This version of the page http://www.hopak.dp.ua/index.php/napr/folkartm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-18. The original page over time could change.
Дніпропетровська федерація Бойового Гопака :: Фольклорно-мистецький напрям Бойового Гопака
 

Дніпропетровська обласна федерація
Бойового Гопака

Фольклорно-мистецький напрям Бойового Гопака

Фольклорно-мистецький напрямок – розрахований на творчих людей, що прагнуть проявити свої мистецькі здібності беручи участь у показових виступах, фестивалях, кіно- та фото-зйомках, і мають на меті демонстрацію краси та досконалості рухів Бойового Гопака.
Самовдосконалення за фольклорно-мистецьким напрямком Бойового Гопака допомагає якнайповніше розкрити творчий потенціал людини і знайти гідне місце власному таланту. На державному рівні фольклорно-мистецький напрямок Бойового Гопака допомагає підняти авторитет рідної культури (у тому числі – бойової), а також – залучити активних людей до розвитку українського мистецтва.
За допомогою розвитку фольклорно-мистецького напрямку Бойового Гопака можна на організаційному рівні підтримувати й розвивати народне мистецтво, сприяти збереженню національної ідентичності українців, що є одним із найважливіших чинників становлення сильної Української Держави.
Спеціально для обдарованої молоді та творчих людей проводяться заняття в фольклорно-мистецьких групах, які займається розробкою феєричних шоу програм, фестивалів, презентацій, виступів. Також, фольклорно-мистецький напрям передбачає вивчення театрального мистецтва, гри на музичних інструментах та співів, тощо.

Фольклорно-мистецький напрямок Бойового Гопака має на меті:
1. Розвиток художніх, музичних, акторських, хореографічних, письменницьких та поетичних здібностей людини;
2. Залучення творчих та активних людей, насамперед – дітей та молоді, до фестивалів, кінозйомок, пісенних конкурсів та показових виступів;
3. Всебічне вивчення українського народного мистецтва, виховання у дусі любові й поваги до спадку минулих поколінь;
4. Вивчення української символіки;
5. Організаційна підтримка талановитих людей.
 
Фольклорно-мистецький напрямок в Школі Бойового Гопака "ХОРС" мають можливість вивчати учні, які займаються оздоровчим напрямком та склали здачу технічних тестів та теоретичний іспит на рівень майстерності “Жовтяк” з оцінкою "добре" та "відмінно".
 
При Дніпропетровській обласній федерації Бойового Гопака в 2008 році було створено Мистецький центр Арт-Шоу ХОРС. Метою центру є відродження та популяризація українського козацького мистецтва Бойовий Гопак, української культури, обрядів та звичаїв нашого народу.

Засновником і Директором Мистецького центру Арт-Шоу ХОРС є Президент Павлоградської федерації Бойового Гопака Тіщенко Сергій Олексійович, - переможець ІІ Міжнародного фестивалю козацьких та національних бойових мистецтв у Рівному (2009р.), призер Міжнародного фестивалю “Козацька звитяга” у Києві (2006 р.), чемпіон всеукраїнських міжстильових змагань з Козацького Двобою та переможець міжнародних турнірів з Бойового Гопака, досвідчений організатор показових виступів Арт-Шоу ХОРС.

Команда Арт-Шоу ХОРС - це досвідчені виконавці театралізованих шоу із застосуванням видовищної техніки козацького мистецтва Бойовий Гопак, учасники мистецьких фестивалів міжнародного рівня і святових дійств на найбільших сценах України, запальні хлопці та гарні дівчата.

Показові програми Арт-Шоу ХОРС включають в себе:
- показові виступи: соло-композиції, тани-двобої, масові дійства (бій лава на лаву), синхронні виступи;
- виступи з давньою українською зброєю: шабля, спис, бойовий ціп, батіг, келеп, бартка, палиця;
- козацькі забави: проведення ігор на силу, спритність і винахідливість з глядачами та гостями свята (за бажанням замовника);
- музичний супровід: українські національні мелодії та мелодії в сучасній обробці, пісні козацької та повстанської доби, пісні українських популярних співаків.

Арт-Шоу ХОРС проводить виступи на замовлення державних, громадських та приватних організацій і структур. Можлива індивідуальна розробка сценарію, в залежності з побажаннями замовника.
 

Випадкове фото

Авторизація

  • Забули свій пароль?
  • Забули своє Ім’я Користувача?
  • Зареєструватися

Останні новини

  • Всеукраїнський навчально-вишкільний семінар з Бойового Гопака
  • Чемпіонат України з Бойового Гопака
  • Відкритий Чемпіонат Дніпропетровської області з Бойового Гопака
  • Чемпіонат Жовтих Вод з Бойового Гопака
  • Кубок України з кік-боксингу

Дружні сайти




 

 

Наша кнопка

<код кнопки>

Лічильник