This version of the page http://kpi.ua/student (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-10. The original page over time could change.
Студенти КПІ | Національний технічний університет України

Студенти КПІ

Магістри – стипендіати Президента України

У тому, що літо – гаряча пора нинішні шестикурсники пересвідчилися не лише за шкалою термометра, який стійко тримається на 30-градусній позначці, але й відчули, що це час напруженої роботи: завершення та захист магістерських робіт. Серед цьогорічних магістрів-випускників є й п'ятеро стипендіатів Президента України. Вони удостоїлися цього матеріального заохочення за відмінне навчання та творчі здобутки.

Дні КПІ 2011 [відео]

Один з наймасовіших та найпопулярніших заходів на теренах нашого університету – це Дні КПІ. Уже стало традицією, що кожної весни протягом тижня на території університету проходить низка культурно-масових заходів у рамках вшанування рідного КПІ. Не став винятком і цей рік.

Стипендіати ректора 2011 з ІТС

Наука – натхнення для молоді… Ці слова є девізом для студентів і викладачів Навчально-наукового інституту телекомунікаційних систем. Більшість майбутніх науковців долучаються до науково-дослідної роботи ще на 3-4 курсах: беруть участь у предметних олімпіадах, наукових семінарах та міжнародних науково-технічних конференціях. Для тих, хто поринув у науку, прагне зробити свій внесок в її розвиток, присвячує їй свій вільний час та завзято працює над собою, стипендія ректора є достойною винагородою.

У 2011 році в ІТС стипендіатами ректора стали: О.Фігурна, А.Власенко, Т.Існюк та О.Згурський.

Іноземні студенти КПІ на святі в Переяславі

Важливою подією для студентів міжнародного факультету стало привітання ректора М.З.Згуровського на засіданні Вченої ради іноземним громадянам – студентам НТУУ "КПІ" та вручення їм диплома Головного управління освіти і науки Київської облдержадміністрації за активну участь у фольклорно-етнографічному фестивалі "Дитинства пісня Великодня". Для них велика честь отримати нагороду на такому поважному зібранні та потиснути руку ректору, а все починалося традиційно...

Естафета здоров’я 2011

З 10 по 15 травня в студмістечку пройшла “Естафета здоров’я”. У рамках заходу 10 травня відбулася презентація соціальної акції "Маршрут безпеки", направленої на пропаганду здорового способу життя і безпеки. Глядачам було представлено проекти, у яких пропонувалося пройти тестування на ВІЛ та вірусні гепатити, взяти участь в конкурсі соціальної реклами та малюнків на асфальті "Впливай на світ" та у велопробігу "За здоровий образ життя", різноманітних спортивних змаганнях.

Навчання – це наполеглива праця [Антон Шантир, студент ФАКС]

Традицією стали розповіді про студентів НТУУ "КПІ", які отримують стипендію Президента України. Особливо цікаво спілкуватися зі старшокурсниками, адже вони вже визначились, чим займатимуться після закінчення університету, й можуть оцінити пройдений шлях. На наші запитання відповів Антон Шантир, студент ФАКС.

– Антоне, що спонукало тебе обрати Київську політехніку для здобуття вищої освіти?

Ними пишається ФММ [стипендіатки ректора 2011]

Щосеместру студенти ФММ збирають чималу кількість відзнак і нагород за свою старанність та успішність. Чи не найбільшу в університеті.  Сьогоднішня розповідь – про стипендіаток ректора: красунь, розумниць і просто чудових дівчат.

Стипендіат президента України [Георгій Васильєв]

Брати приклад потрібно з найкращих, тільки завжди хочеться знати, як ці найкращі досягають свого успіху. Ми попросили поділитися думками з цього приводу студента-шестикурсника ХТФ, стипендіата Президента України, Георгія Васильєва.

Горлицький Лев Ізраїлевич. Творець зброї перемоги

Сучасна війна – це не тільки війна танків, літаків, живої сили, це, поряд з усім іншим, ще війна наукових лабораторій.

Академік І.В.Курчатов

Лев Ізраїлевич Горлицький –  один із першопрохідців створення нового виду зброї – самохідних артилерійських установок (САУ). Він головний конструктор САУ: СУ-122, СУ-85, СУ-100, які були взяті на озброєння в 1942–1944 роках і зарекомендували себе як дуже ефективні бойові машини.

Найрозумніший вчиться на ФІОТ [Олег Олійник]

8 березня 2003 р. відбулася подія хоч і не світового рівня, але така, що змінила життя багатьох маленьких українців і росіян, – уперше в національному телеефірі з’явилася передача «Найрозумніший». Вся Україна спостерігала за тим, як юні вундеркінди змагаються на полі інтелектуальної битви – бути розумним стало модно. Учасників перших передач я, наприклад, знала усіх, за деяких з них (звичайно ж, українців) особливо вболівала, але тим більшим було моє здивування, коли я для себе відкрила, що вже два роки як товаришую з однією з перших знаменитостей «Найрозумнішого», а нині студентом ФІОТ Олегом Олійником.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • далі ›
  • в кінець »