This version of the page http://www.artpole.org/events/gogolfest.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-27. The original page over time could change.
АртПоле - події

21.05.2008
вечірка "Багатоголосся" в рамках ГогольFest'у в Києві

В рамках ГогольFest'у агенція "АртПоле" організувала вечірку "Багатоголосся", на якій виступили ансамбль автентичного співу "Древо" (с. Крячківка, Полтавщина), хор "Анчісхаті" (Тбілісі, Грузія) та етно-хаос-гурт "ДахаБраха" (Київ, Україна). Вечірка "АртПоля" стала однією з найгучніших подій фестивалю - "Мистецький арсенал" того вечора відвідало кілька тисяч слухачів.

Про учасників:
Ансамбль "Древо", відомий далеко за межами України своєю унікальною технікою багатоголосся, вперше зібрався 1958 року. Зараз виступає вже його третій склад. "Древо" виконує старовинні (XVIII-XIX ст.) пісні Полтавщини, а також складені чи доповнені ними самими.

На початку музикантів з хору "Анчісхаті", створеного у 1987-му, цікавили лише народні пісні. Проте пройшов лише рік зі створення хору, як після десятиліть запустіння знову відкрилася церква Анчісхаті, найстаріший храм Тбілісі. Музиканти були запрошені туди співати під час служб. З того часу і до сьогодні їх можна почути в Анчісхаті кожної неділі, звідти походить й назва колективу. Сьогодні "Анчісхаті" є найвідомішим грузинським церковним хором і одним з найвідоміших народних: він багато виступає в Грузії, а також в інших країнах, зокрема, в Греції, Росії, Австрії, Німеччині, Польщі, Франції. Однак учасники хору й далі продовжують етнографічні експедиції в різні регіони Грузії.

За чотири роки свого існування "ДахаБраха" виступала у проекті театру "ДАХ" "Україна містична" на численних світових сценах - у Великобританії, Німеччині, Угорщині, Грузії, Польщі, Росії. "ДахаБраха" руйнує всі стереотипи про "неформат", беручи за основу автентичні народні українські, російські, болгарські пісні і сміливо вплітаючи в них найрізноманітніші ритми й мелодії інших народів.

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design