This version of the page http://www.viche.lutsk.ua/index/2924 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-30. The original page over time could change.
Газета "Вiче-інформ" ::: Статтi газети "Вiче-інформ"
   
Сьогоднi: 30.07.2011
Вiдвiдано разiв: 329048
 
СТАТТI АРХIВ ОПИТУВАННЯ ПОШУК ПРО НАС  
Роздiли сайту
КОНФЛІКТНА СИТУАЦІЯ
СВАВІЛЛЯ
БЕЗ БІЛИХ ПЛЯМ
Б’ЄМО НА СПОЛОХ!
ТЕМА ДНЯ
НА ТЕ ВОНИ І... ЛЮДИ?
ІЗ ПЕРШИХ УСТ
ЖИВИЙ ТОВАР
УВАГА!
Пошук за публікаціями
 
Опитування
Всього голосiв: 0
 
 
 
 
 
 

Вічна пам'ять невинним

Щороку, у четверту суботу листопада,  ми вшановуємо пам'ять українців, які померли мученицькою смертю у 1932 – 1933 роках.

У Луцьку вшанування пам'яті жертв розпочалося скорботною ходою. Участь у ній взяли голова облдержадміністрації Микола Романюк, представники облради та Луцької міської ради,  керівники релігійних організацій, свідки голодоморів, представники політичних партій та громадських організацій, делегації від міст та районів Волині. Траурна колона, яка почала  ходу від Театрального майдану до обласного центру, зупинилася біля Братської Хресто-Воздвиженської  церкви. Тут учасники ходи  поклали квіти до пам'ятної стели на місці майбутнього спорудження пам'ятного знака християнському милосердю волинян, які рятували від голодомору біженців із потерпілих регіонів України. Потому  колона рушила до Замкової площі, де відбулось покладання жалобних вінків до пам'ятника жертвам політичних репресій. Там же відбулася панахида по загиблих, а після неї – траурний мітинг.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк у своєму зверненні зазначив: "Сьогодні, в річницю однієї з найбільших трагедій українського народу – голодомору, ми, волиняни, віддаємо данину пам'яті мільйонам українців, загиблих від штучного голоду".
Він наголосив, що "визнання голодомору актом геноциду проти українського народу має принципове значення для України і є фактом відновлення історичної справедливості. Факт голодомору визнали злочином близько 70-и країн світу, а парламенти 11 країн – геноцидом українського народу".
Після промови голова облдержадміністрації Микола Романюк запропонував присутнім вшанувати пам'ять невинно загиблих і приєднатися до всеукраїнської хвилини мовчання.
Потому Замкова площа засвітилася тисячами маленьких вогників, втіленням душ закатованих українців. У цей час жителі міст та районів області також приєдналися до всеукраїнської акції "Засвіти свічку".

Відгуків: 0 03.12.2009
Вл. інф.

Статті до теми:
«НЕ ПИТАЙТЕ, ЧИ ПОГАН... - 19.11.2009

Відгуки до статті


Стрiчка новин
СУСІДСЬКІ ВІЙНИВ редакцію газети «Віче...
детальнiше...
ТОРГУВАВ УКРАЇНКАМИ З ВОЛИНІ І ДОН...
детальнiше...
РІВЕНЬ ЗЛОЧИННОСТІ ВПАВ НА 8 ВІДСОТКІВПр...
детальнiше...
Їсти перші кавуни безпечно?У с...
детальнiше...
 
Лічильник
 
Увага!
Триває акція!
Розмістіть свою рекламу в газеті "Віче" і отримаєте безкоштовну публікацію реклами на нашому сайті.
 
 
 
ВБудке - портал о собаках
(c) Вiче. Волинський тижневик. Розробка сайту: Welard
Хмарка - интерент-магазин бытовой химии, средств личной гигиены и косметики