This version of the page http://www.kyivsta.gov.ua/porush/zahody.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-18. The original page over time could change.
Порушення податкового законодавства
З 1 квітня 2011 року мінімальна заробітна плата – 960 грн., прожитковий мінімум для працездатних осіб – 960 грн. Телефон «гарячої лінії» ДПА у м. Києві 461-77-00. Про неправомірні дії працівників податкових органів повідомляйте за телефоном довіри 461-77-35
 
 
Заходи з громадськістю
На замітку платнику
Перелік адрес реєстрації СГД (більше 50 за однією адресою)
Анульовані свідоцтва платників податків ПДВ
Дані про платників ПДВ
Порушення податкового законодавства
Мінімізація (співпраця з „фіктивними” підприємствами)
Збитковість
Упередження незаконного відшкодування ПДВ
Прибуток
Оподаткування доходів фізичних осіб
Викриття конвертаційних центрів
Спирт, алкоголь, тютюн
Виплата заробітної плати в "конвертах" (погашення заборгованості по з/п)
Інше
Погашення податкового боргу
 

На головну

 

Заходи з громадськістю

 

В ДПІ у Деснянському районі столиці відбувся брифінг стосовно пріоритетних напрямів діяльності головного відділу податкової міліції
Обговоренню найактуальніших, пріоритетних напрямів діяльності головного відділу податкової міліції ДПІ у Деснянському районі м. Києва на сучасному етапі був присвячений брифінг першого заступника начальника інспекції – начальника ГВПМ Олександра Дерябкіна
.

Невдалу спробу – вдало викрито
Шахрайські дії керівника столичного підприємства ТОВ «С», основним видом діяльності якого було спорудження будівель, викрито працівниками Головного відділу податкової міліції ДПІ у Печерському районі м. Києва в рамках проведення операції «Податкова яма».

 
Фіктивні креслення ціною у 4 млн. грн.
Працівниками Головного відділу податкової міліції ДПІ у Печерському районі м. Києва, в рамках проведення операції «Податкова яма», проводилось ретельне відпрацювання оперативної інформації стосовно ряду осіб, що створили злочинну схему з метою ухилення від сплати податків
 

Використання в бізнесі «податкових ям» – одна зі схем ухилення від оподаткування
В Державній податковій інспекції у Оболонському районі м. Києва заступник начальника інспекції Тамара Коновал на початку грудня 2009 року провела прес-конференцію на тему: «Використання в бізнесі «податкових ям» – неприпустиме явище у суспільстві»

 

Корисна інформація для тих, хто виявив бажання зареєструватись юридичною особою!

 

Надання «юридичної адреси в оренду»

 
За адресами масової реєстрації суб’єктів господарювання реєструються, переважно, фіктивні підприємства
 

Упередження використання схем ухилення від оподаткування та мінімізації податкових зобов’язань платниками податків, зареєстрованими за адресами масової реєстрації.
Аналіз даних щодо платників податків, які належать до групи ризику, а саме: ухиляються від своєчасної сплати податків та подання звітності (або подають звітність поштою), не знаходяться за юридичною адресою, свідчить, що більшість таких підприємств знаходиться за адресами масової реєстрації.

 
Основна складова стратегії забезпечення економічної стабільності держави – наповнення бюджету
З метою інформування громадськості стосовно заходів, що вживаються податковою інспекцією для унеможливлення втрат бюджету, а також про негативний вплив діяльності підприємств-мінімізаторів, суб’єктів господарювання, що є вірогідними "податковими ямами", та користувачами таких "ям", заступник начальника ДПІ у Деснянському районі м. Києва Ніна Ніщименко провела прес-конференцію, на яку були запрошені журналісти районних газет "Троєщина", "Вісник" Деснянської РДА та представники бізнесу.
 
Податківці ДПІ у Дарницькому районі працюють над схемами зменшення податкових зобов'язань
На сьогоднішній день через складну економічну ситуацію в країні багато видів бізнесу просто завмерли. І щоб хоч якось вижити, деякі підприємці шукають шляхи мінімізації або повного ухилення від податків. Проте такі «експерименти» можуть закінчитися доволі сумно.
 
Не заривайте підприємницьку діяльність – уникайте "податкових ям"
08 липня 2009 року в ДПІ у Святошинському районі м. Києва відбулась прес-конференція для представників ЗМІ (ТОВ ТРК "Купол", районна газета "Святошинські вісті", газета "Нова робота"). Проводили прес-конференцію в.о. начальника інспекції Ніна Чикаловець та начальник управління оподаткування юридичних осіб Тетяна Пархоменко
 
Контроль за податковими ямами – додаткові надходження до бюджету   
 
"Податкові ями" - один із проявів непрозорої діяльності
Формування ефективної конкурентоспроможної економіки, поєднання соціального та економічного розвитку суспільства неможливі без суттєвого зниження рівня тінізації української економіки. За різними оцінками, в неофіційній – тіньовій сфері перебуває сьогодні приблизно половина господарського обороту...
 
У столиці викрито кримінальне "тріо"
 
Слизька стежка: "Бізнес-інкубатор", "податкова яма", незаконне відшкодування ПДВ, кримінальна справа
У ході проведення оперативно-профілактичної операції "Яма" працівники податкової міліції Деснянського району м. Києва вийшли на столичне підприємство "С", юридичною адресою якого у звітності зазначена вул. Братиславська, 8.
 
Податківці продовжують опрацювання так званих „податкових ям”
 
Незаконна "вигода" — плачевні результати
 
Відпрацьовували "податкові ями" - викрили конвертаційний центр. Вилучено майже 3 мільйони гривень готівки
 
На Подолі триває боротьба з "податковими ямами"
 
Результати відпрацювання "податкових ям"
 

Головний пріоритет – втілення заходів щодо виявлення та знешкодження "податкових ям"
Розгляду актуальних питань діяльності органів Державної податкової служби була присвячена прес-конференція,  проведенна 10 лютого 2009 року  заступником начальника ДПІ у Оболонському районі м. Києва Власовою Іриною Іванівною на тему: “Головний пріоритет – втілення заходів щодо виявлення та знешкодження “податкових ям”.

 
На Братиславській у "бізнес-інкубаторі" виявлено "податкову яму"
Багатомільйонну махінацію з податком на додану вартість викрили податківці Києва. До злочинних дій цього разу вдалося столичне підприємство "М", яке займається посередництвом у торгівлі товарами широкого вжитку
 
Виявлено металобрухтову "податкову яму"
Податківці Києва зупинили чергову спробу горе-бізнесменів нажитися на Державі. Цього разу "поласувати" відшкодованим ПДВ намагалося столичне підприємство "Т", яке займається торгівлею металобрухтом.
 
Небезпечні ігри із законодавством
 
Хто риє комусь яму, сам туди попаде
За минулий рік столичними податківцями забезпечено 53 мільярди 865 мільйонів гривень надходжень до Зведеного бюджету України, що на 13 мільярдів 238 мільйонів більше, ніж у позаминулому році
 
Державна податкова інспекція у Дніпровському районі м. Києва проводить комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з „податковими ямами”
 
“Весна” навіть сумлінних платників веде до “ями”
Схеми, що вибудовуються для ухилення від сплати податків, стають дедалі розгалуженішими. До них залучається значна кількість суб'єктів господарювання з різних регіонів.
 
"Податкові ями" - під забудову!
Працівники ДПІ у Деснянському районі м. Києва провели детальний аналіз податкової звітності з використанням даних співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту підприємств, які працюють у будівельній галузі, та виявили чимало порушень, пов’язаних зі зловживанням ПДВ.
 
Боротьба з "податковими ямами" та їхнім негативним впливом
З метою висвітлення напрямів удосконалення процесу скорочення податкового боргу платників податків, у тому числі тих, які потрапили у фінансову скруту завдяки недоброчесним партнерам, 05 грудня 2008 року в Державній податковій інспекції у Шевченківському районі м. Києва відбувся сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” із начальником управління погашення прострочених податкових зобов’язань Жаданом Ярославом Володимировичем.
 
Боремось з "податковими ямами"
На підставі проведеного аналізу "Журналу звірки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" АІС "KONTR_AGENT" ДПА України та за результатами отриманої інформації виявлено 10 таких підприємств, складено висновки на загальну суму розбіжностей 29 696,2 тис. грн. Матеріали передано до податкової міліції.
 
Руйнування схем ухилення від сплати податків, зокрема, "податкових ям" – пріоритетний напрям роботи податківців
З метою інформування громадськості стосовно ходу виконання Держбюджету-2008,  заходів, спрямованих на формування в суспільстві психології добровільної сплати податків, захисту сумлінних платників податків від шахраїв у бізнесі в Державній податковій інспекції у Деснянському районі м. Києва заступник начальника інспекції Ніщименко Ніна Миколаївна провела брифінг на тему: "Боротьба з "податковими ямами" – триває. Робота податківців з наповнення бюджету", на який були запрошені представники газети "Вісник" Деснянської районної ради та райдержадміністрації і суб’єкти господарювання Деснянського району.
 

Виявлено паливно-мастильну «податкову яму»
Податківці Києва, провівши аналіз даних податкових декларацій з податку на додану вартість з розшифровками податкових зобов’язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів (додаток №5) столичного ТОВ «І», встановили чергову «податкову яму»…

 
Роз’яснення щодо правильності заповнення додатка 5 до податкової декларації з податку на додану вартість "Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів"
 
Відпрацювання схем ухилення від оподаткування з використанням “податкових ям”
Актуальному питанню діяльності органів державної податкової служби було присвячено брифінг, проведений 2 грудня 2008 року за участю першого заступника начальника ДПІ у Оболонському районі м. Києва Яременка Олега В’ячеславовича на тему: “Припинити схеми мінімізації податкових зобов’язань з використанням “податкових ям”. Зазначений захід проходив за участю представників засобів масової інформації: газети “Новини”,  “Місто +” , “ TV – парк”.
 

Підприємці повинні обачніше ставитись до  вибору бізнес-партнерів
За повідомленням Департаменту податку на додану вартість ДПА України за звітні періоди березень – вересень органами податкової служби прийнято більше 2 мільйонів декларацій з ПДВ, з них 1,2 млн. декларацій – в електронному вигляді.

 
Під пильною увагою податківців – суб’єкти господарювання, які відносяться до категорії „податкові ями”
Здійснення податкової реформи в Україні спрямоване на побудову сучасної конкурентоспроможної соціально-орієнтованої ринкової економіки, інтегрованої у ЄС.
 

Податкові органи продовжують вживати  заходи щодо боротьби з „податковими ямами”
За даними Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення процесів оподаткування ДПА України, серед інших розроблено ще й ряд заходів щодо відпрацювання достовірності та аналізу баз даних податкової звітності.

 

"Податкові ями" - кримінальні справи?
Для здійснення мети всіх громадян — жити в достатній країні з європейським рівнем добробуту, необхідно всім подбати про стале зростання надходжень у бюджет, а для цього платникам податків необхідно збільшувати податкову віддачу на добровільних началах, а податківцям, у свою чергу, – дбати про державну скарбницю та берегти бюджетні кошти від розкрадання, спрямувати свої зусилля на руйнування схем ухилення від оподаткування.

 

Якщо підприємство відмовляється від надання інформації податковим органам – до роботи залучаються працівники податкової міліції
Управлінням організації роботи з великими платниками податків з метою недопущення появи „податкових вигод” та вірогідних „податкових ям” по категорії великих платників податків оперативно відпрацьовуються підприємства – „вигодонабувачі”, які…

 

„Податкові ями” і рух імпортованої тютюнової сировини
Аналіз руху імпортованої сировини невиробниками тютюнових виробів свідчить: лише близько 22,5 відсотка такої сировини потрапляє безпосередньо до виробників сигарет, 5,1 відсотка рахується залишками у покупців тютюнової сировини.

 
Проведено брифінг на тему:"Протидія мінімізації податкових зобов’язань з податку на додану вартість"
 
Сумлінна сплата податків партнерів по бізнесу – запорука уникнення "податкової ями"
Наявність у державній скарбниці коштів для фінансування пріоритетних програм розвитку України значною мірою залежить від стану її наповнення платниками податків. Але ділитися частиною своїх прибутків хочуть не всі. Нечесні суб`єкти господарської діяльності свідомими діями зменшують власні податкові зобов`язання або створюють умови для зменшення податкових зобов`язань іншим платникам податків.
 

©2003-2011 ДПА у м.Києві
При використанні матеріалів посилання на сайти ДПА у м.Києві та ДПА України обов`язкове