This version of the page http://www.ut.net.ua/News/13821 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-06. The original page over time could change.
В Україні видали нову мапу Голодомору - Новини - Український тиждень
Субота, 6 серпня Мобільний RSS
Укр Eng
Увійти
НовиниПолітикаЕкономікаСвітСуспільствоКультураІсторіяПодорожіКолонкиАрхівЖурналПошук
1 липня, 2010 15:03
-25

В Україні видали нову мапу Голодомору

В Україні презентували унікальне картографічне видання «Україна. Голодомор 1932–1933»

На карті позначено, зокрема, населені пункти, мешканці яких найбільше потерпіли від Голодомору, а також місця поховань та споруджені меморіали на вшанування пам’яті жертв голоду 1930-х років.

До картографічного видання «Україна. Голодомор 1932–1933» увійшли, зокрема, карта з показниками смертності від Голодомору, а також карта «Селянські заворушення у 1930 році».

На звороті карти – історична довідка «Голодомор 1930-х років в Україні: причини й механізми геноциду», де наводяться найважливіші дані щодо голодної трагедії: від перших вказівок радянської влади щодо вилучення зерна в українських селян до приблизних підрахунків померлих.

Видання підготоване за сприяння Українського інституту національної пам’яті.

На думку керівника інституту національної пам’яті Ігоря Юхновського, видання в Україні карти про Голодомор – значна подія.

«Україна пережила величезні трагедії у своєму житті. Випуск такої карти є дуже важливим явищем, яке має нагадати нам усім, що ми насправді – безсмертна нація, яка пережила страшні катаклізми», – сказав Юхновський.
На початку цього року іншу схожу карту «На початку цього року іншу схожу карту «Голодомор – геноцид українців» видав у Львові благодійний фонд «Україна-Русь».

» видав у Львові благодійний фонд «Україна-Русь».

 

 

Радіо Свобода

Поділитися|
Реклама
Інші новини Коментовані
Український друкований часопис «Тиждень»
№ 32 (197)
уже в продажу
Коментарі
Наразі немає жодного коментаря
Коментарів: 0 — Додати коментар
 
вакансии администратор ресторана Днепропетровск погода в Медвежегорске игры теннис Джо Пантольяно история любви смарт
©2007-2011 «Український тиждень»
Передрук або будь-яке інше комерційне використання сайту можливе лише з дозволу редакції. Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентства «Українські новини» та «УНІАН», в будь-якому випадку суворо заборонено.
Зворотний зв'язок
Рекламодавцям
Передплата
Про видання
Мобільна версія
RSS
Інформер
E-mail розсилка