This version of the page http://www.bozhychi.com.ua/baidarka.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-16. The original page over time could change.
Божичі --> Фольклорні байдаркові експедиції
 

English Russian


"Божичі" Facebook
"Божичі" Vkontakte
"Божичі" Livejournal
"Божичі" MySpace


Інформаційний партнер ансамблю:


Наш банер:



Код банеру:


Наші друзі:






Design by
Anna Arhipchuik aranvic@inet.ua
vamdf@yahoo.com

Останнє оновлення 12.05.2011

Фольклорні байдаркові експедиції


Перші фольклорні байдаркові експедиції відбулися в 70-ті роки за ініціативи викладачів Київської консерваторії - фольклориста Євгена Єфремова та музичного теоретика, спортстмена-практика Віктора Москаленка.

За дев'ять років, з тих пір, як байдарковими експедиціями керує керівник "Божичів" Ілля Фетисов, їх учасники побували на одинадцяти річках

України (Десна, Псел, Рось, Вовча, Самара, Ворскла, Оріль, Південний Буг, Айдар, Сіверський Дінець, Бик) і в десяти областях України (Київська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Дніпропетровська, Донецька, Харківська, Хмельницька, Вінницька, Луганська). За ці роки на байдарках перебувало близько 200 учасників з різних міст України, більшість з яких - не фольклористи, але після подорожі з нами народна культура міцно увійшла до їхніх душ. Експедиціонерам неодноразово приходилося боротися з дощами та спекою, різноманітними природними та рукотворними перешкодами, ходити на марафонські дистанції, і все заради одного:


долучитися до того, без чого ми не можемо жити, до старовинної народної культури. Нажаль, поступово, з кожним роком все менше шансів залишається у нас застати в живих її безцінних носіїв. І доки така можливість існує - рушаємо на байдарки!


Якщо ви бажаєте спробувати свої сили в наступній байдарковій експедиції, пишіть нам за адресою: vamdf@yahoo.com.