This version of the page http://www.ubgd.lviv.ua/index.php?id=pro-nas (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-18. The original page over time could change.
Львівський державний університет безпеки життєдіяльності: Про нас

Пошук по сайту

Віртуальна прогулянка університетом

Скринька звернень та пропозицій


Інформаційна довідка про Університет

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України - це провідний вищий навчальний заклад України в галузі безпеки людини. Університет є членом асоціації вищих навчальних закладів Європейського Союзу, які працюють в галузі безпеки людини - European Fire Service Colleges Association (EFSCA).

В Університеті здійснюють підготовку фахівців для підрозділів МНС, інших міністерств, відомств та служб, приватних організацій, які займатимуться питаннями безпеки у всіх її сферах. Це інформаційна і транспортна безпека, пожежна і техногенна безпека, екологія та охорона навколишнього середовища, охорона праці тощо.

 

 

Навчально-наукова база Університету нині є однією з кращих в Україні. Навчальні аудиторії обладнані спеціальними апаратними та програмними комплексами, які забезпечують інтерактивність та індивідуальний підхід до навчання, що передбачає застосування різноманітних форм і методів взаємодії викладача та студента.

Науковці навчального закладу беруть активну участь у розробці та удосконаленні пожежно-рятувального обладнання та техніки, надають консультації під час ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій, беруть активну участь у розробці та впровадженні загальнонаціональних та європейських механізмів попередження та захисту від різного роду небезпек. Фахівці навчального закладу також роблять значний вклад у створення законодавчої бази у сфері цивільного захисту.

Курсанти та атестовані працівники безпосередньо ліквідовують наслідки різноманітних надзвичайних ситуацій і постійно готові виконувати будь-які рятувальні операції на території України та інших держав. Університет має значний європейській досвід завдяки тісній співпраці з пожежно-рятувальними службами та спорідненими навчальними закладами країн ЄС. Курсанти проходять стажування у Польщі, Франції, Німеччині, Росії та інших країнах.

Наш Університет єдиний український вуз, який прийняли до асоціації вищих навчальних закладів Євросоюзу, що дозволяє значно глибше використовувати досвід країн-членів ЄС з питань забезпечення безпеки людини, координації спільних дій між рятувальними службами України та Європейських держав під час масштабних надзвичайних ситуацій, розробляти спільні стандарти та концепції з питань забезпечення безпеки, використовувати наукові напрацювання та, зрештою, досвід підготовки фахівців.

Вцілому фахівці Університету здійснюють широкий спектр завдань пов'язаних із забезпечення життєво безпечного середовища для людини та підготовкою висококваліфікованих фахівців відповідного профілю.