This version of the page http://lead9.com/?p=149 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-10. The original page over time could change.
LEAD9 Mobile Marketing. Агенція мобільного маркетингу. Агентство мобильного маркетинга. SMS promo, Mobile web-sites, iPhone, Android Mobile Applications

Український iPhone-Андроїдний коллайдер

Share

Стрімкий розвиток технологій, зокрема – мобільних телефонів, призводить до появи все нових можливостей для маркетологів. Міцний альянс високій швидкості мобільного інтернету і відносній його дешевизни стали головною причиною того, що українці все більше часу проводять у мережі. Дані факти не варто ігнорувати при складанні маркетингових кампаній, також як і необхідно враховувати специфіку – який вік користувачів, яке їх поведінка при отриманні реклами, який телефон і операційну систему вони використовують.

Відповіді на перші два питання одержати не так просто, принаймні об’єктивних даних існує небагато. Інформація ж щодо платформи, на якій працює телефон більш важлива для визначення методів подачі рекламної інформації цільової аудиторії. Багато великих інтернет-портали створили мобільну версію сайту, розробляють програми для онлайн-трансляції новин.

Проведені в травні 2010 року компанією Stanfy дослідження показали, що найбільший сегмент ринку мобільних платформ Україні на даний момент займає Symbian (57,2%), далі йдуть Windows Mobile (18,6%), iPhone (4,5%) і Android ( 1,2%).

Широке поширення Symbian обумовлено використанням телефонів Nokia більшим шаром населення, однак тенденція постійно змінюється на користь iPhone і Android. З опитаних 1000 чоловік, 155 не знали, яка система встановлена в їхньому апараті, Android ж використовують виключно чоловіки.

У кількісному відношенні, розподіл має такий вигляд:

* Symbian – 1.3 млн;
* Windows Mobile – 420 тис;
* IPhone – 102 тис.;
* Android – 26 тис.

За даних мобільних операторів (були опитані фахівці компаній Life:), МТС-Україна і Київстар), співвідношення між iPhone і Android дорівнює приблизно 10:1. За проведеним дослідженням компанією МТС, виявлено, що з 37000 телефонів виробництва Apple (які офіційно в Україні не продаються), 42,5% становили моделі 3G, ще 32,4% – 2G.

Найбільш поширеними апаратами, що працюють на платформі Android стали HTC (54%) і Samsung (36,7%).

Демографія користувачів

Гендерне співвідношення користувачів демонструє, що iPhone використовують як чоловіки (51%), так і жінки (49%), а Android – виключно представники сильної статі.

Середній вік користувачів Android становить 37 років, тоді як iPhone воліє молодь (люди до 29 років).

Експерти з компаній-мобільних операторів прогнозують зростання популярності платформ iPhone і Android, причому остання може розвиватися навіть більш швидкими темпами, адже її використовують багато телефонів.

У результаті даного дослідження можна зробити наступний висновок: для ефективної кампанії в сфері мобільного маркетингу необхідно постійно проводити моніторинг рівня розвитку технологій на ринку, який включає в себе не тільки кількісні показники використання різних платформ, але і прояснює демографічну картину користувачів, а також їх переваги і інтереси. Все це необхідно для забезпечення якісної взаємодії компаній з їх споживачами, а також комфорту користувачів для формування та підтримки їхньої лояльності до бренду.



Дивитися презентацію у повному обсязі. Інші презентації LEAD9.