This version of the page http://ewb.org.ua/?page_id=82 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-23. The original page over time could change.
Кейс-клуб « East West Business

Кейс-клуб

Кейс-Клуб – Challenge your mind – be innovative!

Раді вітати Вас на сторінці кейс-клубу Національного університету «Києво-Могилянська академія»!


12 лютого 2009
року відбулося відкриття нашого кейс-клубу! 


Представник «Києво-Могилянської бізнес-школи» Олександр Різенко провів лекцію на тему «Бізнес-кейс як елемент освіти». Було розказано про роль кейс-методу на сучасному ринку освіти та праці, головні моменти, що є визначальними при розв’язку кейсу, навички, що отримують учасники.
Студенти, що прийшли на відкриття, мали змогу розв’язати невеличкий кейс і обговорити розв’язки своєї команди.
Дякуємо всім присутнім за активну участь! Розраховуємо побачити вас у числі учасників кейс-клубу! 


Про кейс-клуб
Сучасна економічна освіта все більше вимагає від майбутніх фахівців практичних навичок. Саме потреба у ознайомленні з реальними проблемами бізнесу та бажання навчитися їх бачити і вирішувати призвело до ідеї виникнення нашого кейс-клубу.

До участі у кейс-клубі НаУКМА запрошуються студенти всіх вищих навчальних закладів України. Курс та спеціальність не мають значення.

Що таке кейс?


Кейс – це описання конкретної бізнес-ситуації, взятої з реального життя. Вивчивши дану ситуацію, учасники пропонують свої варіанти її вирішення. Таким чином вони можуть опинитися, наприклад, у ролі генерального директора компанії, що потерпає від збитків, або ж компанії, що розробляє стратегію проникнення на новий ринок якоїсь екзотичної країни. Учасникам потрібно знайти не тільки варіант розв’язання проблемної ситуації, але і обґрунтувати, чому він є найкращим.

Чому саме кейс-метод?
Ми використовуємо на своїх заняттях кейси, тому що саме кейс-метод використовується у бізнес-освіті і найбільшою мірою відповідає завданням управлінської освіти. Цей метод розвиває вміння розв’язувати проблеми, враховуючи конкретні умови і за наявності фактичної інформації.

Що дає розв’язання кейсів?

Учасники кейс-клубу розвивають у собі такі кваліфікаційні та особистісні характеристики:

  • Вміти мислити стратегічно
  • Структурувати та конкретизувати проблеми
  • Практично застосовувати теоретичні моделі
  • Бути впевненим у собі
  • Працювати в команді
  • Проводити презентації

Як ми працюємо

Учасниками Кейс-Клубу є студенти 3-6 курсів Факультету економічних наук Національного університету “Києво-Могилянська академія”. Загальна кількість учасників: 76. До участі в кожному засіданні допускаються 4-5 команд по 4-6 осіб. Під час засідань команди студентів презентують свої розв’язки попередньо надісланих їм кейсів перед експертами з бізнесу. Після презентацій експерти коментують запропоновані розв’язки, розкривають своє бачення ситуації й обирають команду, яка найкраще виконала завдання.

Ми віримо, що ці навички допоможуть учасникам нашого кейс-клубу стати більш конкурентноздатними на ринку праці.

Напрямки діяльності
1.Практичні заняття.


Під час цих занять зареєстровані учасники, об’єднані в команди, презентують свої рішення кейсів перед експертами з бізнесу та іншими членами клубу. Після презентацій експерти оголошують своє бачення ситуації і обирають команду, яка найточніше підібрала рішення.
2.Майстер-класи.


Під час майстер-класів учасники мають змогу почути від запрошених фахівців про головні проблеми бізнесу, сучасні тенденції у різних галузях і про досвід експертів у вирішенні складних питань.

Кейси надсилаються командам у електронному вигляді, дається час на їх розв’язання. Команди надсилають на нашу адресу свої презентації, потім приходять на засідання і презентують свої рішення. Інші члени клубу активно беруть участь у обговоренні.

Команди можуть складатися з 5-6 чоловік. Оцінювання кейсів інтегральне: 70% оцінки – думка журі у складі експертів, 30% – оцінка учасниками клубу виступу команди.
Що потрібно зробити, щоб стати учасником кейс-клубу?
Зареєструватися можна двома способами:

  1. Одна людина з команди надсилає заявку про бажання зареєструвати команду на нашу адресу case-club@ewb.org.ua. Ми у відповідь висилаємо аплікаційну форму для реєстрації команд, яку після заповнення потрібно знову надіслати нам.
  2. Скачуйте аплікаційну форму прямо з сайту, формуйте команду і висилайте заповнену форму нам на е-мейл!

Application form

Усі е-мейли членів команд будуть занесені до розсилки, на яку надходитимуть повідомлення про наступне засідання кейс-клубу, висилатимуться кейси та інша інформація. Також всі оголошення будуть розміщені на нашому сайті, тож не забувайте слідкувати за його оновленням!
Щоб краще зрозуміти, що таке кейс, як його розв’язувати і робити презентації, скачуйте корисні матеріали з нашого сайту!
Частина матеріалів надана нашими колегами з “Кейс-клуба ГУ-ВШЭ” м.Москва. Матеріали доступні для використання з посиланням на “Кейс-клуб ГУ-ВШЭ

1.що таке бізнес-кейс
2.як розвязувати Кейси
3.як робити презентації
4.Вступна лекція від Олександра Різенка, kmbs
Реєстрація команд та запитання за адресою:

case-club@ewb.org.ua

Пропозиція для партнерів


Кейс-клуб запрошує фахівців із менеджменту, фінансів та маркетингу долучитися до реалізації проекту, взявши участь у засіданнях «Кейс-Клубу» в ролі експертів.

Ми забезпечуємо гарвардський кейс для засідання на тему спеціалізації експерта. Однак будемо вдячні, якщо Ви зможете надати для розв’язання кейс чи бізнес-ситуацію з практики Вашої компанії, щоби максимально наблизити наше навчання до реальних умов роботи бізнесу.

Участь у навчально-практичному проекті «Кейс-Клуб» для Вашої компанії надає можливість:

- презентувати свою компанію активній молоді;

- підтримати імідж Вашої компанії як соціально відповідальної організації, яка бере активну участь в освітніх молодіжних проектах;

- розмістити банер Вашої компанії на сайті Міжнародної організації “Іст Вест Бізнес” www.ewb.org.ua;

- анонсувати подію – засідання «Кейс-Клубу» – на сайті Центру кар’єри та працевлаштування студентів та випускників НаУКМА www.jcc.ukma.kiev.ua;

- включити поточні вакансії компанії до щотижневого електронного видання для випускників Alumni Job Announcement http://alumni.ukma.kiev.ua/AlumniNews.html;

- отримати контакти учасників, які можуть зацікавити Вашу компанію як майбутні працівники.

Наразі ми встановили співпрацю з такими компаніями:

  • Bain & Company
  • Києво-Могилянська Бізнес-Школа (kmbs)
  • Київська школа економіки (KSE)
  • Міжнародний Інститут Менеджменту (МІМ-Київ)
  • Страхова компанія «Еталон»
  • АТ «Ерсте Банк»
  • Life

Генеральний партнер організації

Всеукраїнський чемпіонат з вирішення гарвардських бізнес кейсів

Києво-Могилянська академія

Останні новини

  • Рейтинг університетських програм з економіки
  • Фото з екскурсії на завод компанії “Славутич”
  • Cтажування в компанії «Грант Торнтон Україна» в 2011 – 2012 навчальних роках
  • Фото з гостьової лекції Ростислава Шманенка
  • Фото з семінару Єлєни Джагарян
  • Презентація Ростислава Шманенка
  • Гостьова лекція Ростислава Шманенка, віце-президента СFA Ukraine
  • Воркшоп з запуску ТМ “Квас Тарас” на заводі компанії “Славутич”
  • 9-10 травня у Варшаві відбулася щорічна міжнародна наукова конференція Emerging Europe 2011
  • Воркшоп від Concorde Capital