This version of the page http://www.artpole.org/events/artpolefest2009.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-27. The original page over time could change.
АртПоле - події

Організатор фестивалю "АртПоле'2009":
Вінницька обласна молодіжна громадська організація "Наше Поділля",

співорганізатор: Вінницька державна обласна адміністрація,

співорганізатор та розробник загальної концепції:
Агенція подій "АртПоле"

Партнери фестивалю: Польський інститут,
Французький культурний центр,
фестивалі:
"Миколайки Фолькові" (Польща),
Villes des Musiques du Monde (Франція),
міжнародний бренд Nemiroff,
ресторан-музей "Українське село",
компанія Zammler Ukraine.

12–18.07.2009
перший міжнародний фестиваль "АртПоле'2009. Звуки/дії в просторі"

Розбудову світу розпочато. "АртПоле" вдалося різнокольоровим, розумним, добрим і, головне, щирим. Трохи втомилися, але вже відпочили. Трохи здичавіли, але повернулися до цивілізації, вдихнули міського повітря, виклали фото-відео й знову захотіли в поля - знайомитися, експериментувати, творити. Ми разом були у пошуках, іноді творчих, іноді зовсім реальних, і, здається знайшли. Поки, щоправда, лише напрямок, в якому йти далі. На "АртПолі" були сумніви, пошуки і з'ясування стосунків, причому з собою частіше, аніж з навколишнім світом. І ми бачили, чули і відчували, що кожен з майстрів-художників-музикантів-режисерів-акторів дав нам все, на що здатний. Дякуємо їм, бо це було таки мистецтво.

Міжнародний фестиваль "АртПоле'2009" зібрав учасників з 10 країн: України, Польщі, Чехії, Румунії, Грузії, Росії, Білорусі, США, Франції та Великобританії. На фестивалі працювало понад 30 різноманітних майстерень - від театральних до ремісничих, від традиційних, наприклад, з виготовлення сирних коників, до тих, що потребують найсучаснішої техніки, як анімаційна і віджейська майстерні. Результати їхньої роботи можна було побачити вже безпосередньо на "АртПолі". За тиждень фестиваль відвідало близько 30 тис. гостей - як постійних "жителів", так і тих, хто відвідував лише вечірні концерти.

Українськими відкриттями цього року для жителів "АртПоля", зокрема, стали Piss & Laugh (сайд-проект гурту Estetic Education), "Татош-банда" (проект добре відомого відвідувачам "АртПоля" гурту "Бурдон") та "Школа пісні" Наталки Половинки, яка не так вже й часто з'являється перед широкою аудиторією. Щодо гостей з інших країн, найбільше запам'яталися грузинський театр тіней рук "Будругана", а також гості з Білорусі - тріо Port Mone, музиканти якого зачарували слухачів малої сцени, і гурт "НагУаль", шалений виступ якового відбувся в останній день фестивалю. В творчій лабораторії "АртПоля" тим часом народилися унікальні проекти, які тепер розвиватимуться й вдосконалюватимуться. Найяскравішими з них, мабуть, є спільна творчість анімаційної студії "Новатор-фільм" з Києва і білоруського гурту "НагУаль", а також ще один білорусько-український дует - Port Mone з Мінська та віджей-група "КУБ", Івано-Франківськ. Цікавого було ще багато - вокалісти, танцюристи і перформери з публіки прикрашали виступи і "Пропалої Грамоти", і "Перкалаби". А найгучнішим проектом-майстернею за загальним визнанням став створений Яремою Стециком хор, який кожного дня радував "АртПоле" відкритими репетиціями на вантажівці, а в останній день відкривав виступ хедлайнерів фестивалю.

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design