This version of the page http://nauka.sna.in.ua/?p=76 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-18. The original page over time could change.
ТЕХNОКРАТ » Blog Archiv » Світло замість проводів
« Енергія з водоростей – реальна перспектива чи утопія?
Новий метод виробництва вуглеволокна »

Світло замість проводів

YORKTOWN HEIGHTS, NY, March 4, 2010 – Вчені з IBM представили надшвидкісний нанофотонний лавинний фотодетектора для перетворення слабких оптичних сигналів в електричні. Пристрій приймає 40 мільярдів біт на секунду. Це серйозний крок на шляху до енергозберігаючої електроніки.

Вчені позбулися від шуму в германієвих фотодетектора, який придушував сигнали до рівня 50 – 70%. У той час як звичайний лавинний фотодетектора не реєструє сигнали, які передаються з високою швидкість сполучен, IBM стверджує, що їх пристрій здатний реєструвати сигнали, які передаються зі швидкістю 40 Гб / с. А для десятикратного посилення сигналу, буде потрібно в 20 разів менше напруга: всього 1,5 В. Це значить, що їх можна живити прямо від звичайної батарейки типу АА. Раніше для цього було б потрібно джерело живлення в 20-30 В.

Іншою перевагою таких фотодетекторів є можливість їх подальшої інтеграції в мікросхеми. Кремній і германій, які використовують для їх виробництва, дозволяють включити створення фотодетекторів в звичайний процес виробництва мікросхем.

Leave a Reply