесорної техніки та його програмного забезпечення для радіомовлення, телебачення та кінематографії;
  • організація виробництва устаткування для радіомовлення, телебачення та кінематографії та керувати ним з використанням сучасних інформаційних технологій;
  • встановлення та експлуатація відео-, кінообладнання кінотеатрів, відео клубів та апаратно-студійних комплексів;
  • розробка, встановлення та експлуатація систем відео нагляду;
  • експлуатація і ремонт аудіо- та відеоапаратури;
  • визначення технічного стану фільмокопій та відео копій, економічної ефективності роботи майстерень з ремонту відео-, кінообладнання та засобів кіно-, відео та аудіо обладнання.

Лабораторні заняття студентів проходять на базі відеоцентру НТУ "ХПІ", обладнаного сучасною комп’ютерною, відео-, аудіо- та кінотехнікою. Практичні навички студенти закріплюють у телекомпанії "Приват TV".

Основні спеціальні навчальні дисципліни: акустичне обладнання студій та залів; звукове та телевізійне мовлення; відеотехніка та телебачення; запис та відтворення сигналів; методи та системи обробки сигналів та зображень; вимірювання на звукових та ультразвукових частотах; пристрої формувань великих зображень; теорія інформації та кодування.

Можливості працевлаштування: об’єктом діяльності випускників є кінематографія, радіомовлення та телебачення, підприємства та організації, що займаються розробкою, виробництвом та ремонтом апаратури для запису та відтворення звуку і зображення, виробництвом та демонстрацією фільмів, а також науково-дослідні і лікувальні заклади, енергетика, транспорт, зв'язок, кіностудії, телецентри, відеосалони, підготовка та проведення шоу-заходів. Випускникам, які мають схильність до науково-дослідної діяльності та які успішно закінчили навчання за фахом надається можливість навчання при аспірантурі кафедри. 


last update 25.07.2011 16:05:34

Все права на размещенную информацию принадлежат Национальному техническому университету
"Харьковский политехнический институт" © 1997-2011

сЙПЮХМЯЙХИ юМЦКХИЯЙХИ пСЯЯЙХИ НТУ "ХПI" НАУКА НАВЧАННЯ АБIТУРIEНТ МIЖНАРОДНI ЗВ'ЯЗКИ