Миколаївська обласна бібліотечна асоціація (МОБА)
Ресурси бібліотек міста Миколаєва
Зведений електронний каталог


Зведений електронний каталог Віртуальні презентації нових надходжень
Фізика

 

Бабаєва Н. Методичні матеріали з фізики. 11-й кл. ІІ семестр / Бабаєва Н., Бодавголієва А., Семерфельд О. - К.: Ред. загально-педагогічної газети, 2005. - 128с.

Посібник розкриває зміст і методику вивчення тем "Електромагнітні хвилі" та "Атомна фізика" за модульною технологією. В книзі ви знайдете як поради для вчителя, так і зміст самостійних робіт для учнів з даних тем.

 

Біда Д.Д. Інтерактивні уроки фізики. - Х.: Вид. група "Основа", 2005. - 96с.

Якщо ви хочете, щоб на ваших уроках було цікаво, учні не нудьгували, дайте їм можливість приймати рішення, висловлювати свої думки, робити вибір. Для цього існує цілий ряд інетрактивних методик, які дають таку можливість. Книга допоможе Вам вибирати ту методику, яка потрібна Вам.

 

Педагогічні технології у викладанні фізики. - Х.: Вид. група "Основа", 2006. - 96с.

В книзі пропонується опис 2-х технологій.
Перша - "Матричний метод планування навчального матеріалу з фізики" (автор Аксельруд В.В.).
Друга - "Лекційно-практична система викладання в старших класах".

 

Нестандартні уроки фізики. - Х.: Вид. група "Основа", 2005. - 144с.

Нестандартні уроки, які проводяться в формі гри, аукціону, подорожі тощо, доводять свою ефективність під час засвоєння учнями навчального матеріалу з фізики. На таких уроках учні підключаються до активної пізнавальної діяльності, демонструють творчість. В книзі ви знайдете приклади проведення різних за формою і змістом нестандартних уроків. Авторами цих уроків є досвідчені вчителі фізики з різних регіонів України.

 

Недбаєвська Л.С. Розвиток творчого потенціалу учнів на уроках фізики / Недбаєвська Л.С., Сущенко С.С. - Х.:Вид. група "Основа", 2005. - 96с.

Метою цього посібника є надання допомоги вчителю фізики у навчанні учнів теоретичних передбачень у процесі творчого оволодіння навчальним матеріалом, у формуванні прогностичних здібностей учнів. В книзі розглядаються змістовний, операційний мотиваційний компоненти прогностичної діяльності учнів, надані методичні рекомендації щодо вивчення окремих тем і розв'язування задач на основі теоретичних передбачень.

 

Лещова М.Г. Блочне викладання навчального матеріалу з фізики. 7-9 класи // Лещова М.Г., Кузнецова Л.М. - Х.: Вид. група "Основа", 2005. - 176с.

Книга допоможе підвищити ефективність навчальної роботи на уроках фізики, роблячи його більш оптимальним. Крім теоретичного матеріалу в книзі можна знайти алгоритм та приклади розв'язання задач.

 

Білоус С. Фізика повітряної кульки; 7,9 класи. - Вид. дім "Шкільний світ": Вид. Л. Галіцина, 2005. - 128с.

У книжці описано, як підготувати і провести різноманітні досліди з повітряною кулькою. Для кожного досліду запропоновано по кілька завдань і запитань, що стосуються майже всіх розділів шкільного курсу фізики.

Пропонуємо звернути увагу також на наступні видання:

  1. 1. Готуємось до олімпіад з фізики.- Х.: Вид. Група "Основа",2005.- 208 с.
  2. 2. Пастушенко С. Розв'язуємо задачі з фізики: 11 клас. - К.: Вид. Дім "шкіл. Світ": Вид. Л. Галіцина,2005.- 128 с.
  3. 3. Старощук В. Досліди з фізики в школі та дома: 9-11 кл. - К.: Вид. Дім "Шкіл. світ": Вид. Л. Галіцина, 2006. - 128 с.
  4. 4. Старощук В.А. Інші 70 дослідів з фізики.- Х.: Вид. Група "Основа", 2005.- 128 с.
  5. 5. Чуйко О.В. Фізика в живій природі. - Х.: Вид. Група "Основа", 2005. - 96с.

Зведений електронний каталог Віртуальні презентації нових надходжень