This version of the page http://www.novadoba.org.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-14. The original page over time could change.
:: "Нова Доба" - Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін ::
  • Фотогалерея
    • Партнери
      • Публікації
        • Журнал "Доба"
      • Громадянська освіта
        • Євроклуби України
        • Молодіжна рада
        • Акція "Громадянин"
        • "Живи за правилами"
        • "Ми – громадяни України"
        • Молодь та ЗМІ
        • "Вчимося бути громадянами"
      • Історична освіта
        • Методичні розробки
        • Конкурс "Слідами історії"
        • Історія епохи очима людини
        • "Назустріч пам'яті"
        • Багатокультурна історія
        • "Разом на одній землі"
      • Про нас
        • Статут
        • Членство
        • Правління
        • Контакти

      Навчальні семінари

      З-5 липня 2011 року у м. Ужгород, Асоціація «Нова Доба» проводила два семінари, котрі стосуються проблеми реалізації інтеркультурного підходу у системі історичної освіти України.Перший семінар проводився для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, які залучалися до розробки навчальних матеріалів у рамках авторської кампанії по створенню матеріалів посібника для учнів «Разом на одній землі. Історія України багатокультурна»

      Учасниками другого семінару були викладачі та студенти ВНЗ, які працюють над удосконаленням та апробацією матеріалів навчального модуля «Нові підходи до історичної освіти в умовах багатокультурного суспільства» для студентів історичних факультетів університетів та системи післядипломної педагогічної освіти України.

      Семінари проводилися автономно один від другого за окремими програмами, відповідно до специфіки поставлених завдань. Водночас проведені дві спільні сесії стали доброю нагодою для професійного спілкування та обміну досвідом між педагогами, які працюють у системі загальноосвітньої та вищої історичної освіти.

      Програма семінару для вчителів
      Програма семінару для викладачів та студентів ВНЗ
      Фото



      ОСВІТНІЙ ВІЗИТ ДО ЧЕХІЇ

      З 13 по 19 червня 2011 року делегація українських педагогів – членів Всеукраїнської асоціації учителів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба», координаторів та активних учасників суспільної акції школярів України «Громадянин» на запрошення Асоціації з міжнародних питань (АМО) перебувала з візитом у Чехії.






      Суспільна акція "Громаданин"

      13 травня 2011 року м. Києві, на площі перед пам'ятником М. Грушевському та у Київському Будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відбувся одинадцятий щорічний фінал Суспільної акції школярів України "Громадянин-2011".

      У цьому заході взяли участь молодіжні команди-переможців акції з різних регіонів України, представники урядових структур України, громадськість, преса.

      Програма
      Фото



      Міжнародний Форум «Історичної Майстерні Європи»

      20-25 червня 2011 р. м. Київ
      До 70-ї річниці з початку війни нацистської Німеччини проти Радянського Союзу, Німецький Федеральний Фонд «Пам'ять, Відповідальність та Майбутнє» та Інститут Глобальних та Європейських Студій м. Лейпцига вперше в Україні 20-25 червня 2011 р. проведуть Міжнародний Форум «Історичної Майстерні Європи» на тему «1941 рік: німецька нищівна війна в Україні та її учасники».

      Детальніше



      Часопис "Доба"

      Вийшов з друку черговий номер часопису з історичної та громадянської освіти «Доба» за 2011 рік. Видання адресується вчителям історії та громадянської освіти, науковцям, викладачам та студентам історичних факультетів.

      Частина 1
      Частина 2

      Бажаючим отримати видання поштою, просимо надсилати заявку.
      Журнал не надсилається на приватні адреси, а лише на адреси навчальних закладів.



      Конкурси "Слідами історії"

      16 квітня 2011 року у Київському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відбулася церемонія нагородження переможців восьмого конкурсу учнівських пошукових робіт «Слідами історії» на тему: «Україна – новий берег життя. Міграції в історії України». Учасниками фінального заходу стали представники 30 команд, переможців конкурсу, а також вчителі консультанти, гості.

      Список переможців
      Фото



      Фінал Конкурсу "Слідами історії"

      З 1 вересня 2010 по 15 лютого 2011 року в Україні тривав історичний конкурс учнівських пошукових проектів «Слідами історії», на тему «Україна- новий берег життя. Міграції в історії України».
      8 квітня 2011 р. в Київському Будинку вчителя відбудеться заключний етап конкурсу.
      У заході візьмуть участь 30 команд- переможців конкурсу та вчителі-консультанти, а також запрошені гості, преса.

      Конкурс проводився Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» у рамках EUSTORY, міжнародної мережі молодіжних історичних конкурсів.



      Суспільна акція "Громаданин"

      До 30 березня 2011 року триває Суспільна акція школярів України «Громадяин». Захід проводиться Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» у рамках Міжнародної програми обмів з громадянської освіти «CIVITAS International». Останній термін надсилання інформації про проект – 30 березня 2011 р.

      Фінал Акції «Громадянин» відбудеться 13 травня 2011 р. у Київському Будинку Вчителя.



      Конкурси "Слідами історії"

      Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» оголошує результати восьмого конкурсу учнівських історичних проектів «СЛІДАМИ ІСТОРІЇ» на тему: УКРАЇНА – НОВИЙ БЕРЕГ ЖИТТЯ. МІГРАЦІЇ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ.

      Учасники конкурсу
      Переможці конкурсу



      Конкурс на участь у роботі авторського колективу

      ДО УВАГИ НАУКОВЦІВ, ВИКЛАДАЧІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ІНСТИТУТІВ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

      Конкурс на участь у роботі авторського колективу із створення матеріалів навчального модуля «Нові підходи до історичної освіти в умовах багатокультурного суспільства» для студентів історичних факультетів університетів та системи післядипломної педагогічної освіти України.
      У 2011 році Асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» реалізує проект щодо створення навчального модуля для студентів історичних факультетів України на тему: «Нові підходи до історичної освіти в умовах багатокультурного суспільства».

      Детальніше
      Аплікаційна форма