This version of the page http://gorod.lugansk.ua/index.php?newsid=2884 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-17. The original page over time could change.
У Луганському міському центрі зайнятості відбувся «круглий стіл», присвячений робітничим професіям » Сайт Луганского городского совета и Луганского городского головы
 
Обращения граждан
Генеральный план
Бюджет Луганска
Аварийные службы


«    Июль 2011    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

  

   

   

   

   

У Луганському міському центрі зайнятості відбувся «круглий стіл», присвячений робітничим професіям

8 апреля 2011

Навчання за індивідуальними формами та у професійних групах - це вже не довгострокова перспектива, а завдання сьогодення.  З кожним роком потреба спеціалістів робітничих професій на ринку праці не зменшується, а лише наростає. Покоління, яке вводило в експлуатацію систему ліфтового господарства міста вже готове вийти на пенсію, а ряди достойної зміни не повні.  Для врегулювання ситуації з постійною нестачею робітничих кадрів, служба зайнятості пропонує організовувати підготовку робітників безпосередньо на базі підприємств чи укомплековувати групи навчання за потребою роботодавців.

7 квітня у приміщенні зали засідань Луганського міського центру зайнятості відбувся «круглий стіл» із залученням керівників комунальних підприємств міста з приводу укомплектування вакансій з використанням системи попереднього навчання за професіями - електромеханік з ліфтів, ліфтер, оператор ескалатора.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Наталя Колодяжна розповіла присутнім про можливості служби зайнятості у напрямку вирішення кадрових проблем шляхом навчання та стажування на підприємстві. Очевидна вигода такої послуги у тому, що безробітний, який навчається за направленням центру зайнятості, має змогу отримати кваліфіковану допомогу виробничого наставника  та реалізуватися як профессіонал, не втрачаючи виплат допомоги по безробіттю. В свою чергу підприємство має змогу підібрати підходящу кандидатуру на посаду, оцінивши професійні якості майбутнього працівника при безпосередньому виконанні ним професійних обовязків. При цьому робочий час наставника безробітного, який навчається на підприємстві оплачується за рахунок коштів Фонду загальнообовязкового державного соціального страування на випадок безробіття.

Учасники - роботодавці висловили бажання співпрацювати зі службою зайнятості в напрямку комплектування груп для навчання та зацікавилися можливістю підготовки спеціалістів на базі власних підприємств за індивідуальними формами навчання.

У підсумку «круглого столу» учасники прийшли до висновку, що така  форма співробітництва служби зайнятості та роботодавця, як організація навчання безробітних, сьогодні не лише вирішує кадрові питання на підприємствах комунальної форми власності, а й дозволяє готувати кваліфіковних робітників для перспективного працевлаштування.

 

Луганський міський центр зайнятості

15 июля 2011
17 июля – День работников металлургической и горнодобывающей промышленности
15 июля 2011
Луганская команда одержала победу на международных соревнованиях юных спасателей
15 июля 2011
В течение месяца в Луганске будет проходить новый социальный проект «Ярмарка детского досуга»
15 июля 2011
Проект с участием Луганского городского головы Сергея Кравченко «Разговор без правил» на телеканале «ИРТА»(видео)
15 июля 2011
16 июля – День бухгалтера
15 июля 2011
За первое полугодие 2011 года в суд подано 117 исков на недобросовестных землепользователей (видео)
15 июля 2011
Победа команды «Ника-Далевский университет»
15 июля 2011
В Луганске прошли VI Летние спортивные юношеские игры по конному спорту

 


© 2006 - 2011, Луганский городской совет