This version of the page http://www.dfp.gov.ua/911.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-23. The original page over time could change.
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України: Роз'яснення до Наказу Державного департаменту фінансового моніторингу від 19.07.04 №73 та Постанови КМУ від 10.08.04 №1010
Мапа сайтуПідпискаВідповіді на запитанняНадіслати запитанняКонтактна інформація
Головна сторінка»Діяльність департаментів Держфінпослуг»Навчання з фінмоніторингу»Роз'яснення до Наказу Державного департаменту фінансового моніторингу від 19.07.04 №73 та Постанови КМУ від 10.08.04 №1010
 

Роз'ясненя до Наказу Державного департаменту фінансового моніторингу від 19.07.04 №73 та Постанови КМУ від 10.08.04 №1010

 Державний департамент фінансового моніторингу (далі – Держфінмоніторинг) повідомляє, що 06.08.04 за № 985/9584 у Міністерстві юстиції України зареєстровано  наказ Держфінмоніторингу від 19.07.04 № 73 „Про внесення змін та доповнень до наказу Держфінмоніторингу від 24.04.2003 № 40” .

    Вищезгаданим наказом передбачено, що Вимоги до організації фінансового моніторингу суб'єктами первинного фінансового моніторингу (далі – СПФМ) у сфері запобігання та протидії запровадженню в легальний обіг доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму (далі – Вимоги) поширюються на таких суб’єктів первинного фінансового моніторингу як гральні заклади, ломбарди, юридичні особи, які проводять будь-які лотереї.

   Водночас, даним наказом визначено термін, в який СПФМ зобов'язаний повідомити Держфінмоніторинг про призначення або звільнення відповідального працівника (або особи, що тимчасово виконує його обов'язки), а саме – протягом трьох робочих днів з моменту призначення, тимчасового призначення або звільнення.

    Поряд з цим, було уточнено порядок призначення та підзвітність відповідального працівника СПФМ у його відокремленому підрозділі. Також уточнено, що в разі зміни реквізитів СПФМ, що зазначені у картці реєстрації СПФМ, він має повідомити Держфінмоніторинг про такі зміни протягом трьох робочих днів з моменту їх настання, а не виникнення.

    Крім того, Держфінмоніторинг повідомляє, що Кабінетом Міністрів України 10.08.04 прийнято постанову № 1010 „Про внесення зміни до пункту 4 Порядку реєстрації фінансових операцій суб'єктами первинного фінансового моніторингу”, якою визначено термін (не пізніше наступного робочого дня), в який працівник СПФМ, що забезпечує здійснення фінансової операції або є відповідальним за проведення фінансового моніторингу, з’ясовує можливість віднесення її до такої, що відповідно до Закону України „Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом” підлягає фінансовому моніторингу, та у разі виявлення такої фінансової операції того ж дня проводить її реєстрацію.

 

Розробник АТЗТ «Атлас» © 2005 Держфінпослуг