This version of the page http://vaap.org.ua/?p=543 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-20. The original page over time could change.
Президенту України В.Ф. Януковичу « Vaap.org.ua
  • Новини ВААП
  • Новини транспорту
  • Автоновини
  • Анонси
  • Про Асоціацію
  • Історія
  • Структура
  • Склад правління
  • Вступ
  • Інформація
  • Міжнародна діяльність
  • Контакти

Президенту України В.Ф. Януковичу

Шановний  Вікторе Федоровичу !

30 серпня 2010 року в смт. Затока  Одеської області відбулася Всеукраїнська нарада працівників пасажирського автомобільного транспорту «Шляхи вирішення проблемних питань подальшого розвитку пасажирського автомобільного транспорту», за результатами якої було прийнято рішення (копія додається).

Щоденно у нашій державі пасажирським автомобільним транспортом загального користування перевозиться 5-6 млн. пасажирів, тому стан та рівень транспортного обслуговування є одним з факторів, які створюють загальний позитивний чи негативний імідж влади.

На  сьогоднішній день, поряд з легальними автоперевізниками, які працюють у рамках чинного законодавства (отримали ліцензію, виграли конкурс на перевезення пасажирів, працюють на загальній системі оподаткування і сплачують податки до бюджетів усіх рівнів) внаслідок прогалин в чинному законодавстві на ринок автоперевезень вийшло близько 30 тис. так званих «нелегальних» автоперевізників, які в більшості працюють на маршрутах не закріплених за ними на конкурсних засадах, порушуючи тим самим Закон України «Про автомобільний транспорт» та інші нормативно-правові акти. В результаті держава, по оцінці експертів, недоотримує щорічно 2,5-3 млрд. гривень надходжень до Державного бюджету, які так необхідні для розвитку економіки держави, хоча для підтримки пасажирського автотранспорту не вистачає близько 400-500 млн. гривень.

Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників також звертається до Вас з приводу незадовільного стану виплати субвенції пасажирським автоперевізникам. Особливо незадовільно здійснюється виділення компенсаційних коштів автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення громадян у сільській місцевості, де категорія пільгових пасажирів складає понад 40% усіх пасажирів. В трудових колективах виникла заборгованість по заробітній платі, сплаті податків і зборів, виникають труднощі з придбанням паливно-мастильних матеріалів, запасних частин тощо. Таке катастрофічне недофінансування призводить до скорочення обсягів пасажирських автомобільних перевезень у зв’язку з важким фінансовим становищем автомобільних перевізників.

Так,наприклад, ВАТ «Маріуполь-Авто» за 6 місяців 2010 року із запланованої суми в розмірі 1134, 8 тис. грн. за перевезення пільгової категорії пасажирів на приміських маршрутах одержало з Держбюджету України тільки 48,5 тис. грн..

Пасажирські автомобільні перевізники нашої держави, які є членами ВААП, просять Вас, шановний Вікторе Федоровичу, дати доручення Міністерству фінансів України на протязі місяця повністю розрахуватися з пасажирськими автоперевізниками та взяти під особистий контроль стан виплати субвенції пасажирським автоперевізникам до кінця 2010 року. Асоціація також просить Вас дати доручення Міністерству внутрішніх справ України і Міністерству транспорту та зв’язку України щодо ліквідації нелегальних перевізників особливо тих, які працюють під виглядом нерегулярних перевезень або на власні потреби. Сотні тисяч працівників автомобільної галузі з нетерпінням чекають від Вас рішучих дій по наведенню ладу в пасажирському автотранспорті, та готові підтримати Ваші ініціативи. І не тільки вони: мільйони пасажирів з вдячністю сприймуть покращення роботи пасажирського автомобільного транспорту.

Сподіваємося на порозуміння  та підтримку.

Додаток: на 2 арк.

З  глибокою повагою

За дорученням Всеукраїнської

наради, президент ВААП                                                              В.М. Рева

« РІШЕННЯ Всеукраїнської наради працівників пасажирського автомобільного транспорту
До уваги членів ВААП! »

Важлива інформація!
ВААП має налагоджені відносини з компанією «Континент Нафто Трейд» («WOG»), корпорацією «Еталон» та з акціонерною страховою компанією «ІНГО Україна». В зв’язку з цим членам Асоціації надаються спеціальні пропозиції щодо страхування транспортних засобів, купівлі автобусів і паливно-мастильних матеріалів.
За детальною інформацією звертайтесь до Секретаріату ВААП.

©   Всеукраїнська асоцiацiя автомобiльних перевiзникiв   2010
Контактна інформація | Реклама на сайті |