Миколаївська обласна бібліотечна асоціація (МОБА)
Ресурси бібліотек міста Миколаєва
Зведений електронний каталог


Зведений електронний каталог Віртуальні презентації нових надходжень
Діти Індиго

     Цій проблемі присвячена віртуальна виставка матеріалів, яку ми пропонуємо вашій увазі.

Останнім часом в педагогічній пресі все частіше з'являються матеріали про появу дітей нового типу - дітей Індиго, як їх називають. Це такі діти, яким притаманні нові, незвичні, нетрадиційні характеристики і моделі поведінки. Це означає, що люди, які взаємодіють з такими дітьми (батьки, вихователі, вчителі), для досягнення успіхів педагогічного впливу повинні змінити свій підхід до них, методи навчання й виховання. Наша бібліотека отримала ряд книг цієї тематики.

 

Кэрролл, Л. Дети Индиго. Новые дети пришли / Л. Кэрролл, Д. Тоубер; пер. с англ. Т. Беллин. - М.: София, 2006. - 288 с. (Дети Индиго)

Автори цієї книги були першими з тих, хто поставив перед людством проблему нових дітей, які відрізняються від інших поколінь! Їх називають "дітьми світу", "дітьми тисячоліття", "новими дітьми", дітьми Індиго. Вони закликають усіх не заважати їм розвиватися, а всіляко допомагати.

 

Кэрролл, Л. Дети Индиго - 2. Праздник цвета Индиго / Л. Кэрролл, Д. Тоубер; пер. с англ. К. Сем ёнов. - М.: София, 2006. - 240 с.

Головне завдання цієї книги - запропонувати матеріал як для розваги, так і для глибоких роздумів про виховання. Батьки повинні зрозуміти, що традиційні прийоми виховання і дисципліни для таких дітей не ефективні і їм потрібно навчитися дивитись на світ очима дитини.

 

Вёрче, Д. Забота о Детях Индиго / Д. Вёрче; пер с англ. - М.: София, 2006. - 272 с.

Автор цієї книги сама мати чотирьох дітей і має досить великий особистий і професійний досвід спілкування з "Маленькими Світоносцями", як вона їх називає. Вона досліджує душевний стан цих особливих дітей, спираючись на результати своїх численних спостережень та бесід з вченими-педагогами , батьками.
Ця книга допоможе вам покращити свої взаємовідносини з дітьми, дивовижним чином змінить все ваше майбутнє життя.

 

Дженкинс пеги, Дж. Воспитание духовности у детей: руководство для занятых родителей / Дж. Дженкинс Пеги; пер. с англ. С. Важненко. - М.: София, 2005. - 224 с.

Ця книга - знахідка для вічно зайнятих і чимось заклопотаних батьків і вчителів. Прості і глибокі уроки стимулюють уяву і пробуджують внутрішній поштовх у душі кожної дитини.
Матеріали книги допоможуть нам помінятися ролями з нашими дітьми і стати їхніми учнями, тому що інтуїція цих дітей може багато чому нас навчити.

 

Твайман Джеймс, Ф. Если ваш ребенок не такой как все: О воспитании чувствительных детей / Ф. Твайман Джеймс; пер. с англ. - М.: София, 2006. - 272 с.

Основне завдання цієї книги - допомогти вам і вашій дитині розкрити і розвинути унікальні можливості один одного, щоб якомога повніше реалізувати себе в житті.
Автор закликає нас знайти в собі мужність і взяти до уваги те, що ми знайдемо в цій книзі і не побоятися по-новому подивитися на своїх дітей і на наше з ними спільне життя.

Матеріали з цієї теми ви знайдете також на сторінках періодичних видань:

  1. Бак, В. Школьное образование и эволюция человечества / В.Бак // Директор школи. Україна. - 2007. - №12. - С. 37-46.
  2. Барбитова, А.Д. Одаренность, или "Нестандартный ребёнок": от теории к практике / А.Д. Барбитова // Одаренный ребенок. - 2007. - №1. - С. 17-32.
  3. Болгова, Н. Ясное видение / Н. Болгова // Смена. - 2007. - №3. - С. 92-101.
  4. Гил ман, Б. Обучение родителей / Б. Гил ман // Одарённый ребёнок. - 2007. №5. - С. 98-107.
  5. Діти Індиго - діти майбутнього? // Завуч(Шкільний світ). - 2006. - №34. - С. 11-12.
  6. Петруніна, Я. Мій погляд на проблеми Індиго / Я. Петруніна // Шкільний світ. - 2007. - №20. - С. 14-15.
  7. Рябченко, В. Діти Індиго: Наша реальність чи американські домисли? Інформація до роздуму / В. Рябченко.// Психолог (Шкільний світ). - 2007. - №13-15. - С. 22-27.
  8. Савенков, А.И. "Дети Индиго". Родословная нового мифа / А.И. Савенков // Одарённый ребенок. - 2006. - №6. - С.22-33.
  9. Савусін, М. Діти нового покоління / М. Савусін, С. Пеняєв, С. Манченко // Завуч (Шкільний світ). - 2007. - №31. - С.22-28.
  10. Савусін, М. Напруженість у відносинах "Педагог - обдарований учень" / М. Савусін, С. Пеняєв // Директор школи. Україна. - 2006. - №2. - С. 47-58.

Зведений електронний каталог Віртуальні презентації нових надходжень