...












Корпоративний музей ПАТ "Прикарпаттяобленерго



Для перегляду панорами Вам необхідно встановити Flash Player
Завантажити Flash Player http://get.adobe.com/ru/flashplayer/


Історію творимо разом

Музей історії електрифікації Прикарпаття було відкрито в Івано-Франківську у серпні 2010 року у рамках відзначення 80-річчя з часу заснування ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Адже саме 16 серпня 1930 року розпочала свою роботу попередниця підприємства Станиславівська електростанція. Музей розташувався у новому адмінкорпусі за тією ж адресою, де колись функціонувала міська електрівня (сучасна вулиця Індустріальна, 34).

Корпоративний музей створено з метою дослідження історії підприємства, збереження цінних експонатів та утвердження високого іміджу ПАТ «Прикарпаттяобленерго» через просвітницьку роботу.

Експозиція музею поділяється на дві тематичні частини, що підкреслюється особливостями дизайну приміщення тощо. Одна частина, оформлена у стилі ретро, розкриває історію поширення електроенергії на Прикарпатті. Інша, виконана у новітньому стилі - розповідає про сучасні досягнення підприємства. У музеї зберігаються документи, фотографії, нагороди та інші відзнаки різних років, експонати раритетного та сучасного обладнання, які демонструють розвиток електроенергетики краю.

Відвідувачі з першої ж миті перебування в музеї занурюються в особливу атмосферу минувшини. В першу чергу цьому сприяє великий макет залізничного вокзалу Івано-Франківська, де у 1897 році вперше було ввімкнено перше в місті електроосвітлення.

Експозиція цієї частини розповідає також про інші електрифіковані будівлі міста початку ХІХ століття, перші електричні ліфти, вуличне освітлення та інші факти ранньої електрифікації Прикарпаття. У музеї можна побачити зразки побутових електричних приладів різних років минулого століття.

Цікавою для відвідувачів є також експозиція, присвячена винахідникам у сфері електротехніки. А на виставці лічильників електроенергії можна простежити розвиток такої галузі електроенергетики, як виробництво лічильників. У колекції зібрані прилади, які виготовлені в різні часи у різних країнах Європи.

Історію підприємства розкривають чотири стенди, що відтворюють основні події за період з 1930 до 2010 року – від налагодження роботи Станиславівської електростанції до часів корпоратизації та приватизації компанії, а також стенди про керівників підприємства та енергетичні династії.

Для створення стендів і вітражів, вітрин та макетів використані найсучасніші матеріали і технології. По завершенні екскурсії кожен бажаючий може пройти своєрідний тест на великому моніторі з інтерактивною плівкою.

Корпоративний музей – це не тільки осередок історичної спадщини, але й центр сучасного культурного життя компанії, який сприяє популяризації професії енергетика.

Замовити групові екскурсії (на 10 чол.) у музей можна за телефоном (0342) 59-42-64.



© ПАТ "Прикарпаттяобленерго" - 2011
Сайт ПАТ "Прикарпаттяобленерго" працює з 13.07.2001 року.



Річний звіт ПАТ «Прикарпаттяобленерго 2010»


Call-центр
ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
                           Новини в Україні

12.08.11 Київенерго збільшила чисті збитки до 397,6 млн грн

10.08.11 Київенерго започаткувала електронну абонкнижку

09.08.11 "Дніпроенерго" залучить 1,8 млрд. грн. кредитів на реконструкцію трьох енергоблоків

05.08.11 Будівельні конструкції енергоблоків Х3/Х4 можуть експлуатуватися ще 75 років - експерт

04.08.11  Україна та ЄІБ погодили фінансову угоду на будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська на 175 млн євро

01.08.11 НКРЕ спростила видачу і переоформлення ліцензій

29.07.11 «Донбасенерго» завершило перше півріччя з прибутком у 2,8 млн грн.

27.07.11 В Україні через негоду знеструмлено 319 населених пунктів